Pire od povrća - Gorenje
zatvori
...

Pire od povrća

Pire od povrća

Sastojci

  • 300g bundeve
  • 200g krumpira
  • 50g maslaca
  • 100g bundevinih sjemenki
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • muškatni oraščić
  • 1dl milerama
  • prstohvat soli

Priprema

1 Operite bundevu, uklonite sjemenke i nasjeckajte je.
2 Pomiješajte komadiće bundeve s maslinovim uljem i pecite u pećnici 20 minuta na 180 °C.
3 Skuhajte krumpir.
4 Pečenu bundevu i kuhani krumpir stavite u posudu blendera.
5 Dodajte maslac, sjemenke bundeve, mileram, kurkumu i sol.
6 Odaberite "vegetables" opciju na blenderu.
7 Poslužite pire dok je topao, i sa muškatnim oraščićem.