SterilTub

Program samočišćenja Gorenje SterilTub

Događa li se i vama da svježe oprano šareno rublje, prvenstveno ručnici, ima neugodan miris? Rublje možete posušiti na zraku ili u sušilici rublja, možete ga nakon glačanja odmah složiti u ormare ili ga ostaviti neko vrijeme na policama u praonici, kada poželite rublje upotrijebiti neugodno vas iznenadi čudan miris po vlazi koji jednostavno ne znate objasniti. 

Rublje je odgovarajuće njegovano samo ako je i unutrašnjost perilice uistinu čista. Sada su Gorenjevi stručnjaci razvili poseban program samočičćenja SterilTub koji djeluje kod 80 odnosno 95 oC i vodi brigu o potpunoj higijeni unutrašnjosti vaše perilice rublja!

Uklonite neugodne mirise

Pranje rublja kod nižih temperatura, s neagresivnim sredstvima za pranje bez fosfata, prihvatljivo je za okoliš ali donosi i određene slabosti. Takve okolnosti predstavljaju odličnu klimu za razvoj bakterija koje se zbog ostataka praška za pranje i prljavštine zadržavaju u kadi perilice rublja. Zbog toga rublje, koje je inače normalno oprano i posušeno, kod prvog dodira s vlagom počne oslobađati neugodan miris. Pojavi se osjećaj da rublje nije dobro oprano i samo rijetko tko pomisli da se pravi razlog nalazi u bakterijama.

Da bi riješili taj problem, stručnjaci iz Gorenja razvili su poseban program samočišćenja SterilTub kojeg se preporučuje pokrenuti jednom mjesečno i problem jednostavno nestane. Program radi dobrih sat i pol, s praznim bubnjem i na visokoj temperaturi (Pamuk 95 °C; Pamuk 80 °C). Veća količina vruće vode, uz dvaput brže okretanje bubnja nego kod uobičajenog pranja, dosegne i najviše točke kade i učinkovito uništi bakterije koje se tamo zadržavaju. Na taj će način vaše rublje biti najučinkovitije njegovano i kod preporučenog pranja pri nižim temperaturama i sa sredstvima za pranje koja su prihvatljiva za okoliš. Prije svega, više neće biti neugodnog mirisa!

Kako radi program SterilTub

Program samočišćenja SterilTub aktivira se automatski kada se na gumbu za programiranje izabere program Pamuk 95°C bez predpranja ili Pamuk 80°C i pritisne tipka označena simbolom programa samočišćenja. Perilica rublja najprije isprazni sve ostatke vode iz kade te s nekoliko sigurnosnih okretaja bubnja provjeri je li bubanj uistinu prazan. U slučaju da prepozna rublje u bubnju, program se odmah isključi. Perilica zatim uzme vodu i zagrije ju do 85°C. S višim okretajima nego kod normalnog pranja postiže se to da voda pljušti i po gornjem dijelu kade. Voda se cijelo vrijeme zagrijava i nalazi se više od 35 minuta na temperaturi od 70°C što bakterijama onemogućava preživljavanje. Učinak se može poboljšati ako se doda manja količina sredstva za pranje. Postupak se može ponoviti jednom mjesečno.