Ova mrežna stranica koristi kolačiće. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.
meni+
zatvori
...

Karakteristike parne pećnice

6 funkcija kuhanja

Na izbor imate 6 funkcija kuhanja koje su praktične za odleđivanje i zagrijavanje, za kuhanje na pari ili jednostavno pečenje vrućim zrakom, te za pripremu jela kojima je potrebna kombinacija pare i pečenja vrućim zrakom.

50 prednamještenih programa

Izaberite bilo koje jelo jednostavnim odabirom od pedeset tvornički prednamještenih programa. Moderna elektronika omogućava vam da dodate 10 recepata po vlastitom odabiru, koje možete sačuvati i poslije toga odabrati prilikom sljedeće upotrebe pećnice.

Kombinirana parna pećnica

Novost na tržištu: kombinirana parna pećnica koja omogućava pripremu jela na pari ili pečenjem vrućim zrakom ili čak njihovom kombinacijom! Brojni prednamješteni programi kuhanja i različite funkcije pripreme hrane nadopunjuju jednostavno i udobno upravljanje ekranom na dodir. Ispis funkcija na zaslonu možete po želji namjestiti na jednom od pet prednamještenih jezika. Održavanje aparata je zbog naprednih ugrađenih funkcija izuzetno jednostavno.

Standardna oprema

Kombinirana parna pećnica ima brojne dodatke. S čak dvije priložene plitke posude za pečenje, dubokom posudom za pečenje s perforiranim dnom te mrežastom rešetkom moći ćete istovremeno pripremati jela u više razina. Priložena je i temperaturna sonda za meso uz čiju će pomoć vaša pečenka biti uvijek odlično pečena. U standardnoj opremi pećnice nalaze se i testni listići s kojima možete trenutno provjeriti tvrdoću vode u vašem kućanstvu i zatim unijeti njenu vrijednost u aparat. Aparat će vas nakon određenog broja ciklusa kuhanja, zavisno o tvrdoći vode, automatski upozoriti na uključivanje programa za uklanjanje kamenca. S priloženom namjenskom tekućinom za čišćenja vaša će parna pećnica opet biti čista.

Standardna oprema uključuje:
- 2 plitke posude za pečenje
- 1 duboka posuda za pečenje
- 1 mrežasta rešetka
- sonda za meso
- lakmus papir
- tekućina za čišćenje (uklanjanje kamenca)

AutoClean

Parna pećnica Gorenje nudi odlično rješenje za poteškoće s kamencem koji se zbog tvrde vode skuplja u kućanskim aparatima. Nakon određenog broja ciklusa kuhanja, pećnica ispisom na zaslonu sama upozori da treba očistiti kamenac. Jednostavnim dodirom na upravljačkoj ploči izaberete funkciju i aktivirate program za uklanjanje kamenca. I jednostavno odvojiva vrata pećnice, koja su izrađena bez utora i rubova gdje se obično sakuplja nečistoća, doprinose čistoći parne pećnice i zato ih se može očistiti brzo i jednostavno.

Kuhanje u više razina

Kombinirana 27-litrene parna pećnica omogućuje istovremeno parno kuhanje u dvije razine, a kod konvencionalnog pečenja sitnog peciva vrućim zrakom i istovremeno korištenje čak triju razina! Za ravnomjerno i brzo raspoređivanje topline brigu vodi ventilator na stražnjoj stijeni pećnice. Učinkovitije kruženje toplog zraka omogućava odlične rezultate pečenja te uštede vremena i energije.

Osvjetljenje NightMode

Osvjetljenje inox pećnice omogućava odličnu preglednost jer se tijekom pečenja mogu nesmetano kontrolirati događanja u pećnici. Parna pećnica uključuje još i funkciju "NightMode" koja između 22 sata navečer i 7 sati ujutro pokazuje brojke na zaslonu smanjenim svjetlosnim intenzitetom i na taj način štedi energiju a ne osvjetljava nepotrebno prostor. Po danu se intenzitet ispisa poveća i time osigura odgovarajuće osvjetljenje sadržaja na zaslonu.

CombinedCooking – kuhanje vrućim zrakom i parom

Ova metoda kuhanja jednake je vrijednosti kao i kuhanje vrućim zrakom, osim što još omogućava i uključivanje parnog kuhanja. Paru možete dovesti i sami bilo kada tijekom procesa pečenja. Nakon 10 min dotok pare se automatski isključi a može ga se naravno na upravljačkom zaslonu isključiti i prije.

SlowCooking - kuhanje kod niskih temperatura

Metoda kuhanja kod niskih temperatura prikladna je za namirnice koje zahtijevaju dulje vrijeme pripreme. S njom ćete moći pripremiti ukusna i ravnomjerno zapečena mesna jela. Pečenje se izvodi uz uporabu priložene temperaturne sonde.

HotAir - pečenje vrućim zrakom

Parna pećnica omogućava i konvencionalno pečenje jela vrućim zrakom. Ventilator kruženjem vrućeg zraka vodi brigu o ravnomjernoj zapečenosti jela.

Regeneration - funkcija zagrijavanja jela

Para, zajedno s vrućim zrakom, zagrije pećnicu brže, hrana ostaje sočna i ravnomjerno pečena. Namještanje ove vrste grijanja je osobito prikladno za grijanje prethodno pripremljene hrane, te predkuhane i zamrznute hrane.

SteamCooking - kuhanje na pari

Parno kuhanje omogućava očuvanje svih hranjivih tvari i vitamina.

Procooking - funkcija profesionalnog kuhanja

Omogućava kuhanje u više faza. Sustav kuhanja je osobito primjeren za nabujke i pripremu različitih vrsta tijesta jer se u početnoj fazi hrana kuha na pari, a nakon određenog vremena program prebacuje na kuhanje vrućim zrakom.