Ova mrežna stranica koristi kolačiće. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.
meni+
zatvori
...

Karakteristike ploča za kuhanje

SuperPower, brzo kuhanje za odlična jela

Nova generacija SuperPower indukcijskih ploča za kuhanje Gorenje svojom iznimnom učinkovitošću donosi u vaš dom baš ono što trebate - brzo pripremljene, te istovrememo kvalitetne i hranjive obroke. Istinski zamah vašem kuhanju dat će SuperBoost funkcija koja trenutno i izvanredno snažno pojača snagu vaše ploče za kuhanje. Njenim uključivanjem se snaga zagrijavanja pojača više od 40%!
Zahvaljujući izvanrednim komponentama isključivog evropskog (njemačkog) porijekla, sve SuperPower indukcijske ploče imaju AllBoost funkciju, tj. sposobnost uključivanja pojačane snage djelovanja (PowerBoost) na svim zonama za kuhanje istovremeno, a na jednoj zoni i mogućnost dodatne funkcije SuperBoost. To rezultira izvanrednom snagom i ogromnim uštedama vremena!

PowerBoost - kuhanje s povećanom snagom

Funkcija pojačanog zagrijavanja, koja dodatno pojačava sposobnost i učinkovitost indukcijske ploče za kuhanje: čak do 25 %!

AllBoost – super snaga na svim zonama i istovremeno

SuperPower indukcijske ploče za kuhanje odlikuje sposobnost uključivanja pojačane snage djelovanje (PowerBoost) na svim zonama za kuhanje istovremeno, a na jednoj zoni i mogućnost dodatne funkcije SuperBoost. To rezultira izvanrednom snagom i ogromnim uštedama vremena!

Superekonomičan način kuhanja

Indukcija je najekonomičniji način kuhanja. Zbog svoje izuzetne ekonomičnosti i učinkovitosti štedi vaše vrijeme, energiju i novac!

Indukcijske ploče su najekonomičnije od svih ostalih vrsta ploča za kuhanje, kako plinskih tako i električnih. Zahvaljujući toj izuzetnoj ekonomičnosti predstavljaju i najpovoljniji način kuhanja (ovisno o cijeni plina i električne enrgije). SuperPower indukcijske ploče za kuhanje odlikuju uštede do čak 80%, u usporedbi s plinskim pločama za kuhanje.

Super učinkovit

Indukcija je najučinkovitiji način kuhanja. Indukcijske ploče za kuhanje predstavljaju najbrže djelovanje s najnižom potrošnjom energije, a time i novaca!

Za zagrijavanje 2 litre vode s 15°C do točke vrenja plinska ploča za kuhanje potroši 0,37 kWh energije, dok SuperPower indukcijske ploče za kuhanje potroše samo 0,210 kWh. Plinske ploče tako potroše više od 75 % energije u odnosu na SuperPower indukciju, za isti rezultat rada!

Pored toga, indukcijske ploče troše energiju točno i samo od trenutka kada na njih postavimo posudu do trenutka u kojem posudu maknemo s ploče. Niti malo energije ne troši se bespotrebno!

Super brzo

Indukcija je najbrži način kuhanja. Za zagrijavanje 2 litre vode s 15°C do točke vrenja:
• staklokeramička HiLIght ploča za kuhanje potroši 40 % više vremena u odnosu na SuperPower indukcijske ploče za kuhanje
• plinska ploča za kuhanje potroši 20 % više vremena u odnosu na SuperPower indukcijske ploče za kuhanje

SliderTouch za klizno upravljanje dodirom

Kod staklokeramičkih ploča opremljenih sa SliderTouch sistemom, upravljanje dodirom je još jednostavnije. Nježnim dodirom prsta na upravljačkoj površini možete podesiti stupanj temperature jednostavnim klizanjem po višestupanjskoj ljestvici. Veća senzibilnost i odziv ploče za kuhanje omogućava potpunu kontrolu kuhanja.

StopGo – funkcija sigurnog kuhanja

Pritiskom na tipku StopGo zaustavlja se djelovanje svih namještanja na ploči za kuhanje. Time je kuhanje pod kontrolom i onda kada ga se iz bilo kojeg razloga treba nenadano prekinuti odnosno odgoditi. Time su sve aktivne površine za kuhanje privremeno isključene a ponovno ih se aktivira pritiskom na istu tipku StopGo.

Termička zaštita za automatsko isključivanje plina

Ako se dogodi da se za vrijeme samog rada plamenik ugasi, istovremeno se isključi i dovod plina. Za veću sigurnost u vašoj kuhinji!

Programski sat/Timer

Kod jela, za koja iz iskustva znate koliko se dugo kuhaju, na ploči za kuhanje možete jednostavno namjestiti vrijeme pripreme (sat s odbrojavanjem do 99 minuta). Po isteku vremena ploča za kuhanje se automatski isključi na što vas upozori i zvučni signal.

IQ senzorska tehnologija

Nove dimenzije kuhanja

Indukcijska ploča IQcook omogućuje potpunu sigurnost, energetski optimiziran i kontroliran rad zahvaljujući inovativnoj IQ senzorskoj tehnologiji.

KAKO DJELUJE?

Ploča za kuhanje nudi pet prednamještenih načina kuhanja i pečenja. Po odabiru željenoga, jednostavnim dodirom aktivirate senzor, namješten na poklopcu posude. Djelovanje IQ senzora ugrađenih u zone ploče za kuhanje i senzora na poklopcu posude, koji provjeravaju stanje u posudi, nadzire elektronika ploče za kuhanje. Inteligentna tehnologija omogućava automatsko prilagođavanje rada ploče i otklanja potrebu za stalnim i neposrednim nadzorom nad kuhanjem. Prilagodbom temperature kuhanja, IQcook ploča za kuhanje optimizira i potrošnju energije, čime su osigurane značajne uštede električne energije, čak do 40%!

IQ senzori ugrađeni su u svaku zonu za kuhanje i omogućavaju uporabu iznimne IQcook funkcije na sve četiri zone za kuhanje istovremeno! Ukoliko tijekom pripremanja jela slučajno na posudu postavite krivi poklopac, IQ senzorska tehnologija će to prepoznati i upozoriti vas zvučnim signalom. Nakon postavljanja pravog poklopca, kuhanje će se neometano nastaviti.

Patentirana sigurnosna funkcija SmartSense sprječava prekipljavanje ili zagorijevanje, pa će u slučaju da u posudi nestane tekućine, automatski isključiti rad ploče za kuhanje.

IQcook indukcijsku ploču za kuhanje možete upotrebljavati i na klasičan način kao i sve ostale indukcijske ploče za kuhanje.

IQboil

Kuhanje s većom količinom vode

Ovaj način kuhanja prikladan je za jela čija priprema zahtijeva veću količinu vode kao što su npr. juhe i sve vrste tjestenina. Prednamješten način kuhanja zagrijat će tekućinu u posudi do točke vrenja i preko komunikacije s IQ senzorima održavati temperaturu. Možete odabrati između laganog, srednjeg i jakog vrenja.

IQfry

Prženje u dubokom ulju

Prednamješten način prženja s većom količinom ulja. Primjeren za pripremu krafni i prženih krumpirića.

IQgrill

Pečenje na žaru

Ovaj praktičan način pečenja omogućava odabir između tri stupnja zapečenosti (manje, srednje, jako zapečeno). Primjeren je za pripremu odrezaka, duboko zamrznutih namirnica, krumpira, riba, omleta, palačinki, jer osigurava ravnomjernu zapečenost i istovremenu sočnost jela.

IQpro

Polagano kuhanje

Način kuhanja prilagođen pripremi jela s brašnom, čije vrijeme kuhanja je duže uz sporo zagrijavanje i lagano vrenje, kao što su npr. gulaš, mlijeko, riža na mlijeku, puding i palenta. Ovaj način kuhanja prikladan je i za podgrijavanje prethodno pripremljenje i prethodno kuhane hrane.

100% automatska kontrola

Kuhanja uporabom IQ senzora

Dokazani i sigurni IQ senzori automatski prilagođavaju djelovanje ploče za kuhanje i otklanjaju potrebu za neposrednim nadzorom ploče. IQ senzor, smješten na poklopcu posude, nadzire događanje u loncu i zajedno sa senzorom ugrađenim u zonu za kuhanje automatski prilagođava temperaturu i snagu rada ploče za kuhanje.
Automatika kuhanja uz IQ senzore!
100% slasno

Do 40% uštede energije

S POTPUNO OPTIMALNIM PARAMETRIMA KUHANJA

IQcook ploča za kuhanje optimiziranjem temperature tijekom cijelog procesa kuhanja ostvaruje značajne uštede energije. Potpuno optimiziranje svih parametara kuhanja!
Do 40% štedljivije

100 % aktivno čuvanje

Hranjivih tvari, vitamina i minerala

Iznimna novost: Kuhanje na pari IQsteam, zdrav način pripreme hrane, koji će očuvati puni prirodni okus i čvrstost hrane. Povrće zadržava sve hranjive sastojke i potpuni okus.
Priprema 1 kg povrća u samo 0,3 dcl vode.
100% ukusno

XpandZone - spojive i fleksibilne indukcijske zone

Određeni modeli XtremePower indukcijskih ploča za kuhanje omogućavaju spajanje dviju odvojenih zone za kuhanje u jednu veću površinu za kuhanje. Ploča za kuhanje na taj način se prilagođava veličini i obliku vašeg posuđa, a velike spojene zone za kuhanje omogućavaju potpuno iskorištenje indukcije i prostora. Dakle, zone možete koristiti odvojeno ili ih kombinirati u jednu veću zonu po potrebi, kako bi mogli pripremiti npr. ribu u velikoj ovalnoj posudi. S PowerBoost funkcijom, ove će zone kuhati još brže i učinkovitije.

Jednostavno upravljanje SmartControl

Izuzetna prednost indukcijskih ploča za kuhanje XtremePower je u točnom i praktičnom upravljanju zona za kuhanje. Svaka zona za kuhanje ima svoj vlastiti modul te svoj programski sat upravljan na dodir! Dakle, za svaku površinu za kuhanje može se posebno namjestiti vrijeme pripreme kuhanja a programski sat će se po isteku namještenog vremena automatski isključiti i na to će vas upozoriti zvučnim signalom. 9-stupanjska snaga grijanja omogućava točna namještanja parametara kuhanja dok odličnu preglednost nadograđuju suvremeni, lako razumljivi grafički simboli. Omogućeno je jednostavno i pregledno upravljanje!

SuperSilent

XtremePower indukcijske ploče za kuhanje Gorenje odlikuje izuzetno tiho djelovanje. I kod istovremene uporabe svih četiriju površina za kuhanje te pune snage djelovanja! Inteligentno riješeno preklapanje između induktora te ugrađene najkvalitetnije komponente smanjuju čujnost što je značajno za djelovanje indukcijskih ploča za kuhanje.

Funkcije SoftMelt i StayWarm

Inovativne funkcije pojednostavnjuju način kuhanja, sprječavaju pregrijavanje i štede energiju. Funkcija SoftMelt deluje konstantnom temperaturom 42 °C i stoga je ravnomjerno djelovanja primjereno za topljenje medu, maslaca i čokolade bez dodatnih postupaka. Takva je vrsta namještanja primjerena i za odleđivanje predkuhane hrane i manje količine zamrznutog povrća. S funkcijom StayWarm sačuvat ćete toplinu već kuhanih jela na optimalnoj temperaturi 70 °C. Pripremljena jela će na taj način sačuvati svoj okus i ostati topla za kasnije posluživanje. Odlična dopuna vašeg kuhanja!

Ovalni grijač FishZone

Indukcijske ploče za kuhanje XtremePower sa senzibilnim prepoznavanjem posuđa omogućavaju optimalno iskorištenje ploče za kuhanje. U bogatoj ponudi indukcijskih ploča za kuhanje možete izabrati i model s posebnim ovalnim grijačem koji je primjeren za pečenje riba ili većih komada mesa.

ExtraSpace

Indukcijske ploče za kuhanje XtremePower omogućavaju više prostora, lakše rukovanje posuđem te bolji nadzor tijeklom procesa kuhanja! Kod kuhanja na svim zonama istovremeno, nema problema zbog pomanjkanja prostora jer se zbog promišljenog rasporeda zona za kuhanje na toj većoj površini ploče za kuhanje lonci više ne će međusobno dodirivati. Nove ploče za kuhanje nude se i u širinama 77cm , 90 cm te 110 cm a zbog obilja prostora nude posebnu udobnost za vrijeme kuhanja.

Savršena kombinacija za gurmanske užitke

Izuzetna kombinacija koja oduševljava profesionalce koji istovremeno cijene gurmanske rezultate i brzinu. Ploča za kuhanje kombinira dva plinska plamenika i dvije indukcijske zone s Powerboost funkcijom!
Vrlo veliki plinski plamenici omogućavaju izuzetno preciznu regulaciju plina s jednoručnim paljenjem. Čak 12-stupanjska indukcija udružuje sva svojstva najbolje indukcijske ploče za kuhanje. S funkcijom ubrzanog zagrijavanja Powerboost dodatno povećavate kapacitet indukcijske ploče za kuhanje i ujedno štedite vrijeme i novac.

Ploče za kuhanje Domino po mjeri pojedinca

Ploče za kuhanje s dvije grijaće površine dozvoljavaju kombiniranje s obzirom na vlastite potrebe. U Gorenje ponudi možete odabrati između staklokeramičke ploče za kuhanje s HiLight ili indukcijskim grijačima i ploče za kuhanje s dva plinska odnosno s wok plamenikom.

Plin u društvu s grijačima HiLight

Široka lepeza ploča za kuhanje Gorenje uključuje i niz ploča s plinskim plamenicima na staklokeramici. Možete izabrati i staklokeramičku ploču za kuhanje s kombinacijom plinskih plamenika i HiLight grijača. Takva kombinacija omogućava učinke profesionalnog kuhanja i istovremeno nudi jednostavno čišćenje i privlačan izgled.

ChildLock za sigurnost djece

Funkcija ChildLock omogućava zaključavanje upravljačkog dijela ploče za kuhanje. Zaključavanje prethodnih namještanja ili zaključavanje upravljanja od bilo kakvih novih namještanja, štite djecu od nenadanog uključivanja ploče, a ploču od neželjenih dodira.

BoilControl, zaštita od prekipljavanja

BoilControl sistem automatski prilagođava snagu djelovanja zone za kuhanje. Nakon početnog djelovanja najvećom snagom, zona za kuhanje održava temperaturu na željenom stupnju i na taj način sprječava prekipljavanje ili duže nepotrebno vrenje hrane. Ovu praktičnu funkciju možete bilo kada uključiti ili isključiti, a nudi se i kod većine staklokeramičkih ploča s HiLight grijačima.

Dvokružni i trokružni grijači te ovalni grijači za prilagođavanje posudi

Grijači s dvokružnom ili trokružnom grijaćom površinom i grijači ovalnog oblika omogućavaju potpunu prilagodbu različitim veličinama posude. Ovalni grijač je posebno praktičan kod pečenja većih komada mesa ili riba. Jednostavnim uključivanjem dodatne površine proizvoljno povećavate polje kuhanja i štedite dragocjenu energiju.

Izuzetno jednostavno čišćenje

Ploča za kuhanje zagrijava se samo ispod posude. Stoga ne brinite zbog prekipljavanja ili razlijevanja jer na ploči za kuhanje uopće ništa ne zagori ili se za nju prilijepi. Ako što i pobjegne, jednostavno obrišite. Za čišćenje upotrijebite samo običnu vodu.