zatvori
...

Karakteristike perilice rublja

SensoCARE načini pranja

Pranje po vašoj mjeri
Gorenje perilice rublja nude mogućnost izbora najadekvatnijeg načina pranja. Ako koristite uobičajene programe pranja (pamuk, mix/sintetika, ručno pranje/osjetljivo, vuna), možete odabrati između 4 moguća načina. NormalCARE, EcoCARE, TimeCARE i AllergyCARE su optimizirani tako da omogućavaju odlične rezultate pranja i potpuno njegovano rublje.
- NormalCARE: prednamješten način pranja za uobičajenu svakodnevnu uporabu uz optimalnu kombinaciju potrošnje el. energije i vremena.
- TimeCARE: način koji povećanim intenzitetom djelovanja omogućava učinkovito oprano rublje u najkraćem mogućem vremenu.
- EcoCARE: njeguje rublje uz nisku potrošnju vode i el. energije bez obzira na trajanje pranja.
- AllergyCARE: način prikladan za sve s osjetljivom kožom koji omogućava pranje većom količinom vode i u potpunosti ispranim rubljem.

Učinkovit i okolišu prihvatljiv PowerDrive motor

Sigurniji, tiši i učinkovitiji motor perilice rublja.
Sigurniji, tiši i učinkovitiji motor perilice rublja. Generacija perilica rublja s 1400 do 1600 okretaja centrifuge u minuti i punjenjem od 8 ili 9 kg ima ugrađen izvanredno učinkovit elektronski upravljan motor, koji je u svom radu u usporedbi sa standardnim kolektorskim motorom pouzdaniji i iznimno tih. Minimalna potrošnja električne energije i lakše preuzimanje većih opterećenja odražava se u njegovom dužem životnom vijeku. Motor je iznimno učinkovit, jer u najkraćem vremenu razvije najveću snagu djelovanja.

StainExpert

Pomoć kod otklanjanja najtvrdokornijih mrlja.
Mnogo puta se desi, da zbog neadekvatnog načina pranja, tvrdokorne mrlje nehotice još dodatno utrljate u tkaninu, što značajno smanjuje mogućnost otklanjanja mrlja u ponovljenim pranjima. Bolji modeli
Gorenje perilica rublja nude i posebnu funkciju učinkovitog odstranjivanja najčešćih i najtvrdokornijih mrlja. Odaberite između 4 ponuđene skupine mrlja kako bi bili sigurni da je vaše rublje učinkovito oprano.
• Voće/ Fruit: naranče, jagode, banane, sok od rajčice, voćne kašice, itd.
• Kava/ Coffee: čaj, kava, kakao, čokolada, jogurt, tjestenine, ruž za usne, itd.
• Vino/ Wine: crveno vino, tamni voćni sokovi, borovnice, cikla, tinta, itd.
• Organsko/ Organic: masnoća, ulje, maslac, jaje, krv, trava, itd.

9 kg XXL punjenje

Izuzetno prostrani bubanj omogućava optimalno pranje veće količine rublja, čak do 9 kg.
Zahvaljujući otvoru vrata promjera 34 cm, koja se otvaraju do kuta 180°, punjenje i pražnjenje bubnja je uvelike pojednostavljeno, pogotovo kada želite oprati posteljno rublje ili kakve druge velike komade rublja. Kod boljih modela kod otvaranja vrata bubanj se osvijetli, što olakšava pregled nad rubljem u unutrašnjosti bubnja.

TimeComfort

Rublje je oprano kada vi to želite.
Većina perilica rublja ima funkciju StartDelay koja nudi mogućnost odgode početka pranja do 24 sata unaprijed. Bolji modeli nude ili funkciju EndDelay s mogućnošću odgode završetka pranja do 24 sata unaprijed ili funkciju EndTime za određivanje vremena završetka pranja u stvarnom vremenu. Na ovaj način možete iskoristiti povoljniju noćnu tarifu električne energije, kao i biti sigurni da će rublje biti oprano točno na vrijeme kada ga želite staviti na sušenje.

SoftSound zvuk

Korisniku prihvatljivi zvučni signali. Pored iznimnog dizajna ugodnog oku, Gorenje perilice rublja prijatne su i uhu. Odlični zvučni signali i visokokvalitetni zvučnici pridonose još ugodnijem iskustvu korisnika. Posebno se pazilo i na zvuk koji se proizvodi prilikom okretanja programatora i funkcijskih tipki, otvaranja posudice za deterdžent i vrata perilice rublja.

OptiDrum – Wellness za vaše rublje

Odlično njegovano rublje.
Odlično njegovano rublje. Inovativno oblikovana unutrašnjost bubnja od nehrđajućeg čelika potpuno je prilagođena učinkovitom gibanju rublja tijekom procesa pranja. Veliki volumen nudi udobnost i kod pranja veće količine rublja. Perforacija bubnja je promišljeno oblikovana, tako da veličina, oblik i broj otvora omogućava manju potrošnju vode i električne energije. 3D rebra u obliku vala nježno pomiču rublje prema zadnjem dijelu bubnja i dižu ga prema vrhu. Tome dodatno pripomaže posebni ukošeni oblik unutarnjeg stakla vrata. OptiDrum će se pobrinuti da je rublje sačuvano i njegovano na najbolji mogući način.

SterilTub - čista perilica za istinski čisto rublje

Rješenje za prijatni miris opranog rublja.
Pranje na nižim temperaturama i s neagresivnim sredstvima za pranje prihvatljivo je za okoliš, ali predstavlja odličnu klimu za razvoj bakterija koje se zadržavaju u kadi perilice rublja. Zbog toga rublje koje je normalno oprano i osušeno u prvom doticaju s vlagom počinje oslobađati neugodne mirise. S programom SterilTub, koji djeluje kod praznog bubnja, pobrinut ćete se za potpunu higijenu unutrašnjosti perilice rublja i time za odličnu njegu rublja.

Učinkovito namakanje QuickWet sustavom

Iznimno brzo namočeno rublje i kraće trajanje programa.
Sustav intenzivnog namakanja rublja QuickWet omogućava dovođenje vode u bubanj, pomiješane sa sredstvom za pranje, istovremeno s dna i vrha bubnja. Na taj način voda brže namoči rublje, a proces pranja je stoga kraći i energetski učinkovitiji.

Potpuno iskorištenje sredstva za pranje – DSS (Detergent Saving System)

Gorenje perilice odlikuje poseban ekološko-štedljivi sustav koji sprječava gubitak sredstva za pranje za vrijeme dovođenja vode. S njegovom pomoći postiže se i do 20 % manja potrošnja deterdženta i tako učinkovitije štiti okoliš.

Izdržljivi grijač DuraHeat

Perilice rublja s DuraHeat grijačem dugotrajnije su, učinkovitije i ekonomičnije. Primjenjenim sigurnosnim rješenjima sprječeno je pregrijavanje grijača i omogućen dugotrajan rad perilice rublja.

AquaStop: učinkovita zaštita od izlijevanja

Sprječava mogućnosti poplave
Perilice rublja Gorenje opremljene su s različitim sigurnosnim sustavima koji sprječavaju ikakvo izlijevanje vode.

Potpuni Aqua Stop
Bolji modeli imaju na dnu perilice rublja poseban senzor, koji u slučaju ikakvog neželjenog curenja vode odmah pokrene zatvaranje električnog ventila u dovodnoj cijevi i s tim prekida dovod vode u aparat.

Aqua Stop
Modeli su opremljeni posebnim mehaničkim sustavom koji u slučaju oštećenja unutrašnje dovodne cijevi, prekine dovod vode u aparat.

Zaštita od izlijevanja
Ako ventil za dovod vode ne radi ispravno ili je količina vode u perilici prevelika ili je zbog ikojeg drugog razloga nivo vode u perilici previsok, uključi se crpka koja izbaci vodu iz kade. Izbacivanje vode traje sve dok se ne dosegne optimalni nivo vode za odabrani program.

Child Lock dječja zaštita

Sigurno i za male radoznalce. Vrata perilica rublja Gorenje tijekom pranja nije moguće otvoriti. Za dodatno osiguranje od znatiželjnih prstića, perilica se može i zaključati jednostavnim pritiskom kombinacije tipki na upravljačkoj ploči.

Kontrola stabilnosti

Sustav kontrole stabilnosti brine se za ravnomjerno raspodijeljeno rublje u bubnju. Ako senzor raspodjele rublja prepozna neravnotežu, zaustavit će vrtnju bubnja i tako iznova omogućiti ravnomjerno raspoređivanje rublja.

FiberTech kvalitetna kada

Kada perilice rublja od iznimno izdržljivog materijala
Kada perilice rublja izrađena od iznimno izdržljivog i dugotrajnog materijala. Perilice rublja s višim brzinama centrifugiranja i velikim punjenjem imaju kadu izrađenu od suvremenog FiberTech materijala. Materijal ima odlična mehanička svojstva, otporan je na visoke temperature i kemikalije, te nije podložan koroziji. U ostale modele ugrađena je kada izrađena od visokotehnološkog materijala CarboTech, kojeg odlikuje odlična izdržljivost kod modela do 1400 okretaja centrifuge u minuti.