Marinirani janjeći kare s povrćem na žaru - Gorenje
zatvori
...

Marinirani janjeći kare s povrćem na žaru

Marinirani janjeći akre s povrćem na žaru
Za 4 osobe
Funkcija: mikrovalovi, gril
Vrijeme pripreme: 30 minuta + mariniranje 3 sata
Vrijeme pečenja: 45 - 60 minuta

Sastojci

  • 40 dag janjećeg karea (kruna)
  • 0,03 dkg sjemenki korijandera
  • 0,05 dkg lišća korijandera
  • 0,05 dkg metvice
  • 10 dg slanutka (kuhanog)
  • ½ l jogurta ili kiselog vrhnja
  • 1 sok limete
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 vezica ružmarina
  • 2 dl maslinova ulja
  • sol
Povrće:
  • 10 dkg mrkve
  • 5 dkg celera
  • 5 dkg luka
  • 5 dkg korabe
  • 10 dkg komorača
  • 10 dkg tikvica
  • 10 dkg kupusa
  • 5 dkg paprike

Priprema

1 Prvo pripremite marinadu za meso i stavite u nju sljedeće: Nasjeckajte sve začine i pomiješajte ih s jogurtom ili vrhnjem. Dodajte sol, papar, maslinovo ulje i mljevene slanutke. Ulijte ¾ marinade u vrećicu za pečenje, te ostavite ¼ marinade u hladnjaku za kasnije. Stavite meso također u vrećicu s marinadom i dobro promiješajte. Vrećicu zavežite i stavite u hladnjak na period od oko 3 sata.
2 Slijedi priprema povrća. Očistite, operite i grubo nasjeckajte svo povrće, dodajte sol i papar, izmiješajte i prelijte maslinovim uljem. Stavite u vatrostalnu posudu i u mikrovalnu pećnicu. Postavite rešetku iznad posude i stavite prethodno mariniranu janjetinu na mrežu tako da marinada kaplje preko povrća. Pecite s kombinacijom grila i mikrovalova 25 - 30 minuta.
3 Pripremljeno jelo poslužite toplo i uživajte.