Vidi ovdje koji nož treba upotrijebiti za što

Upoznajte svoj blok za noževe

Šest noževa koje biste trebali imati Za koju svrhu
Nož za kruh Za kruh, naravno, ali i za veće stvari kao što je kupus, buča, lubenica.
Kuharski nož Ovo je vjerojatno najkorisniji i najdragocjeniji nož u kuhinji. Možete ga upotrijebiti za praktički sve što treba rezati, sječi i rezati na kriške.
Nož za kosti Dobro ga je imati za rezanje mesnih odrezaka. Može biti koristan kod rezanja krupne peradi ili kostiju ili za rezanje goveđih odrezaka.
Nož za povrće Preuzima ulogu tamo gdje kuharski nož nije dovoljan: naime kada se radi o malim stvarima. Na primjer, kada treba oguliti povrće ili kada treba rezati ili guliti voće.
Univerzalni nož Dobar višenamjenski nož. Dobar za rezanje kobasica i sireva u male delikatne zalogaje. Dobar za ručkove i piknike.
Nož za rezanje pečenog mesa Upotrebljava se tipično kada trebate rezati ili tranširati pečenje ili perad. Zbog svojeg oblika i oštrine, ovaj se nož može najbolje upotrijebiti za rezanje tankih odrezaka, na primjer prilikom izrade sashimija (japansko jelo od komadića sirove ribe servirano s nastruganim hrenom i umakom od soje).
Ostali noževi koje je korisno imati Za što
Mesarski nož, 18 cm Posebno dobar za rezanje mesa u komadima i za sendviče/mesne delikatese.
Nož za komadanje, 2-23+ cm Za komadanje mesa kod serviranja. Svinjski odresci i ostali veći odresci mesa.
Chartreuse nož Za kreativne kuhare. Za rezanje povrća (na primjer mrkve, krastavaca, krumpira) u ukrasnim strukturama zbog svoje posebne tanke nazubljene oštrice.
Nož za sječenje, 21 cm Lak i nježan način sječenja povrća. Može se upotrijebiti za pizzu i povrće koje će se upotrijebiti u salati ili za pirjanje. Može se upotrijebiti za meso i ribu.
Nož za filetiranje, 18-24 cm Za filetiranje ribe i mesa.
Nož za šunku, 5 cm Dobar za dobivanje odrezaka šunke tankih kao papir ili dobar za rezanje ili razdvajanje slojeva lisnatog tijesta. Može se upotrijebiti uglavnom na isti način kao i nož za filetiranje.
Japanski santuko nož, 17 cm Pomalo od svega, na primjer, dobar za rezanje ili sječenje mesa.
Japanski nož za povrće, 14-18 cm Reže i reže na kriške salatu i povrće.
Sjekirica za meso, 16 cm Dobra za sječenje velikih cijelih komada mesa i rebara.
Nož za guljenje, 5 cm Savršen za struganje čokolade ili sira Parmesan. Dobar je i za uklanjanje loših dijelova ili za guljenje krumpira, voća i povrća.
Nož za lososa, 32-33 cm Reže lososa i druge ribe u odreske debljine papira. Dobar je i za rezanje odrezaka debljine papira povrća i mesa za carpaccio. Neki noževi za povrće su i višenamjenski kuhinjski noževi.
Nož za odreske, 12-22 cm Dobar za rezanje odrezaka i kotleta.