Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom - Gorenje
zatvori
...

Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom

Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom
Za 4 osobe
Funkcija: mikrovalovi, gril
Vrijeme pripreme: 13-15 minuta
Vrijeme pečenja: 13-19 minuta

Sastojci

  • 8 Jakobovih kapica
  • 1 ljutika
  • 150 g vrganja, lisički ili drugih gljiva
  • 1 kriška kruha za toast
  • 2,5 dcl vrhnja
  • 1 dcl bijelog vina
  • peršin
  • 100 g špinatovog lišća
  • 20 g maslaca
  • 100 g mozzarelle
  • maslinovo ulje

Priprema

1 Otvorite školjke i izvadite meso van. Spremite nekoliko ljuski školjke. Operite meso školjke i ostavite ih u hladnoj vodi 10 minuta, a zatim ocijedite vodu, posušite školjke i stavite ih u prethodno namašćenu vatrostalnu posudu. Dodajte vino, pokrijte posudu s folijom i stavite u pećnicu podešenu na 100% mikrovalne snage na 4-5 minuta. Nakon toga uzmite posudu iz pećnice i izvadite školjke.
2 Rastopite maslac u vatrostalnoj posudi na 100% mikrovalne snage kroz 1-2 minute. Dodajte oguljenu i nasjeckanu ljutiku, te pržite koristeći kombinaciju mikrovalova i konvekcije 1 - 2 minute. Zatim dodajte nasjeckane gljive, kockice kruha i listove špinata. Poklopite i pirjajte u istom kombiniranom modu pećnice 4 - 5 minuta. Promiješajte, dodajte vrhnje, sol, papar, te vratite u pećnicu dodatno 1 - 2 minute.
3 Napunite spremljene ljuske školjaka pripremljenom smjesom. Postavite meso na svaku ljusku školjke, obogatite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, dodajte sol i papar te postavite krišku mozzarelle.
4 Rasporedite punjene školjke na pladnj, stavite ga na rešetku u središnjem položaju Vaše mikrovalne pećnice i pecite u grill modu 2 - 3 minute .Pospite peršinom, dodajte kriške limuna i poslužite.