Kako ćete znati jesu li artičoki gotovi

Izbjegnite gubitak boje

Artičoki mogu – kao i jabuke – izgubiti boju. To je prava sramota za tako kiparski oblikovan cvijet povrća. Dakle, stavite artičoke u vodu u koju ste dodali malo octa kako biste spriječili gubitak boje ili ih prokuhajte brzo u vodi s limunovim sokom.

Vucite i trzajte

Vrijeme kuhanja artičoka je 25-45 minuta, zavisno o veličini. Što su artičoki veći to je dulje vrijeme kuhanja. Želite li izbjeći serviranje tvrdih listova koji se nisu dobro skuhali (što je jednako serviranju vina s čepom na njemu) on) učinite sljedeće: Povucite jedan od donjih zakrivljenih listova. Ako se može lako skinuti, artičok je dobro kuhan i spreman za vađenje iz lonca i serviranje. Otrgnite jedan po jedan sve listove i uronite “mesni” kraj u dressing od ulja i octa i ostružite s njega meso svojim zubima. Mmm, dobro.