Ova mrežna stranica koristi kolačiće. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.
meni+
zatvori
...

Karakteristike ugradbenih pećnica

HomeChef - napredna tehnologija za jednostavnu uporabu i potpuni užitak

HomeCHEF pećnicu odlikuje jednostavno upravljanje na dodir uz pomoć velikog interaktivnog TFT zaslona u boji. Brzo i jednostavno upravljanje temeljeno na najnaprednijoj tehnologiji i dokazanim uspješnostima suvremenog dizajna. TFT interaktivni zaslon u boji, kojim se upravlja na dodir, omogućava klizno upravljanje prevlačenjem prsta po zaslonu (prstom), prikaz u boji slika jela i recepata, brz i logičan odabir opcija menija kao i jasnost i preglednost svih podešavanja. Jedinstven elektronski programski modul HomeChef omogućuje komunikaciju u jednom od 30 jezika i s tim povećava razumljivost i upotrebljivost svih predprogramiranih funkcija. HomeCHEF – visoka tehnologija u vašoj kuhinji!

HomeMADE pećnica. Jedinstvena novost prema uzoru na krušne peći!

Izuzetni oblik unutrašnjosti pećnice sa zaobljenim stropom i zaobljenim rubovima stranica omogućava iznenađujuće učinke krušne peći! Inovativno konstrukcijsko rješenje novih ugradbenih pećnica Gorenje s promišljenim smještajem grijača provjereno omogućava vrhunske rezultate pečenja. Zaobljene linije rubova na zadnjoj stijeni i zaokruženi strop omogućavaju najučinkovitije usmjeravanje vrućeg zraka po cijeloj pećnici a time i ravnomjernu zapečenost. Zato su jela istovremeno sočna i hrskava, kruh mekan s odgovarajuće zapečenom koricom a mnoga najomiljenija jela onakva kakva smo oduvijek željeli. Novi pristup gurmanskim užitcima plod je višegodišnjih istraživanja i ispitivanja razvojnih inženjera Gorenja i suradnje s uglednim institutima. Jedinstvena novost s blagom primjesom drevne mudrosti!

Visoka učinkovitost čišćenja - PyrolyseSupreme

Gorenje pećnice s pirolizom odlikuje potpuni pirolitički koncept automatskog čišćenja. Unutrašnjost pećnice, posude za pečenje i žičane vodilice presvučene su posebnim, visokotemperaturno otpornim pirolitičkim emajlom pa ih stoga za vrijeme postupka pirolize ne treba uklanjati. Pećnice imaju učinkovito halogeno osvjetljenje. Za vrijeme procesa pirolitičkog čišćenja pećnica se zagrije na 465 °C. Kada temperatura dosegne 250 °C, vrata se zbog sigurnosti korisnika automatski hermetički zatvore odnosno zabrave. Zahvaljujući visokoj temperaturi od 465 °C te inovativnoj kombinaciji grijača i kruženja zraka pomoću ventilatora, osigurano je optimalna čistoća i u najskrivenijim kutcima. U gornjem se dijelu pećnice nalazi posebni katalizator koji i za vrijeme procesa čišćenja odmah uklanja i neugodne mirise te dim. S obzirom na zaprljanost unutrašnjosti pećnice, može se izabrati jedan od tri ponuđena stupnja intenziteta čišćenja. 30 minuta po završetku programa (nakon što je pećnica ohlađena i odbravljena) ostatke prljavštine u obliku prašine jednostavno obrišete vlažnom krpom i čišćenje je gotovo. Zbog svega navedenog, Gorenje pećnice s pirolizom spadaju među najučinkovitije na tržištu.

3 stupnja intenziteta čišćenja:
- PyroGentle: nježni, vrijeme trajanja: 90 min
- PyroNormal: srednji, vrijeme trajanja: 120 min
- PyroIntensive: snažni, vrijeme trajanja: 150 min

PerfectGrill za ravnomjernu zapečenost

Promišljeni smještaj velikog gornjeg i manjeg infra grijača u udubljeni strop pećnice sigurno skriva oba grijaća elementa a njihov različiti položaj po visini vodi brigu o ravnomjernoj zapečenosti jela. Rezultati pečenja su odlični! Zbog mogućnosti jednostavnog spuštanja gornjeg grijača kod nekih je modela jednostavnije i čišćenje!

Jednostavno čišćenje s ulošcima EasyClean

Toplom vodom ili u perilici posuđa možete jednostavno očistiti odvojive uloške "EcoClean", ugrađene s lijeve i desne strane pećnice, koji zajedno sa stražnjom katalitičkom stijenom pripomažu lakšem čišćenju pećnice. Ulošci su prekriveni EcoClean emajlom koji svojom potpuno glatkom površinom omogućava jednostavno održavanje toplom vodom. Ulošci se mogu jednostavno skinuti i očistiti u perilici posuđa.

BigSpace, velika zapremnina pećnice

Čak 65-litrena upotrebljiva zapremnina svrstava pećnice Gorenje među najveće na tržištu! U pećnici takve zapremnine može se bez problema pripremiti i 7-kilogramski puran. Unatoč izuzetnoj veličini, zbog svojeg učinkovitog konstrukcijskog rješenja, pećnice se svrstavaju u energetski razred A-20%, što znači da troše 20% manje energije od pećnica iz A energetskog razreda i time spadaju među najštedljivije na tržištu. Za još više i za još veća obiteljska i prijateljska druženja u vašem domu!

DirecTOUCH, jednostavnim dodirom do savršenog rezultata

Inovativni patentirani elektronski programski modul predstavlja revolucionarnu novost nove generacije štednjaka i ugradbenih pećnica Gorenje u području upravljanja s ekranom na dodir. Priprema jela u samo tri koraka tako je jednostavna kao još nikada! omogućava pripremu jela u samo tri koraka! Po uključivanju pećnice jednostavnim dodirom simbola izaberete željeno jelo i potvrdite izbor dodirom simbola "Start". Brojni prednamješteni programi automatski povedu brigu za odgovarajuću kombinaciju grijača, temperaturu, te vrijeme pečenja. Veliki i jasni simboli upotpunjavaju izvanrednu tehnologiju svojom preglednošću i jednostavnošću uporabe, a još uvijek možete namjestiti sve parametre pečenja (grijač, temperatura, trajanje pečenja, uporaba mesne sonde) po svojem izboru i iskustvu. Vlastito namještanje možete pohraniti te ga, kod sljedećeg pečenja, vrlo jednostavno pozvati iz memorije. Dodatna prednost elektronskog modula je i u dječjoj zaštiti koja sprječava nekontroliranu uporabu pećnice i štiti od ozljeda.

Hladne stranice pećnice s DynamiCooling

Sustav učinkovitog hlađenja stranica tijekom samog procesa pečenja (DCS), i po završetku pečenja (DCS+), vodi brigu o osjetno nižoj temperaturi na vanjskim stijenama pećnice. Posebni ventilator u kućištu vodi brigu da se hladni zrak iz okoline pomiješa s vrućim zrakom iz pećnice i tako ohlađen kruži tik ispod vanjskih stijena aparata. Pomoću toplinskog senzora, po završenom pečenju, ventilator automatski hladi vanjštinu pećnice sve dok se temperatura ne spusti na 60 °C (DCS+). Na taj način sustav DynamiCooling omogućava potpuno sigurno pečenje zahvaljujući učinkovitom hlađenju stranica i vrata pećnice.

WarmPlate, za profesionalno posluživanje

Odgovarajuće zagrijani tanjuri čuvaju okus i aromu mnogih jela: od juha do tjestenina i kuhanog povrća. Izborom funkcije WarmPlate pećnicu zagrijavate na temperaturi između 30 i 65°C i tako održavate odgovarajuće zagrijane tanjure. Stoga možete odabrana topla jela od sada poslužiti i kod kuće kao u najboljem restoranu!

StayWarm, održavanje jela u pećnici toplima

Mogućnost namještanja temperature između 30 i 95°C osigurava i do 2 sata održavanja prave temperature hrane. Već kuhana jela sačuvaju svoj okus i ostanu topla za kasnije posluživanje. Nova funkcija održavanja prave temperature pojednostavnjuje vremensko planiranje jelovnika s više jela odjednom i sprječava neprilike kod mogućeg kašnjenja pozvanih gostiju. Prihvatljivaa funkcija za dojam potpunog domaćina s novom pećnicom Gorenje postat će vaš nepogrešivi saveznik!

OpenView, odlična preglednost

Kod nekih modela izvanredno veliki neto volumen pećnice nadopunjava dvostruko osvjetljenje koje zajedno s potpuno staklenom površinom vrata pećnice vodi brigu o osjetno većoj preglednosti nad pečenjem. Tako možete neometano kontrolirati događanja za vrijeme pečenja.

Trorazinske vodilice s potpunim izvlačenjem

Jer pečenje može biti sigurnije i učinkovitije. Potpuno izvlačenje teleskopskih vodilica olakšava pristup pripremljenim specijalitetima na svakoj od tri razine. Punjenje pećnice je jednostavnije a pristup pripremljenim jelima po završetku pečenja sigurniji. Pećnica s potpuno izvlačivim teleskopskim vodilicama dobiva na kapacitetu jer se hrana može istovremeno pripremati na više razina.

Staklena posuda za pečenje

Posuda za pečenje od kvalitetnog stakla dovoljno je velika za svakidašnje kuharske užitke a posebno se iskazuje u posebnim prilikama. Kroz staklo ćete uvijek imati kontrolu događanja u posudi za pečenje i na vrijeme ćete se pobrinuti za hrskave nabujke, sočne pite i savijače te zlatnožute krumpiriće.

AquaClean

Gotovo svi modeli Gorenje pećnica nude funkciju jednostavnog čišćenja AquaClean. Ulijte u posudu za pečenje pola litre vode, stavite ju u pećnicu i odaberite AquaClean funkciju. Vlaga, nastala automatskim zagrijavanjem (70°C), omekša prljavštinu na stijenama pećnice tako da ju po završenom postupku možete jednostavno obrisati mekom krpom. Bez uporabe sredstava za čišćenje, učinak je više nego odličan i prihvatljiv za okoliš.

Najveća upotrebljiva površina pečenja

Pećnica širine 46 cm nudi čak 15 % povećanu površinu pečenja koju omogućava novo osmišljena konstrukcija unutrašnjosti pećnice. Bolje iskorištenje širine znači mogućnost pečenja većih količina odjednom kako u pojedinačnoj posudi za pečenje tako i kod pečenja u više razina odjednom. S učinkovito projektiranim gornjim grijačem vodila se briga o ravnomjernoj zapečenosti jela po cijeloj površini posude za pečenje.

FastPreheat, za 6 minuta na 200 ºC

Prema analizama korisnika, brzo je predgrijavanje pećnice jedno od poželjnijih uporabnih svojstava. Zahvaljujući posebnom, zaobljenom obliku i istovremenom djelovanju grijača, pećnica se zagrije na temperaturu 200 °C za samo 6 minuta. Barem 30 % uštede vremena kod zagrijavanja znači brži rezultat kod pečenja pizza, biskvitnog tijesta i drugih jela koja se pripremaju u prethodno zagrijanoj pećnici. Na dosegnutu pravu temperaturu upozorit će vas zvučni i svjetlosni signal!

Visokokvalitetni emajl EcoClean u pećnicama i na posudama za pečenje

Unutrašnjost pećnica prevučena je visokokvalitetnim emajlom EcoClean koji zbog svoje glatkoće i nepropusnosti odbija toplinu u središte pećnice. Izvorno rješenje omogućava odlične učinke pečenja uz manju potrošnju energije. Glatka prevlaka emajla EcoClean sprječava hvatanje i zapecanje masnoće na stijenama pećnice ili posude za pečenje zbog čega je njihovo čišćenje iznimno jednostavno.

Udubljeni strop pećnice za veću sigurnost

Strop pećnice je udubljen upravo toliko koliko treba da u njemu bude skriven gornji grijaći element. Novo rješenje omogućava veće iskorištenje zapremnine i u kombinaciji s pametnim razmještajem grijaćeg elementa predstavlja veću sigurnost. Na taj je način jako smanjena mogućnost da, kod posezanja u pećnicu, korisnik dotakne vruće dijelove. Čišćenje pećnice dodatno pojednostavnjuje mogućnost jednostavnog spuštanja gornjeg grijaćeg elementa.

Glatka vrata pećnice

Vrata pećnice, koja se mogu jednostavno skinuti, izrađena su bez utora ili rubova gdje se obično nakuplja nečistoća i zato ih se može očistiti brzo i jednostavno.

Hladna vrata pećnice

Pećnice Gorenje ponose se sigurnim i energetski učinkovitim vratima CoolDoor (CD). Bolje modele dodatno odlikuje troslojno, temperaturno reflektirajuće ostakljenje vrata pećnice UltraCoolDoor (UCD). Odlična izolacija vrata, zajedno s posebnim reflektirajućim slojevima na staklu, povećava sposobnost pećnice uz prilično manju potrošnju energije. U slučaju dodira, niska temperatura na vanjskoj strani vrata štiti od opekotina.

Sonda za meso

Izabrani modeli pećnica Gorenje imaju sondu za meso - posebno ticalo za provjeravanje stupnja pečenosti mesa. Sondu upiknete u meso i namjestite željenu temperaturu. Pokazivač na zaslonu pećnice upozorit će vas kada je meso pečeno kako treba. Vaša će pečenka pomoću sonde za meso uvijek biti odlična.

Duboka emajlirana XXL posuda za pečenje

Prednost ove posude za pečenje je u jednostavnom načinu čišćenja i izuzetnim mogućnostima uporabe. Prevučena je emajlom EcoClean i može se stoga uvijek očistiti samo vodom i krpom. Zbog dubine 5 centimetara u njoj ćete lakše pripremiti veće i sočnije obroke kao što su lazanje, musake i slična jela.

Pečenje u više razina

Izborom pećnice Gorenje moći ćete kod pečenja sitnog peciva istovremeno upotrebljavati tri razine. Za ravnomjerno i brzo raspoređivanje topline vodi brigu ventilator na stražnjoj stijeni pećnice. Učinkovitije kruženje toplog zraka omogućava odlične rezultate pečenja i istovremeno štedi vrijeme i energiju.

Elektronski programski satovi upravljani na dodir

Novost na tržištu! Pećnice Gorenje odlikuju inovativni elektronski programski satovi sa senzorima. Upravljanjem na dodir možete odrediti vrijeme pečenja, možete izabrati temperaturu te ju na preglednom zaslonu pratiti tijekom cijelog procesa pečenja. Po završetku pečenja oglasi se sat zvučnim signalom. Površina inovativnog elektronskog sata je potpuno glatka i stoga jednostavna za čišćenje. Novi elektronski programski satovi su inovacija prihvatljivog upravljanja!

Uzorno oblikovani gumbi i ručke

Ergonomski oblikovani gumbi odlični su za primanje i omogućavaju jednostavno i pregledno upravljanje. Bolji modeli nude osvijetljene potisne gumbe. U isključenom stanju, gumbi su potisnuti u upravljačku ploču što omogućava jednostavno čišćenje i sigurnost a glatka staklena ploča daje cijelom aparatu izrazitiji estetski izgled. Metalne ručke na vratima pećnice ergonomski su oblikovane i nude odlično primanje.