zatvori
...

Sous-vide Vrhunski gurmanski užitci u udobnosti vašeg doma

Za savršeno pečen, slastan steak sada više ne trebate ići u restoran. Od sada vam isti užitak nudi Sous-vide, suvremeni kuhinjski pomoćnik iz Gorenja, koji će vam dočarat i okus gurmanskih specijaliteta u okrilju vašega doma. Sous-vide (francuski izraz za kuhanje u vakuumu) je novost na našem tržištu, to je kućanski aparat koji omogućava kuhanje u vakuumu, u temperaturno stabilnom okolišu i time daje najbolje rezultate; steak neće biti nikada više izvana tvrd i previše pečen, a iznutra još sirov i krvav.

Uporaba Sous-vide aparata

Uporaba je jednostavna – vakuumski zapakirate meso, povrće, ribu ili neku drugu namirnicu kojoj po želji dodate začine ili biljnu masnoću te umetnete u Sous-vide kuhalo koja će se zatim samo pobrinuti za sve ostalo a vi ćete samo odrediti željeno vrijeme kuhanja. Za hrskavu koricu, odrezak na kraju još samo na brzo prepecite i voila – specijalitet je pripremljen! I nemojte biti iznenađeni ako će gosti misliti da imate osobnog kuhara, tako će dobar biti odrezak! Pored mesa možete pripremiti i niz drugih jela, od kajgane do slastica – otkrit ćete posve nove i pune okuse jer će svi sokovi, hranjive tvari i arome ostati za vrijeme kuhanja točno tamo gdje bi ostali – u hrani. Zdravo, ukusno, slasno s pomoću suvremenog domaćeg chefa u vašoj kuhinji – kuhalo Sous-vide iz Gorenja.

Kako pripremiti ukusno jelo sa Sous-vide kuhalom?

 1. Pripremite meso
  Začinite meso najdražim začinima.
 2. Vakumirajte
  Sve sastojke stavite u vrećicu ili foliju i vakumirajte.
 3. Kuhajte
  Vakuumiranu vrećicu stavite u Sous-vide kuhalo, dodajte vodu i počnite s kuhanjem.
 4. Poslužite
  Ukusno jelo je pripremljeno i spremno za posluživanje.
Volumen 6 l
Namještanje temperature od 40˚C to 90˚C 
Meni za polagano kuhanje ima prednamještanja za nisku, visoku i automatsku razinu temperature
Elektronski nadzor temperature za savršeno i ravnomjerno kuhanje
Elektronski timer
Jednostavna uporaba
Mogućnost pranja dodataka u perilici posuđa

Što je Sous Vide kuhanje?

Metoda kuhanja 'Sous Vide' vrlo je raširena i popularna u mnogim priznatim restoranima širom svijeta. 'Sous Vide' je francuski izraz koji znači 'pod vakuumom', i opisuje način pripreme hrane stavljene u vrećicu, u kojoj nema zraka, i koja je potom uronjena u vodenu kupku. Hrana se kuha duže vrijeme na precizno podešenoj niskoj temperaturi, čime se postiže najbolji mogući ukus i mekoća. Kuhanje u vakuumu omogućuje da se hrana kuha u vlastitom soku uz prisutnost raznih dodanih začina. Svi sastojci hrane, uključivo s vitaminima i mineralima, tako ostaju u hrani i ističu njen prirodan ukus. Zbog toga je hrana zdravija, mekša i u ukusnija.

Meso koje se sprema na način 'Sous Vide' je mekše, zato se za pripremu mogu koristiti i komadi mesa koji su inače nešto lošije kvalitete, ali imaju puni ukus, na primjer juneća plećka (bržola) ili hrbat (lopatica).  Obzirom da način pripreme 'Sous Vide' omogućuje da u pojedinoj vrećici bude samo jedan komad mesa, a može se kuhati više vrećica istovremeno, na ovaj način možemo zadovoljiti više različitih ukusa, želja ili prehrambenih navika, odnosno potreba.

Priprema hrane po metodi 'Sous Vide' je takva da je sastojke skoro nemoguće prekuhati, stoga ta metoda omogućuje pripremu hrane unaprijed, što je odlično prije svega za obiteljske obroke i zabave.