Užitak stanovanja - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Četvrtak, 6. svibanj 2010

Užitak stanovanja

Dnevni boravak zadnjih godina dijeli s kuhinjom i blagovaonicom središnje mjesto u kući ili stanu. Upravo su otvorenost i povezanost u višenamjenski prostor glavna karakteristika suvremenog stanovanja za kojima slijedi i namještaj koji je u dnevnim boravcima već nekoliko godina minimalističan. 

Glavni naglasci novog namještaja za dnevne boravke su ravne linije donjih elemenata i razigranost visećih elemenata. Viseći elementi mogu se međusobno povezati policama.

TV element više nije klasičan duboki element već je u liniji s ostalim elementima. Iznad njega je u pravilu prazan prostor kako bi se televizor mogao najmestiti i na zid.

Jedan od zidova dnevnog boravka može se dopuniti elementima koji imaju mogućnost vješanja na zid, vertikalno ili horizontalno. Elementi mogu zaključno tvoriti cjelinu sastava dnevne sobe u geometrijskom obliku kvadrata ili pravokutnika koji ima na sredini veliki otvoreni prostor za televizor.

Među bojama još uvijek prevladava kontrastna bijelo-crna kombinacija u mat izvedbi ukrašena pastelnim nijansama maslinastozelene, boje cappuccina i uvijek aktualne boje drva, od svijetlog hrasta do tamnog oraha.