Priprema hrane u kuhalu na paru

Čak i ako nemate iskustva i znanja na području kuhanja na pari, vaši će početci biti jako jednostavni. Brojni prednamješteni programi vode brigu o pojednostavljenom kuhanju jaja, riba, mesa, povrća i riže a dakako da možete svojom domišljatošću i sami pripremiti brojne ukusne obroke, također bez soli i masnoća. Brzo i jednostavno u parnoj posudi!

Hranu, koju želite kuhati u pari, rasporedite u jednoj ili više posuda za kuhanje u pari i/ili u posudi za juhu/rižu. Važno je da hranu rasporedite tako da među pojedinačnim komadima bude dovoljno razmaka što će omogućiti najbolji prolazak pare. Meso i perad položite u donju posudu za kuhanje u pari kako sokovi sirovog ili napola pečenog mesa ili peradi ne bi kapali na druga jela. Veće komade hrane, i hranu koja se u pari kuha dulje vremena, postavite u donju posudu za kuhanje u pari.

Kako bi se odgovarajuće skuhala, jaja položite u posebna, njima namijenjena mjesta. Kada ste uložili sva jela koja želite skuhati, postavite jednu ili više posuda za kuhanje u pari na pladanj za kapanje. Želite li upotrijebiti posudu za juhu/rižu, postavite ju na najvišu posudu za kuhanje u pari. Pobrinite se da posude budu namještene pravilno i stabilno. Naravno, ne trebate upotrijebiti sve posude za kuhanje u pari.

Želimo vam ugodno kuhanje i dobar tek!
Kuhalo na paru čini posebna posuda za juhu/rižu i tri posude za kuhanje u pari, pladanj za kapanje, te ojačivač okusa AromaPlus koji se dodatno brine za aromu jela. Model FS 900 E ističe i dizajnerski podložak od nehrđajućeg čelika.