Kako spriječiti zelenu salatu da ne izgubi boju

Više boja, molim

Nekada je uglavnom zelena salata resila naše zdjele za salatu, ali danas postoji široki izbor različitih tipova, boja i okusa salate kao što su puterica, kristalka, endivija, cikorija, potočarka i arugula. Budite dakle slobodni i uživajte istražujući mnoge tipove prilikom lansiranja svoje sljedeće salate.

Spretni s prstima

Boja utječe na apetit. Gosti za ručak jedu svojim očima. Dakle, kako ćete spriječiti da vaša prekrasna zelena salata ne postane ljepljivo smeđe čudovošte usred ljetne proslave? Prije pripreme salate, odložite nož. Režete li salatu nožem, oštetit ćete njezinu prirodnu zaštitu. Umjesto toga, čupajte salatu prstima. Da, trajat će nešto dulje, ali će s druge strane salata ostati dovoljno dugo zelena pa ćete je imati i za drugi dan, za goste koji su ostali preko noći.