zatvori
...

Blender / SOUP Maker

Blender / SOUP Maker za pripremu toplih domaćih juha ili svježih hladnih smoothieja

Brzo i jednostavno do zdravih obroka  

Svakome se već dogodilo da mu je za pripremu toploga i zdravoga obroka ponestalo vremena, ali i ideja. Novi mali kućanski pomoćnik SOUP Maker udružuje blender i kuhalo i idealno je rješenje s kojim možemo pripremiti jelo u samo jednom aparatu, u jednoj posudi. Omogućava nam da odlične juhe punoga okusa, osvježavajuće smoothieje i voćne kašice pripremimo onako usput. Za vas smo pripremili i recepte za odlične juhice i vrhunske smoothieje koje ćete upotrebljavati s veseljem.

Blender / SOUP Maker omogućava brzu pripremu domaćih jela na jednostavan i prirodan način. U njemu možete pržiti, kuhati i miksati svoja najdraža jela kao što su juhe, umaci, kašice ili pirei, ali jednako tako može poslužiti za pripremu svježih sokova, smoothieja, cocktaila ili za drobljenje leda.

Za pripremu ugodno mirisne i tople juhe, pripremljeno povrće jednostavno istresemo u staklenu posudu, namjestimo vrijeme i temperaturu, a aparat će pržiti, kuhati i na kraju sam izmiješati sve sastojke u kremastu juhu dok će se funkcija održavanja topline pobrinuti da jelo ostane toplo do posluživanja.

Što nudi?

  • Aparat omogućava prženje, kuhanje, miješanje
  • Funkcija očuvanja tople hrane do 40 minuta
  • Timer
  • Skriveni grijaći element
  • Dno posude presvučeno je slojem koji sprječava prianjanje hrane i omogućava jednostavno čišćenje
  • Gumb za upravljanje i kućište aparata od nehrđajućeg čelika za elegantan izgled

Više o proizvodu

Blender / SOUP Maker BS1600E

 

• Priključna snaga: 1200W

• Snaga: 1000W  za kuhanje npr. juhe i 600W za

  pripremu smoothija, sokova, koktela, drobljenje leda…

• 1.75L za hladne sastojke

• 1.4L za juhe, umake, pire krumpir…

• Stakleni vrč otporan na temperaturu, odstranjivi 6

  kraki nož iz nehrđajućeg čelika     

• 4 brzine miješanja + pulsna funkcija

• 3 namještanja temperature: niska, srednja, visoka.

Recepti: Gorenje i chef Bine Volčič

 

Bine Volčič je kuhar po zanimanju, ali i u duši, koji je svojom strašću i kreativnim pristupom zaslužio ugled kako u ugostiteljskoj struci tako i među ljubiteljima dobre hrane i kuhanja kod kuće. Kao što sam govori, u kuhinji rado hoda po (kulinarskom) rubu, kombinira nove i lude okuse, a svako jelo prvenstveno začini ljubavlju.

Krem juhe

1. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od slanutka s porilukom

SASTOJCI (za 2 osobe) :

Krem juha od slanutka:

• 200 g kuhanog slanutka

• 1 krumpir

• ½ poriluka

• 1 češanj češnjaka

• 1 žlica maslinovog ulja

• 1 komadić maslaca

• 500 ml vode ili temeljca od povrća

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

Pesto od peršina:

• 1 vezica svježeg peršina

• 100 ml maslinovog ulja

• 1 žlica naribanog parmezana

• svježe mljeveni bijeli papar

Posluživanje:

• 2 kriške francuskog kruha

PRIPREMA:

Uključimo SOUP Maker (program HIGH), u njega ulijemo malo ulja i na brzo prepržimo na tanke kriške narezani poriluk i nasjeckani češnjak. Dodamo oguljeni i na kockice narezani krumpir i kuhani slanutak. Zalijemo vodom ili povrtnim temeljcem i zakuhamo. Zatim, kako bi krumpir omekšao, polagano kuhamo (program SIMMER/SAUTÉ) približno 20 minuta. Sve skupa izmiksamo na najvećoj brzini miksanja (4) u glatku kremastu juhu. Tijekom miksanja u SOUP Maker dodamo komadić maslaca kako bi tekstura juhe postala svilenkasta. Na kraju juhu prema ukusu začinimo solju i paprom.

Nakon toga pripremimo pesto. Svježi peršin, maslinovo ulje i naribani parmezan izmiksamo i začinimo paprom.

U toasteru zapržimo kriške francuskog kruha, na njih stavimo pesto od peršina i serviramo zajedno s krem juhom od slanutka.

2. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od celera s gorgonzolom

SASTOJCI (za 4 osobe) :

• 1 kg korijena celera

• 1 luk

• 3 žlice maslinovog ulja

• 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca

• 100 g gorgonzole

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

PRIPREMA:

Korijen celera ogulimo i narežemo na kockice, luk ogulimo i narežemo na veće komade i sve skupa istresemo u posudu za pečenje. Pokapamo maslinovim uljem, malo posolimo i popaprimo, te stavimo u pećnicu na 200 °C približno 20 minuta, odnosno toliko dugo dok celer ne dobije smeđu boju i omekša.

Nakon toga pečeno povrće prebacimo u SOUP Maker i zalijemo povrtnim ili pilećim temeljcem. Pustimo da juha zakipi (program HIGH) i zatim nastavimo kuhati još 5 minuta uz lagano vrenje (program SIMMER/SAUTÉ). Juhu izmiksamo na najvećoj brzini miksanja (4), te ju po ukusu začinimo solju i paprom. Za posluživanje juhu posipamo razmrvljenom gorgonzolom ili kakvim drugim sirom s plemenitom plavom plijesni.

3. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od buče s konopljom

SASTOJCI (za 2 osobe) :

Krem juha od buče:

• 500 g buče/tikve (muškatne, putar ili hokaido)

• 500 ml vode ili povrtnog temeljca

• 1 mladi luk

• 25 ml konopljinog ulja

• 50 g maslaca

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

Konopljino vrhnje:

• 100 ml slatkog vrhnja (za šlag)

• 25 ml konopljinog ulja

• 1 žlica oljuštenih konopljinih sjemenki

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

PRIPREMA:

Tikvu ogulimo, raskomadamo, izdubimo sjemenke i narežemo na manje, jednako velike komadiće.

Mladi luk ogulimo i narežemo na veće komade. U SOUP Makeru na konopljinom ulju prepržimo tikvu, dodamo mladi luk i pržimo tek toliko da uvene (program HIGH). Zatim sastojke zalijemo tekućinom i kuhamo dok ne omekšaju (program SIMMER/SAUTÉ). Juhu izmiksamo na najvećoj brzini (4), a za vrijeme miksanja dodamo maslac. Glatku kremastu juhu na kraju začinimo solju i paprom.

Slatko vrhnje istučemo na pola, a na kraju dodamo konopljino ulje i oljuštene konopljine sjemenke. Malčice posolimo i popaprimo.

Kremastu bučinu juhu serviramo u zdjelici, a na sredinu dodamo jednu žlicu konopljinog vrhnja. Po želji, površinu juhe pokapamo konopljinim uljem.

4. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od kopriva i špinata

SASTOJCI (za 2 osobe) :

• 50 g mladog špinata

• 20 g svježih kopriva

• ¼ poriluka

• 1 češanj češnjaka

• 2 krumpira

• 500 ml vode ili povrtnog temeljca

• svježi peršin

• 2 žlice kiselog mlijeka

• 2 žlice maslinovog ulja

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

PRIPREMA:

U SOUP Makeru na maslinovom ulju prepržimo tanko narezani poriluk i dodamo nasjeckani češnjak (program HIGH). Zapržimo ga toliko da zamiriše i zatim dodamo na kockice narezani oguljeni krumpir. Zalijemo tekućinom i kuhamo približno 20 minuta, odnosno toliko da krumpir omekša (program SIMMER/SAUTÉ). Dodamo oprane listove mlade koprive, špinata i listove svježeg peršina. Kuhamo još samo nekoliko minuta, zato da koprive, špinat i peršin sačuvaju svoju zelenu boju i bogastvo vitamina i minerala. Nakon toga sve skupa dobro izmiksamo na najvećoj brzini miksanja (4) i po ukusu začinimo solju i paprom. Zelenu proljetnu juhu poslužimo s malo kiselog mlijeka za još malo svježine.

5. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od cikle s čipsom od gorušice

SASTOJCI (za 4 osobe) :

Krem juha od cikle:

• 500 g cikle

• 700 ml vode

• 1 mladi luk

• 2 žlice maslinovog ulja

• 3 jagodice borovice/kleka

• 30 ml balzamičnog octa

• 50 g maslaca

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

Kiselo vrhnje:

• 4 žlice kiselog vrhnja

• 1 limun

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

Čips od gorušice:

3 žlice sjemenki gorušice

150 ml vode

grančica svježeg ružmarina

3 žličice škroba

PRIPREMA :

Ciklu ogulimo i narežemo na kocke. Ciklu u SOUP Makeru prepržimo na maslinovom ulju (program HIGH) i dodamo joj narezani mladi luk, zgnječene jagode od borovica i balzamični ocat. Kada mladi luk uvene, sve zalijemo vodom i kuhamo dok ne omekša približno 30 minuta (program SIMMER/SAUTÉ). Zatim juhu od cikle izmiksamo na najvećoj brzini miksanja (4). Za vrijeme miksanja dodamo maslac kako bi dobili glatku kremastu juhu. Posolimo i popaprimo.

Kiselo vrhnje izmiješamo s naribanom koricom limuna, solju i paprom. Juhu od cikle poslužimo sa žlicom kiselog vrhnja.

Zakipimo gorušicu, nasjeckani ružmarin i vodu. Ugustimo škrobom koji smo rastopili u dvije žlice hladne vode. Kremu od gorušice tanko namažemo na papir za pečenje ili silikonsku podlogu. Pečemo na 130 stupnjeva približno 20 minuta. Posušen čips od gorušice razlomimo i poslužimo uz juhu od cikle.

6. recept

Blender / SOUP Maker - Krem juha od mrkve s limetom

SASTOJCI (za 4 osobe) :

• 500 g mrkve

• 1 mlad luk

• 200 ml soka od mrkve

• 200 ml vode

• prstohvat mljevenog pimenta

• prstohvat mljevenog kumina

• 2 žlice maslinovog ulja

• sol

• svježe mljeveni bijeli papar

Posluživanje:

• 150 g čvrstog jogurta

• 1 limeta

 

PRIPREMA:

U SOUP Makeru na maslinovom ulju na nižoj temperaturi (program LOW) prepržimo na kocke narezane oguljene mrkve kako bi ispustile svoj prirodni šećer i malo karamelizirale. Dodamo na sitno narezani mladi luk, mljeveni kumin, piment i sve skupa još malo pržimo kako bi okus začina bio intenzivniji. Zatim sve skupa zalijemo sokom od mrkve i vodom, te kuhamo dok ne omekša, približno 20 minuta (program SIMMER/SAUTÉ). Juhu izmiksamo na najvećoj brzini miksanja (4), te začinimo solju i paprom. Na kraju dodamo žličicu soka od limete.

Krem juhu od mrkve serviramo zajedno sa žlicom čvrstog običnog jogurta i preko svega skupa naribamo koricu limete.

7. recept

Blender / SOUP Maker - Juha od graha s metvicom

SASTOJCI:

• 0,5 kg zamrznutog graha

• 1 svežanj svježe metvice

• nekoliko komadića maslaca

• sol

• bijeli paper (u zrnu)

 

PRIPREMA:

Istresemo grah u SOUP Maker, prelijemo ga s približno pola litre vode i kuhamo 20 minuta (program SIMMER/SAUTÉ) kako bi omekšao. Posolimo, popaprimo i izmiksamo (4) do glatkoga. Tijekom miksanja dodajemo nekoliko komadića maslaca i svježu metvicu.

Umaci

1. recept

Blender / SOUP Maker - Umak od rajčice s bosiljkom

SASTOJCI (za 2-3 osobe) :

• 6 svježih rajčica

• 1 mala mrkva, naribana

• 1 stabljika celera, tanko narezana

• 1 luk, sitno narezan

• 2 češanj češnjaka, sitno narezanoga

• maslinovo ulje

• sol

• bijeli papar

• svježi bosiljak

PRIPREMA:

Svježim rajčicama uklonimo dio oko peteljke, a na donjoj strani zarežemo križ. Blanširamo ih 30 sekundi u vreloj vodi i zatim potopimo u hladnu vodu kako bi se odvojila kožica. Ogulimo sve rajčice, četiri narežemo na veće komade, a iz preostale dvije uklonimo sjemenke, koje dodamo narezanim rajčicama, i narežemo ih na kockice.

U SOUP Makeru na maslinovom ulju na brzo popržimo (program HIGH) sitno narezani luk i nasjeckani češnjak, toliko da zamirišu. Zatim dodamo oguljenu i naribanu mrkvu i na tanke kolute narezanu stabljiku celera koju smo prethodno ogulili. Dodamo na komade narezanu rajčicu sa sjemenkama i zalijemo vodom toliko da pokrije svo povrće. Posolimo i popaprimo i pustimo da sve skupa zakipi na programu HIGH. Nakon toga prebacimo na program LOW i pustimo da lagano kipi oko 15 minuta, dok se umak ne zgusne. Umak zatim izmiksamo kako bi dobili glatku teksturu. Ako se umak previše zgusne, dolijemo malo vode. Na kraju umiješamo još i na komadiće narezanu rajčicu i ostavimo sve kuhati još nekoliko minuta na programu LOW.

Neposredno prije posluživanja u umak od rajčica umiješamo nasjeckani svježi bosiljak.

 

Kašice za djecu

1. recept

Blender / SOUP Maker - Kašica od rabarbare i banane s javorovim sirupom i zvijezdom anisa

SASTOJCI :

• 1 stabljika rabarbare

• 2 banane

• 3 žlice javorovog sirupa (ili po ukusu)

• 1 zvijezda anisa

 

PRIPREMA

Rabarbaru ogulimo i narežemo na srednje velike komade. Stavimo ih u SOUP Maker, zalijemo vodom toliko da pokrije rabarbaru, te dodamo zvijezdu anisa i javorov sirup. Uključimo program HIGH i zakipimo. Nakon par minuta, kada se rabarbara počne raspadati, zaustavimo kuhanje i uklonimo zvijezdu anisa. Nakon toga uključimo miksanje (4) i dodamo oguljene banane. Kada kašica dobije glatku teksturu, spremna je za posluživanje.

2. recept

Blender / SOUP Maker - Kašica od mrkve i jabuke s kardamomom

SASTOJCI :

• 3 srednje velike mrkve

• 1 veća jabuka slatke sorte

• pola čajne žličice mljevenog kardamoma

 

PRIPREMA :

Mrkve ogulimo i narežemo na srednje velike komade. Stavimo ih u SOUP Maker, dolijemo vodu, toliko da pokrije mrkve i dodamo mljeveni kardamom. Uključimo program HIGH i zakipimo. Za to vrijeme ogulimo jabuku, uklonimo joj sjemenke i narežemo na komade. Kada mrkva omekša, zaustavimo kuhanje i dodamo jabuku. Zatim dobro izmiksamo (4) i kašica je spremna za posluživanje.

Smoothieji

1. recept

Blender / SOUP Maker - Zeleni smoothie

SASTOJCI (za 2 osobe) :

• 1 jabuka Granny Smith

• 2 kivija

• 1 veća šaka mladog špinata

• 1 komadić svježeg đumbira

• 1 žličica smeđeg šećera

• 100 ml vode

 

PRIPREMA :

U SOUP Maker stavimo na kocke narezanu jabuku, oguljeni kivi, mladi špinat, oguljeni svježi đumbir, šećer i vodu. Dobro izmiksamo na najvećoj brzini (4) i odmah poslužimo stoga što smoothie zbog jabuke brzo oksidira.

2. recept

Blender / SOUP Maker - Egzotični smoothie

SASTOJCI (za 2 osobe) :

• 300 g svježeg ananasa

• 100 ml kokosovog mlijeka

• 1 sočna naranča

 

PRIPREMA :

U SOUP Maker stavimo na kocke narezan svježi ananas, kokosovo mlijeko i svježe istisnuti sok naranče. Dobro izmiksamo na najvećoj brzini (4) i poslužimo.

3. recept

Blender / SOUP Maker - Smoothie s krastavcem

SASTOJCI (za 2 osobe) :

• 1 krastavac

• 4 stabljike celera

• 2 jabuke Granny Smith

• 1 komadić svježeg đumbira

• 1 limeta

 

PRIPREMA :

U SOUP Maker stavimo oguljeni krastavac, oguljene stabljike celera s lišćem, narezane i očišćene jabuke, komadić oguljenog svježeg đumbira i sok limete. Dobro izmiksamo na najvećoj brzini (4) i odmah poslužimo stoga što smoothie zbog jabuke brzo oksidira.