7 savjeta za rad od kuće bez smetnji - Gorenje

7 savjeta za rad od kuće bez smetnji

HOME SIMPLIFIED
3.8.2020
Mogućnost rada iz udobnosti vašeg doma može biti opuštajuće i omogućiti vam da se usredotočite na izvršavanje stvari. Evo nekoliko vrijednih savjeta i trikova kako bi vaš ured u kuć postao mirnijim i produktivnijim prostorom za vaš sljedeći radni dan.
1. Pozadinska glazba - prije nego što započnete dan, stavite glazbu u pozadini koja ne ometa, ali upotpunjuje tišinu i pokriva pozadinski šum koji biste mogli imati kod kuće. Možda nešto bez teksta koji vam neće oduzeti fokus od rada.

2. Popis zadataka - odvojite zadatke prije nego što započnete raditi. Jasni i ostvarivi zadaci čine uspješniji radni dan. Vizualno predočite  popis zadataka kako biste mogli vidjeti svoj napredak dok prolazite kroz zadatke. To je motivirajuće i daje osjećaj zadovoljstva, što će samo povećati vašu produktivnost!

3. Mjerač vremena - Postoje razne aplikacije i uređaji za jednostavno praćenje vremena i postavljanje malih rokova. Tako možete osigurati da se držite svog rasporeda i ne trošite predugo na jedan zadatak. To će pomoći da se usredotočite na dovršavanje zadatka na vrijeme kako biste ga mogli provjeriti i prijeći na sljedeći zadatak!

4. Raspored poslova u kućanstvu - Neki kućanski poslovi jednostavno su neizbježni. Kao šetanje psa ili pranje rublja. Prethodno izdvojite vrijeme i pridržavajte se toga. Ako se to može učiniti prije početka radnog dana, idite na tu opciju! To će vam odvratiti pažnju, pa ćete se lakše usredotočiti na zadatke koje ste izvršili.

5. Podijelite svoj raspored! - Ne samo s udaljenim kolegama, već s obitelji ili kolegama. Na ovaj način ćete se više pridržavati svog plana za radni dan, a drugi ljudi kod kuće znaju kada vam mogu smetati :)

SAVJET! Stavite znak "ne uznemiravaj" na vratima ili u blizini svog prostora ako kod kuće imate djecu. Bit će im jasnije da vas ne uznemiravaju, osim ako nije hitno!

6. Nagradite se - Kao u uredu, bit će primamljivo uzeti telefon, krenuti putem društvenih mreža ili započeti potragu za onim praznikom koji planirate. Čak štoviše kod kuće vam nitko ne gleda preko ramena. Umjesto toga, možete ostaviti kratke pauze nakon što ste ispunili nekoliko planiranih zadataka s popisa kao malu nagradu. Na ovaj način možete se veseliti provjeri nekih zadataka i manje ćete biti skloni odstupanju kada znate da ovo vrijeme možete iskoristiti za sebe!

SAVJET! Prije nego što započnete radni dan, isključite ili utišajte obavijesti o društvenim mrežama i aplikacijama (osim hitnih stvari) kako biste otklonili uznemirujuće zvukove.

7. Jutarnja rutina - Rad od kuće ne znači da radni dan počinje čim steustanete iz kreveta. Odvojite vrijeme za jutarnju rutinu - samo za vas - a ne da ste u iskušenju provjeravati e-poruke tijekom doručka. Na taj ćete način izbjeći osjećaj da radite predugo i prerano budete umorni. Također će vam pomoći da se opustite i uđete u radni dan s energičnijim i čišćim umom.

SAVJET! Ne ostani u pidžami! Još jedno iskušenje boravka u udobnosti vašeg doma - ali jednostavno odijevanje može vam promijeniti ponašanje i produktivnost u vašem uredu.

PLUS: Odredite vrijeme početka i završetka i pridržavajte se toga! Kada radite od kuće uobičajeno je raditi predugo bez pauze. Stoga unaprijed odlučite o svom radnom danu i možda čak postavite mjerač vremena.

Perilice rublja Gorenje WaveActive osmišljene su kako bi sav prljavi posao obavili umjesto vas i to na učinkovit, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive perilice rublja sadrže najsuvremenije tehnologije čišćenja:  

  • Jedinstveni uzorak bubnja u obliku valova u kombinaciji sa specijalnim 3D rebrima za najnježniji tretman rublja
  • IonTech koristeći snagu prirodnog procesa ionizacije za optimalno uklanjanje nečistoća
  • SteamTech za dubinski očišćenu odjeću bez nabora, bez omekšivača

Možda vas zanima: