zatvori
...

Tajne iz HomeChef pećnice

Kolač od trešanja

Sastojci:

8 kom starih žemlji
750 g trešanja
80 g grožđica
50 g bademovih listića
korica 1 limuna
80 g maslaca
5 dl mlijeka
4 jaja
130 g šećera
2 žlice šećera u prahu

Priprema:

Suhe žemlje narežite na tanke kriške i prelijte mlakim mlijekom. Ostavite da se razmoče 20 minuta.

Trešnjama odstranite koštice i pospite s 50 g šećera.

Okrugli kalup namastite.

Pjenasto umutite maslac, šećer, žumanjke i naribanu limunovu koricu.

Umiješajte namočene žemlje, trešnje, grožđice i bademe, te snijeg od bjelanjaka. Sve izlijejte u kalup za pečenje.

Pecite na razini 3, na 190°C, 45 minuta, koristeći kružni grijač i ventilator.

Nabujak Lorraine

Sastojci za tijesto:

200 g brašna
150 g margarina
1 žličica praška za pecivo
6 žica vode
sol

Sastojci za nadjev:

4 jaja
125 ml mlijeka
40 g nasjeckanog maslaca
sol i papar
150 g naribanog sira
150 g nasjeckane šunke
3 žličice sitno sjeckanog luka
2 žlice sitno narezane zelene paprike

Priprema:

Pripremite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku mirovati barem 30 minuta.

Tijesto razvaljajte u krug i složite u namašćeni metalni kalup tako da savijete rubove prema gore.

Lagano izmiješajte sve sastojke za nadjev i posložite na tijesto.

Pecite na razini 2, na 190°C, 50 minuta, koristeći kružni grijač, ventilator i donji grijač.

Grčka musaka

Sastojci:

6 patlidžana
1,5 dl maslinovog ulja
1 luk
600 g mljevene janjetine ili ovčetine
sol i papar
prstohvat muškatnog oraščića
100 g naribanog sira
3 jaja
250 ml vrhnja

Priprema:

Patlidžane ogulite, narežite na kriške i popecite na ulju.

Na preostalom ulju prepržite luk i mljeveno meso, te začinite.

Dno keramičke ili vatrostalne posude namastite i slažite naizmjence red patlidžana i red mesa, tako da završite s patlidžanima. Po patlidžanima pospite sir, te mješavinu jaja i vrhnja.

Pecite na razini 2, na 180°C, 45 minuta, koristeći kružni grijač i ventilator.