7 načina za postizanje čišćeg zraka u domu - Gorenje

7 načina za postizanje čišćeg zraka u domu

DOM SIMPLIFIED
16.9.2020
Jeste li znali da ste čak i u udobnosti vlastitog doma svakodnevno izloženi raznim onečišćivačima zraka? Oni mogu dolaziti od namještaja, građevinskih materijala, nakupina plijesni i gljivica, pa čak i osvježivača zraka. Pa, kako poboljšati kvalitetu zraka u domu kako biste se u njemu osjećali stvarno ugodno?

Evo nekoliko načina koji će vam pomoći smanjiti onečišćenje zraka u zatvorenom prostoru:

1. Držite prozore otvorenima. Na taj ćete način spriječiti da onečišćivači ostanu zatočeni u vašem domu. Čak i nekoliko minuta dnevno može pomoći, ali ako osjećate potrebu, možete napraviti i jači propuh otvaranjem prozora na suprotnim stranama sobe.

2. Češće usisavanje. Budući da prostirke i tepisi djeluju kao filerii za zrak, zadržavajući prašinu i druge čestice u vlaknima, dobro ih je očistiti barem jednom ili dva puta tjedno usisavačem opremljenim HEPA filterom. Tvrdi podovi umjesto tepiha "od zida do zida" također može smanjiti alergene u kući.
3. Uzgajajte sobne biljke kako biste osvježili zrak. Biljke su prirodni filteri za zrak. Uzgoj nekoliko sobnih biljaka može učiniti puno za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom prostiru. Male biljke poput paprati i ljiljana (koje cvjetaju u zatvorenom) i veće palme najbolja su opcija za izvlačenje onečišćenja iz zraka. Biljke također imaju pozitivan učinak i na ljude.

4. Redovito mijenjajte filtere za zrak. To će pomoći pravilnom održavanju HVAC opreme i povećate njezinu učinkovitost.

5. Koristite kuhinjske nape za vrijeme kuhanja. Mnogo onečišćivača zraka u zatvorenom dolazi iz kuhinje, pa je dobro uključiti napu za odzračivanje prije kuhanja i ostaviti da radi nekoliko minuta nakon što završite s kuhanjem. Također je preporučljivo koristiti ventilator u kupaonicama.

6. Smanjite upotrebu svijeća ili loženje vatre i, podrazumijeva se, zabranite pušenje u kući. Smanjenje izvora onečišćenja najbolji je način za poboljšanje kvalitete zraka.

7. Koristite pročistač zraka. Smješteni u najčešće korištenim dijelovima kuće, ovi uređaji, posebno ionski pročišćivači, mogu pomoći u sakupljanju nadražujućih čestica koje mogu biti uzročnici alergija. Vjerojatno nećete moći u potpunosti ukloniti ove alergene, ali možete ih smanjiti, što može pomoći u borbi.
Svjež i prozračan zrak u spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili u uredu gotovo je neophodan. Pročišćivači zraka Gorenje savršen su izbor za manje ili veće prostorije, ovisno o modelu. Lako se premještaju i poboljšavaju kvalitetu zraka u zatvorenom gdje god su potrebni. Za Vašu dobrobit i ubrzani proces razmišljanja.

Možda vas zanima: