Na sajmu IFA premijerno predstavljena najnovija aplikacija iz Gorenja - GreenConnected - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Petak, 3. rujan 2010

Na sajmu IFA premijerno predstavljena najnovija aplikacija iz Gorenja - GreenConnected

Objedinjava inovativnu visoku tehnologiju i naglašenu svijest o štednji energije

GreenConnected, najnovija aplikacija iz Gorenja i njena premijera na sajmu IFA 2010 originalno je unapređenje postojećeg sustava iGorenje za daljinski rad i upravljanje spojivih aparata. GreenConnected aplikacija omogućava korisnicima nadzor stanja pojedinačnih aparata s udaljenih mjesta i koordinaciju njihova rada. Ističe se inovativnim konceptom uštede energije nazvanon PowerManagement koji tempira cikluse rada aparata kako bi optimalizirao potrošnju energije.

Gorenje je proširilo postojeće korisničko sučelje iPad-optimaliziranog iGorenje sustava tako što mu je pridodalo opciju pametnog upravljanja energijom. Nadalje je skup naprednih spojivih aparata, zasad se to odnosi samo na perilicu rublja i pećnicu, proširen kako bi uključivao hladnjak s dosad jednim drugim uzbudljivim novim svojstvom: akumulatorom koji se puni za vrijeme kada je struja jeftinija i kasnije koristi kada je struja skuplja.

Inovativni koncept štednje energije PowerManagement

Inovativna aplikacija GreenConnected ugrađena u sustav iGorenje prepoznatljiva je po svojoj sposobnosti praćenja parametara takozvanih pametnih mreža.

Ove mreže uključuju pametne mjerače koji, na temelju strujnog opterećenja mreže, dijele dan u niz intervala od po nekoliko sati na koje se odnosi neki iznos potrošnje. Stoga ovi mjerači nude cijeli niz novih opcija, uključujući isključivanje napajanja struje nekoj udaljenoj lokaciji i uvođenje alternativnih metoda plaćanja (npr. pretplatnička usluga). 

Sustav iGorenje i aplikacija GreenConnected koriste informacije koje priskrbljuje pametni mjerač kako bi se mjerilo vrijeme rada aparata i osiguralo da oni budu uključeni za vrijeme jeftinije električne energije. Ovaj unaprijeđeni sustav iGorenje za daljinsko upravljanje pranja, kuhanja i hlađenja omogućava poboljšanje učinkovitost električne energije do 25 posto. 

Hlađenje akumuliranom energijom

Aparati za hlađenje Gorenje sada imaju i izvanredno novo svojstvo. Uparen s kompleksnim kompresorom, posebni se akumulator puni za vrijeme jeftinije struje kako bi omogućio hladnjaku da radi ekonomičnije za vrijeme skuplje struje kao i da radi u slučaju nestanka struje.

Sada i korisničko sučelje perilica rublja uključuje novu naprednu funkciju koja omogućava da korisnik uštedi još više energije. "Temeljeći se na trenutačno dodijeljenoj nazivnoj snazi, pametni će sustav za uštedu energije korisniku predložiti da izabere neki ekonomičniji program pranja ili da odgodi ciklus pranja," objašnjava g. Sašo Vinkovič iz programa Gorenje Point, dodajući:"Ustvari, električni i elektronski uređaji u vašem domu, ne samo veliki aparati, sada se mogu - koliko je to god praktično - tempirati da rade kada je struja jeftinija."

Inspirirana većim pokazivačem Apple iPad tablet PC-a, koji jednostavno bolje izgleda, proširena je i zbirka recepata u bazi podataka iGorenja. Baza podataka recepata za kuhanje u pećnici i jednostavno upravljanje na dodir suvremeni su i inovativni način približavanja kuhanja rastućoj populaciji internetskih fanova koji nastoje uživati i izraziti svoju strast za hranom. Zašto ne kuhati s iPad-om, priključenim preko Wi-Fi sučelja na visoko tehnološku pećnicu Gorenje, upotrebljavajući brojne prednamještene programe kuhanja koji čine kulinarsko stvaranje zabavnim i laganim?

Stručnjaci Gorenja nastavit će poboljšavati sustav iGorenje i uključivati i ostala korisna svojstva koja će omogućiti još jednostavniju i energetski učinkovitiju uporabu aparata, na licu mjestu ili iz udaljene lokacije ali i daljnje uštede.

Fotografije visoke rezolucije i više informacija pronađite u Gorenje IFA 2010 Press Room-u