Kako ćete znati kada su vaši pečeni krumpiri gotovi

Alex i ostalo korijenje

Za pečene krumpire je važno upotrijebiti pravu vrstu krumpira. To bi mogla biti jedna od sljedećih vrsta: Alex, Jutlandia, Estima, ili Sava.  Kada je gotov, čvrstoća mu je kao da režete naslasniji desert a fini okus je još više naglašen kremastom gustoćom koja izaziva ugodu na jeziku.

Pritisnite Alex

Vjerojatno se sada pitate: dovraga, tko je Alex! To je u stvari netko koga poznajete. Alex je vjerojatno ime krumpira koji se sunča u vašoj pećnici. A to vas dovodi do sljedećeg pitanja: Jesu li krumpiri u mojoj pećnici već gotovi? Mogli biste, naravno, pogledati na sat. Ako je prošlo sat vremena, Alex je sigurno spreman za tanjur i nešto maslaca s peršinom. Ali možete i sami malo pritisnuti prstom. Ako krumpir popusti vašem pritisku, gotov je.