Kako ćete znati kada je ulje za pečenje dovoljno vruće

Gotovo? Snađite se

Smrznuti štapići ili okruglice obično se rade od krumpirova brašna i najbolje se pripremaju tako da ulijete 1 litru ulja u lonac od 2 litre i zagrijete ulje na 200 stupnjeva.  Ali ako su to pravi štapići krumpira, pecite ih na 250 stupnjeva u pećnici 10 do 12 minuta.  Bez obzira pečete li ih u pećnici ili na tavi, krumpiri su gotovi kada su dovoljno meki. Opipajte ih, trebaju biti tvrdi i hrskavi izvana i meki iznutra.

Sprovedite provjeru mjehurićima

Pripremili ste se za pečenje. Krumpiri su narezani na fine kriške, djeca su već pronašla kečap, ali još uvijek oklijevate. Je li ulje dovoljno vruće? Termometar za pečenje ne možete nikako naći a provjera prstom baš i nije dobra ideja. Što vam je dakle činiti? Ubacite u trik komad kruha. Nataknite kruh na vilicu i uronite ga u ulje. Ako se oko kruha počnu stvarati mjehurići, ulje je spremno. Ovo možete učiniti i sa šibicom (neupaljenom, naravno) čiji drveni kraj umočite u ulje. Ako se počinju stvarati mjehurići, ulje je dovoljno vruće.