meni+
zatvori
...
MOGU UČINITI VIŠE, A NE SAMO PODGRIJATIMikrovalne pećnice Gorenje skratit će vrijeme pripreme vaših omiljenih jela i sačuvati dragocjene trenutke za uživanje s vašim bližnjima.
1
OTKRIJTE PREDNOSTI
Upoznajte se s prednostima koje donose mikrovalne pećnice Gorenje i prilagodite ih svom životnom stilu.
Više Zatvori
Pulse tehnologija
Više
Tehnologija 360°
Više
Simplicity gumb
Više
Podešavanje glasnoće zvučnog signala
Više
GoldenCrust Double Grill
Više
Najbrži put do savršeno hrskave korice
Više
InoxTerior
Više
AutoMenu
Više
EasyClean
Više
Pulse tehnologija
Ova inovativna tehnologija aktivira mikrovalove u točno određenim vremenskim razmacima za zagrijavanje hrane. Kad djelovanje mikrovalova nije prisutno, hrana se zagrijava prirodnim putem - toplina se iz vrućih dijelova prenosi na hladne dijelove, što rezultira s više svježine, te boljim i prirodnijim okusom vaših jela.
Tehnologija 360°
S ovom naprednom tehnologijom mikrovalovi putuju ispod keramičkog dna pećnice, odakle prodiru u hranu kroz cijelu površinu. Ravnomjerna raspodjela mikrovalova rezultira optimalnim zagrijavanjem. Posebna keramička ploča zamjenjuje rotirajući tanjur i pruža više iskoristivog prostora, te lakše čišćenje.
Simplicity gumb
Upravljanje nikada nije bilo jednostavnije i logičnije. Sa samo jednim gumbom možete birati između brojnih prednamještenih programa sa optimalnim postavkama načina zagrijavanja, vremena i snage rada mikrovalne pećnice.
Podešavanje glasnoće zvučnog signala
Glasnoća signala može se prilagoditi vašim željama. Kada vam je potrebna tišina (npr. dok beba spava) i dalje možete koristiti svoj mikrovalnu pećnicu, ali bez zvuka. Jednostavno isključite zvučni signal i kasnije ga ponovo uključite.
GoldenCrust Double Grill
Iskusite nove dimenzije kuhanja. Kombinacija funkcija grila i mikrovalova će vam omogućiti da pečete meso, ispečete pizzu i kuhate mnoga druga jela puno brže. Dva infra grijača grila, jedan na vrhu i jedan na dnu, osigurat će savršeno zapečena jela i neodoljivu zlatno smeđu koricu.
Najbrži put do savršeno hrskave korice
Sada ćete jednostavno postići savršeno hrskavu koricu na Vašim omiljenim jelima. U kombinaciji s mikrovalovima gril možete koristiti za brzo pečenje. Nakon prve polovice pečenja, pećnica će vas podsjetiti da okrenete hranu za ravnomjerno kuhanje i idealni hrskavi užitak.
InoxTerior
Unutrašnjost mikrovalne pećnice je izrađena od nehrđajućeg čelika, što pridonosi izvrsnim rezultatima kuhanja. Unutrašnjost od nehrđajućeg čelika poboljšava cirkulaciju mikrovalova u pećnici i čini čišćenje lakšim.
AutoMenu
Automatski prednamješteni programi omogućavaju jednostavniju pripremu određenih jela. Vi samo trebate odabrati vrstu hrane i unijeti težinu, a pećnica će automatski podesiti snagu i vrijeme kuhanja.
EasyClean
Glatka i ravna površina keramičke ploče u dnu mikrovalne pećnice čini čišćenje izrazito jednostavnim i brzim. Sve što trebate je vlažna krpa i trenutak vremena.
Pulse tehnologija
Tehnologija 360°
Simplicity gumb
Podešavanje glasnoće zvučnog signala
GoldenCrust Double Grill
Najbrži put do savršeno hrskave korice
InoxTerior
AutoMenu
EasyClean
NE PROPUSTITE
Znate li da u mikrovalnoj pećnici Gorenje možete pripremiti hrskave pečene krumpiriće? Ili pripremiti slasnu pizzu? Iznenadite svoju obitelj ukusnom slasticom ili napravite mliječnu pjenu za svoj omiljeni napitak, a maloj djeci sterilizirajte bočice.
Više Zatvori

Savjeti za korištenje

Pripremite kremastu mliječnu pjenu

Mlijeko ulijte u posudu s poklopcem koju možete upotrebljavati u mikrovalnoj pećnici. Napunite ju najviše do pola, zatvorite i snažno protresite. Skinite poklopac i mlijeko zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici dok pjena ne naraste.
više
manje informacija

Osušite začinsko bilje

Položite origano, ružmarin, timijan ili korice naranče i limuna na tanjur i zagrijavajte na najvišem stupnju 30 sekundi. Okrenite bilje i ponavljajte postupak dok bilje nije suho koliko vi želite.

Sterilizirajte dječje bočice

Bočice napunite vodom do pola, a dude i poklopce stavite u posudicu i prelijte vodom. Sve zajedno zagrijavajte 2 minute na najvišem stupnju.

Prepržite orašaste plodove

Lješnjake, bademe, indijske oraščiće ili druge orašaste plodove istresite na pladanj primjeren za uporabu u mikrovalnoj pećnici. Pržite ih 1 minutu na najvišem stupnju, a zatim ih okrenite. Postupak ponovite više puta.

Omekšajte stari kruh

Zamotajte stari kruh u vlažnu kuhinjsku krpu i zagrijavajte ga 10 sekundi na najvišem stupnju. Po potrebi ponovite postupak.

Omekšajte smeđi šećer

Tvrd i zgrušan smeđi šećer ćete omekšati ako ga zamotate u vlažnu krpu i zagrijete ga na srednjoj snazi 30 sekundi.

Rezanje luka bez suza

Odrežite gornji i donji dio luka i zagrijavajte ga u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi na maksimalnoj snazi. Luk će sačuvati okus, dok je sok s enzimima koji nadražuje oči i izaziva suze osušen.

Kako istisnuti više soka

Cijeđenje limuna ili limete bit će jednostavnije, a dobit ćete i više soka, ako ih zagrijete 20 do 30 sekundi na najvišem stupnju.

Lakše čišćenje češnjaka

Postavite češnjak u šalicu i zagrijavajte na najvišem stupnju mikrovalova 15 sekundi. Ljuska će se navlažiti i omekšati, a time i lakše ukloniti.

Brzo namočite suhi grah

Stavite suhi grah u zdjelu, prelijte ga vodom i dodajte prstohvat sode bikarbone. Uključite mikrovalnu pećnicu 10 minuta na najvišem stupnju snage. Ostavite da odstoji 30 minuta.
DOBAR TEK
Tražite dobre ideje? Iskoristite sve mogućnosti mikrovalnih pećnica Gorenje za brza i ukusna jela.
Više Zatvori

Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom

Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom
Za 4 osobe
Funkcija: mikrovalovi, gril
Vrijeme pripreme: 13-15 minuta
Vrijeme pečenja: 13-19 minuta

Sastojci

  • 8 Jakobovih kapica
  • 1 ljutika
  • 150 g vrganja, lisički ili drugih gljiva
  • 1 kriška kruha za toast
  • 2,5 dcl vrhnja
  • 1 dcl bijelog vina
  • peršin
  • 100 g špinatovog lišća
  • 20 g maslaca
  • 100 g mozzarelle
  • maslinovo ulje

Priprema

1 Otvorite školjke i izvadite meso van. Spremite nekoliko ljuski školjke. Operite meso školjke i ostavite ih u hladnoj vodi 10 minuta, a zatim ocijedite vodu, posušite školjke i stavite ih u prethodno namašćenu vatrostalnu posudu. Dodajte vino, pokrijte posudu s folijom i stavite u pećnicu podešenu na 100% mikrovalne snage na 4-5 minuta. Nakon toga uzmite posudu iz pećnice i izvadite školjke.
2 Rastopite maslac u vatrostalnoj posudi na 100% mikrovalne snage kroz 1-2 minute. Dodajte oguljenu i nasjeckanu ljutiku, te pržite koristeći kombinaciju mikrovalova i konvekcije 1 - 2 minute. Zatim dodajte nasjeckane gljive, kockice kruha i listove špinata. Poklopite i pirjajte u istom kombiniranom modu pećnice 4 - 5 minuta. Promiješajte, dodajte vrhnje, sol, papar, te vratite u pećnicu dodatno 1 - 2 minute.
3 Napunite spremljene ljuske školjaka pripremljenom smjesom. Postavite meso na svaku ljusku školjke, obogatite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, dodajte sol i papar te postavite krišku mozzarelle.
4 Rasporedite punjene školjke na pladnj, stavite ga na rešetku u središnjem položaju Vaše mikrovalne pećnice i pecite u grill modu 2 - 3 minute .Pospite peršinom, dodajte kriške limuna i poslužite.

Marinirani janjeći kare s povrćem na žaru

Marinirani janjeći akre s povrćem na žaru
Za 4 osobe
Funkcija: mikrovalovi, gril
Vrijeme pripreme: 30 minuta + mariniranje 3 sata
Vrijeme pečenja: 45 - 60 minuta

Sastojci

  • 40 dag janjećeg karea (kruna)
  • 0,03 dkg sjemenki korijandera
  • 0,05 dkg lišća korijandera
  • 0,05 dkg metvice
  • 10 dg slanutka (kuhanog)
  • ½ l jogurta ili kiselog vrhnja
  • 1 sok limete
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 vezica ružmarina
  • 2 dl maslinova ulja
  • sol

Povrće:

  • 10 dkg mrkve
  • 5 dkg celera
  • 5 dkg luka
  • 5 dkg korabe
  • 10 dkg komorača
  • 10 dkg tikvica
  • 10 dkg kupusa
  • 5 dkg paprike

Priprema

1 Prvo pripremite marinadu za meso i stavite u nju sljedeće: Nasjeckajte sve začine i pomiješajte ih s jogurtom ili vrhnjem. Dodajte sol, papar, maslinovo ulje i mljevene slanutke. Ulijte ¾ marinade u vrećicu za pečenje, te ostavite ¼ marinade u hladnjaku za kasnije. Stavite meso također u vrećicu s marinadom i dobro promiješajte. Vrećicu zavežite i stavite u hladnjak na period od oko 3 sata.
2 Slijedi priprema povrća. Očistite, operite i grubo nasjeckajte svo povrće, dodajte sol i papar, izmiješajte i prelijte maslinovim uljem. Stavite u vatrostalnu posudu i u mikrovalnu pećnicu. Postavite rešetku iznad posude i stavite prethodno mariniranu janjetinu na mrežu tako da marinada kaplje preko povrća. Pecite s kombinacijom grila i mikrovalova 25 - 30 minuta.
3 Pripremljeno jelo poslužite toplo i uživajte.

Pečena francuska krema od vanilije s jagodama

Pečena francuska krema od vanilije s jagodama
Za 4 osobe
Funkcija: kuhanje, gril
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 32 - 48 minuta

Sastojci

  • 5 žumanjaka
  • 44 dkg slatkog vrhnja
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 dl mlijeka

Preljev od jagoda

  • žlica jagoda
  • 3 žlice sirupa od šećera

Priprema

1 Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte vanilin šećer, mlijeko i vrhnje, te sve još jednom promiješajte. Ulijte smjesu u vatrostalne zdjelice i stavite u mikrovalnu pećnicu 5-8 minuta na 100% snage mikrovalova.
2 Namjestite maksimalno djelovanje grila 3-5 minuta. Kremu pospite smeđim šećerom. Zdjelice stavite u zagrijanu mikrovalnu pećnicu na rešetku za gril da se šećer karamelizira (krema se ne smije zagrijati).
3 Zatim pokrijte zdjelice s papirom za pečenje, te smanjite snagu mikrovalova bar 50% na 20 - 30 minuta. Ostavite kremu u pećnici da se ohladi, a zatim ju stavite u hladnjak na 2 sata.
4 Za preljev od jagoda: jagode stavite u posudu i prelijte sirupom od vode u koju je ukuhan šećer. Pokrijte posudu i kuhajte na 100% snage mikrovalova 4 - 5 minuta

Proljetna salata tri okusa

Proljetna salata tri okusa
Za 4 osobe
Funkcija: gril, mikrovalovi
Vrijeme pripreme: 10 - 15 minuta
Vrijeme pečenja: 5 - 7 minuta

Sastojci

  • 200 g pilećeg filea
  • 200 g zelene salate
  • 200 g matovilca
  • 200 g rukole
  • 200 g salate hrastov list
  • 100 g kres salate
  • 8 crvenih rotkvica
  • 1 glavica luka
  • 100 g šparoga
  • 100 g jagoda
  • 100 g manga
  • vlasac
  • dekorativno cvijeće (jaglaci, ljubičice, tratinčice, hortenzije...)

Preljev

  • 0,5 dl juhe
  • 2 žlice balsamico octa
  • 2 žumanjka (kuhana)
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar, svježe bilje

Priprema

1 Salatu očistite, operite i osušite, te natrgajte na manje komade. Salatu složite na tanjur, te dodajte oprane i narezane jagode, mango, rotkvicu i luk.
2 Izrežite piletinu na male fi lete, lagano ih istucite, začinite solju i paprom, te pecite u kombinaciji mikrovalovi + gril u trajanju 3 - 4 minute, a zatim samo grilom daljnje 2 - 3 minute.
3 Na kraju na salatu dodajte kuhane šparoge i pečenu piletinu. Prelijte preljevom i ukrasite vlascem i cvijećem.
Gratinirane Jakobove kapice s mozzarellom
Marinirani janjeći kare s povrćem na žaru
Pečena francuska krema od vanilije s jagodama
Proljetna salata tri okusa

Modeli