zatvori
...

Karakteristike sušilice rublja

SensoCARE tehnologija

Sušenje po vašoj mjeri.
Kod Gorenje sušilica rublja možete odabrati vama najprikladniji način sušenja. NormalCARE predstavlja optimizirane programe sušenja za sve vrste rublja. Za još nježniju njegu rublja možete odabrati način GentleCARE, koji osigurava sušenje rublja na nižoj temperaturi i tako ga još dodatno čuva.

Senzacija mekoće - UltraSoft

Sušilice rublja odlikuju najsuvremeniji postupci sušenja i sprječavanja gužvanja rublja. Inteligentna senzorska tehnologija SensorIQ optimizira proces sušenja i na taj način omogućava odličnu njegu rublja uz istovremeno nisku potrošnju el. energije. Na raspolaganju vam je uobičajen način sušenja NormalCARE i temperaturno prilagođen način GentleCARE. Programi, prilagođeni suvremenom načinu života i dodatna namještanja pobrinut će se za siguran rad i odlično njegovano rublje.
• Tehnologija sušenja parom SteamTech
• IonTech zaglađivanje vlakana uz pomoć ionizatora zraka
• Dvosmjerno upuhivanje zraka TwinAir
• SensoCARE prilagođen način sušenja
• Kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom A–40%
• Iznimno velik volumen bubnja 9 kg, 120 l

SensorIQ tehnologija

Rublje osušeno baš kako treba - svaki put.
Inteligentna tehnologija SensorIQ automatski prilagođava proces sušenja odabranom programu, vrsti rublja i željenom stupnju suhoće. Senzor vlažnosti vrijeme sušenja prilagođava stupnju vlage u rublju. Kada senzor opazi dostignut željeni stupanj suhoće, sušilica rublja automatski prestane s radom. S obzirom na željeni stupanj suhoće, osušeno rublje može biti baš suho za glačanje, suho, suho za spremanje u ormar ili vrlo suho.

SteamTech - suho rublje i manje glačanja

Odlično zaglađeno i osvježeno rublje.
Nova tehnologija njege pamučnog i rublja od miješanih tkanina pomoću pare SteamTech u velikoj će mjeri olakšati glačanje ili ono uopće više neće biti potrebno. Rublje je razrahljeno i gotovo bez nabora, što je naročito praktično kod sušenja košulja. Sušilica uz pomoć funkcije SteamTech, aktivirane kod programa Košulje, osuši do 5 opranih košulja u samo 20 minuta, a na kraju uz pomoć pare zagladi sve nabore. Dodatna prednost bez prethodnog pranja je SteamTech program osvježenja parom, koji omogućava odstranjivanje neprijatnih mirisa ili zaglađivanje rublja koje ste već nosili ili je duže vrijeme bilo spremljeno u ormaru.

TwinAir - učinkovito sušenje rublja

Ravnomjerno osušeno rublje.
Kondenzacijske sušilice s toplinskom pumpom odlikuje jedinstven sistem upuhivanja zraka u bubanj, koji pri dvosmjernom gibanju omogućava ravnomjeran i intenzivan dovod toplog suhog zraka kroz oba zračna kanala. Put zraka prilagođava se smjeru vrtnje bubnja, stoga je rublje tijekom cijelog ciklusa sušenja podvrgnuto konstantnom intenzitetu sušenja. Ravnomjerna raspoređenost znači i manje međusobno zaplitanje rublja, a konačni učinak sušenja je savršen.

Kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom

Kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom suši rublje pri nižoj temperaturi nego standardni modeli, zato je rublje bolje očuvano. Ona je jedini kućanski aparat koji u svom radu upotrebljava i rashladni i grijaći dio toplinske pumpe. Potpuno iskorištenje znači do 40% manju potrošnju električne energije u usporedbi s aparatima u A energetskom razredu.

AutoDrain - direktni odvod kondenzata

Bez ručnog pražnjenja posude za kondenzat
Ako umjesto ventilacijske odaberete kondenzacijsku sušilicu rublja, otvor za odvod vlage iz prostora nije potreban. Kod ove vrste sušilica vlaga se u obliku vode nakuplja u posebnoj kondenzacijskoj posudi zapremine gotovo 5 litara, koju nakon završenog sušenja jednostavno ispraznite. Ako posudu za kondenzat odvodnom cijevi AutoDrain povežete s odvodom, ručno pražnjenje posude više neće biti potrebno.

Velik volumen i punjenje do 9 kg

Gorenje sušilice s punjenjem do 9 kg i jednim od najvećih volumena na tržištu (120 l ) omogućavaju optimalno sušenje većih količina rublja. Olakšano umetanje čak i većih komada rublja kao što su deke, zavjese ili posteljina, omogućava otvor vrata od čak 35 cm promjera. Širok kut otvaranja od 180 stupnjeva i LED osvjetljenje bubnja osiguravaju odličnu preglednost i lakše pražnjenje po završetku ciklusa sušenja.

Sušenje manjih količina

Učinkovito sušenje pojedinačnih komada rublja
Gorenje sušilice rublja omogućavaju ravnomjerno i optimalno sušenje vrlo malih količina, pa čak i pojedinačnih komada osjetljivog rublja. Omogućeno je sušenje željene odjeće bez nepotrebnog čekanja na dovoljno veliku količinu punjenja.

Jednostavnost upravljanja

U samo tri koraka do željenog rezultata.
Ergonomski oblikovana upravljačka ploča omogućava jednostavno upravljanje i nadzor nad sušenjem rublja; koraci slijede s desna na lijevo. Najčešće upotrebljavani programi sušenja nalaze se na lijevoj strani upravljačkog gumba. Slijede dodatna namještanja, kao što su prednamještanje vremena početka sušenja ili sušenje pri niskoj temperaturi, te LED pokazivač ili LCD zaslon. Na samom lijevom kraju upravljačke ploče nalazi se tipka Start/Pauza. Tako oblikovana upravljačka ploča omogućava korisniku ugodno i jednostavno iskustvo sušenja.

Jedinstveno zaglađivanje vlakana uz tehnologiju IonTech

Dodatno antialergijsko djelovanje
Jedinstven ionizator zraka ugrađen u sušilice rublja dodatno će zagladiti i poravnati vlakna, smanjujući izgužvanost rublja i statički naboj akumuliran tijekom sušenja. Učinkovito otklanja neprijatne mirise hrane i dima iz rublja, te ga osvježi. Ionizator zraka emisijom negativnih iona u bubanj pozitivno utječe i na vaše zdravlje. Stvaranjem antialergijske atmosfere u bubnju, iz rublja se odstranjuje većina alergena i bakterije.

Program za učinkovito prozračivanje odjeće

Odjeća se može s posebnim programom učinkovito prozračiti. Bez potrebe prethodnog pranja, neprijatni se mirisi odstranjuju iz odjeće pomoću hladnog zraka.

Osjetljivo rublje

Temperaturno osjetljive komade rublja kao što su bluze, majice ili fino donjer ublje, može se bez brige povjeriti njezi sušilice. Poseban program omogućava izabrani stupanj suhoće pri nižim temperaturama sušenja.

Mix program

Omogućava sigurno sušenje odjeće sličnog sastava i raznih boja uzimajujući u obzir njihove karakteristike.

Dječja zaštita Child Lock

Za dodatnu sigurnost od radoznalih prstiju moguće je zaključati upravljanje sušilice rublja jednnostavnim pritiskom na gumb ili kombinaciju gumba.

Posebna košara za vunenu odjeću ili sportsku obuću

Nježno sušenje vunenih pulovera.
U bubanj sušilice možete fiksirati posebnu košaru za sušenje osjetljivih tkanina od vune. Pulover jednostavno položite u košaru i na taj način vunena tkanina ostat će meka i rahla. Košara se može koristiti i za sušenje sportske obuće, jer sprječava njihovo prevrtanje po bubnju. Takvo sušenje je i osjetno brže od sušenja na zraku.

Prednamještanje početka sušenja

Posušeno kada vi to želite. Početak sušenja možete namjestiti do 24 h unaprijed. Odjeća će biti osušena do željenog stupnja vlažnosti i pripremljena za odlaganje ili glačanje, u vrijeme koje vama najviše odgovara.

Jednostavno čišćenje filtera

Lako dostupan filter
Filter je prikladno smješten u vratima. Oblikovan je tako, da ga jednostavno očistimo mokrom krpom ili ga izvadimo i isperemo ispod tekuće vode. Redovitim čišćenjem filtera i pražnjenjem kondenzacijske posude osiguravamo optimalne učinke narednog ciklusa sušenja.