zatvori
...

Karakteristike hladnjaka

IonAir tehnologija

U zatvorenoj okolini, kakva je u hladnjaku, hrana je izložena prirodnim procesima starenja. Kako bi održali hranu što duže svježom i zdravom, koristimo IonAir tehnologiju. IonAir tehnologija donosi prirodu u hladnjake konstantnim raspršivanjem negativnih iona u hladnjak. Negativni ioni su prirodni pročiščivaći zraka, zaslužni za osjećaj svježine u šumi, pored vodopada ili nakon kiše. Preuzeti direktno iz prirode, negativni ioni stvaraju najzdraviju okolinu za pohranjivanje namirnica u hladnjaku. IonAir tehnologija uklanja neprijatne mirise i plijesan i osigurava optimalnu razinu vlage. Ovakva prirodna mikroklima značajno produljuje svježinu i život namirnica, a hladnjak postaje savršen okoliš za povrće iz vašeg vrta, sireve, jaja, komad torte ili salatu od rajčice.

Multiflow 360°

Intenzivni sustav hlađenja MultiFlow 360° osigurava odličnu, stalnu i ravnomjernu cirkulaciju zraka unutar hladnjaka i to na svakoj polici, zahvaljujući postojanju 14 ventilacijskih otvora kroz koje se upuhuje hladni zrak. U kombinaciji s IonAir tehnologijom, stvara najzdraviju okolinu za hranu u hladnjaku, jer se cijelo vrijeme zajedno sa hladnim zrakom raspršuju i negativni ioni koji ravnomjerno kruže oko namirnica na svim policama. Ovaj fenomenalno svjež spoj, IonAir i MultiFlow 360°, prisutan je u svim NoFrost Plus modelima nove ION generacije hladnjaka Gorenje.

AdaptTech tehnologija

Svaki put kad otvorimo vrata hladnjaka, val toplog zraka utječe na stabilnost temperature unutrašnjosti i ubrzava kvarenje hrane. AdaptTech je napredna senzorska tehnologija koja „pamti“ navike korisnika i bilježi učestalost otvaranja vrata hladnjaka u jednom tjednu. Kada hladnjak „zna“ da će u određenom periodu vrata biti češće otvarana, on automatski pojačava hlađenje u kritičnim periodima i na taj način u njemu održava stabilnu temperaturu. Na taj način sprječeni su toplinski šokovi i oscilacije temperature, a time i kvarenje hrane.

A+++ energetska učinkovitost

Maksimalne uštede energije
Svi modeli nove ION generacije hladnjaka izmnimno su štedljivi. Najbolji među njima ponose se nevjerojatnim A+++ energetskim razredom s kojim spadaju među najučinkovitije na tržištu. Inverterski kompresor u kombinaciji s vakumskim panelima predstavlja vrhunsku tehnologiju uvelike utječe na energetsku učinkovitost i s njom povezane uštede. Hladnjak A+++ energetskog razreda uštedi do 60 % električne energije u usporedbi s hladnjakom A energetskog razreda.

CrispZone ladica s HumidityControl regulacijom vlage

Velika ladica u hladnjaku idealna za pohranjivanje voća i povrća. HumidityControl sustav omogućava regulaciju vlažnosti unutar ladice. Na taj način voće i povrće pohranjeno u ovoj ladici ostaje svježe, hranjivo i hrskavo duže vrijeme.

FrostLess tehnologija

Ova pametna tehnologija značajno smanjuje stvaranje leda i inja u zamrzivačkom dijelu, a time i potrebu za ručnim odleđivanjem za čak 50%. Pored manje posla s ručnim odleđivanjem, FrostLess tehnologija osim uštedama vremena doprinosi i uštedama energije.

DynamiCooling

Napredni ventilacijski sustav koji dinamičkim hlađenjem skrbi za održavanje ravnomjerne temperature u cijelom hladnjaku. U kombinaciji s IonAir tehnologijom, stvara prirodnu mikroklimu unutar hladnjaka i uklanja do 95% bakterija i intenzivnih mirisa.

Elektronsko upravljanje

Elegantni crni zaslon s bijelim LED diodama u skladu je sa suvremenim dizajnom cijelog aparata i omogućava iznimno jednostavno upravljanje rashladnog i zamrzivačkog dijela.

Program EcoMode

Štedi dok niste kod kuće
Za vrijeme dulje odsutnosti, npr godišnjeg odmora, poseban program EcoMode dodatno će se pobrinuti za ekonomičnu potrošnju električne energije. Zbog manje učestalosti otvaranja vrata, program EcoMode automatski će osigurati optimalnu temperaturu i postići energetske uštede.

MultiBox 3 u 1

Super praktična i multifunkcionalna posudica. Možete ju koristiti za pohranjivanje jaja, led ili vakuumsko zatvaranje i pohranjivanje namirnica intenzivnog mirisa kao što su luk, češnjak ili sirevi s plavom plijesni.

NoFrost Plus tehnologija

Napredni NoFrost sustav koji uklanja led u zamrzivačkom dijelu i vodeći računa o optimalnoj količini vlage sprječava isušivanje namirnica u rashladnom dijelu. „Plus“ je dodatak uobičajenom NoFrost sustavu u obliku kombinacije IonAir i Multiflow 360° tehnologije. Na ovaj način stvorena je savršena mikroklima u hladnjaku, koja je istovremeno optimalno vlažna i svježa, a u cijelom aparatu spriječeno je nakupljanje leda.

SimpleSlide police u vratima

Izuzetno praktičan mehanizam koji omogućava pomicanje polica u vratima hladnjaka prema gore i dolje. Čak i najvišu bocu moguće je smjestiti u police vrata hladnjaka, jednostavnim podizanjem ili spuštanjem polica.

SlotIn funkcionalnost

Konačno možete smjestiti svoj hladnjak tik do zida ili do nekog drugog zamrzivača. Zahvaljujući SlotIn funkcionalnosti, vrata hladnjaka mogu se otvoriti pod pravim kutom čak kada su smješteni u niši od samo 60 centimetara, tik do zida. Otvorite vrata i jednostavno izvucite PullOut police i ladice.

XXL SpaceBox ladica

Jednostavno pohranite čak i najveće komade hrane u zamrzivaču, u prostranoj ladici SpaceBox, iznimnog volumena od čak 30 litara.

XtremeFreeze

Ova funkcija prisutna je kod Superior modela ION generation hladnjaka. Omogućava profesionalno, intenzivno i brzo zamrzavanje na čak -30°C kako bi u hrani ostale sačuvane sve hranjive vrijednosti. Ova funkcija automatski se isključuje nakon 24 sata.

ZeroZone ladica

Ladica s temperaturom od približno 0°C, idealna za pohranjivanje mesa i ribe.

Nosač boca

U hladnjacima Gorenje boce ne oduzimaju prostor drugim namirnicama na unutrašnjoj strani vrata hladnjaka ili na staklenim policama, jer je za njih predviđen poseban nosač. S njime je iskorištenje prostora za pohranjivanje optimalno i stoga što on ima blagi nagib koji omogućava sigurno odlaganje i već otvorenih boca.

Brže hlađenje pića

Namještanjem intenzivnijeg hlađenja i uz pomoć MultiFlow sustava koji kroz 14 ventilacijskih otvora upuhuje hladan zrak, omogućeno je brže hlađenje boca smještenih na nosaču boca, s kojim je iskorištavanje prostora optimalno.

SnackBin

Idealno mjesto za pohranjivanje različitih namirnica
SnackBin posudica idealno je mjesto za pohranjivane namirnica kao što su sirevi, salame, namazi, paštete, sendviči i maslac. Namirnice su zaštićene od neželjenog isušivanja. Posudica je smeštena s donje strane staklene police u hladnjaku, vrlo se jednostavno izvadi i postavi na stol kao posuda za serviranje. Može ju se po potrebi klizno pomicati slijeva udesno i tako dodatno prilagođavati prostor u aparatu.

LED Light

Dijamantno osvjetljenje
Kada se otvori hladnjak, LED-svjetlo u obliku trake stvara potpuno novi dojam. Osim estetskog doživljaja koje nudi, LED osvjetljenje je do 10 puta energetski učinkovitije i do 30 puta trajnije od standardnog osvjetljenja. Dijamantno osvjetljenje poboljšava i preglednost sadržaja hladnjaka.

Ladica CrispActive s VitaLight osvjetljenjem

Poboljšava nutritivne vrijednosti svježih namirnica
ConvertActive kombinirani hladnjak s zamrzivačem, kojeg po potrebi možete prenamjeniti u hladnjak volumena rashladnog dijela od čak 307 litara, opremljen je s ladicom za pohranjivanje voća i povrća s posebnim VitaLight osvjetljenjem. Spektar narančaste svjetlosti, kojeg odašilje VitaLight osvjetljenje, učinkovito hladilnik z zamrzovalnikom, ki ga po potrebi lahko spremenite v hladilnik, je opremljen s predalom za shranjevanje sadja in zelenjave s posebno VitaLight lučko. Spekter oranžne svetlobe, ki ga VitaLight lučka oddaja, učinkovito sprječava proces oksidacije i time čuva hranjive vrijednosti u svježem voću i povrću.

Čarolija koja zamrzivač pretvara u hladnjak

Samo u ConvertActive kombiniranim hladnjacima
Novitet u Gorenju je i ConvertActive kombinirani hladnjak. Ovaj model zaista je svestran, jer se jednostavnim pritiskom na gumb, zamrzivački dio pretvara u hladnjak. Dva sata nakon aktiviranja funkcije, postignuta temperatura u gornjem rashladnom dijelu hladnjaka je između 4 i 9°C, a u donjem "zamrzivačkom" dijelu između -2 i 3°C. Aktiviranjem funkcije ConvertActive, rashladni volumen hladnjaka povećava se na 307 litara. S ovim modelom, možete bez ograničenja planirati velika druženja, jer kombinirani hladnjak ConvertActive osigurava puno prostora za hlađenje pića, narezaka, torti, kolača i ostalih jela.

*Samo odaberite simbol na zaslonu, pritisnite ga na 5 sekundi i namjestite temperaturu između -2 i +3 stupnja.