Gorenje i ove godine na sajmu IFA u Berlinu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 1. rujan 2010

Gorenje i ove godine na sajmu IFA u Berlinu

Međunarodni sajam IFA 2010 pokrenut u ranim 1920. godinama s genijalcima i legendama kao što je Albert Einstein kao glavnim govornicima, svjetski je vodeća priredba za današnje tržište stila života potrošača. Ove godine, po treći puta kako je izložba HOME APPLIANCES @ IFA postala dio priredbe, biti će prisutni svi važni svjetski proizvođači kućanskih aparata. Na ovogodišnjoj izložbi Gorenje slavi i svojih 60 godina stvaralaštva i iskustva. 

Kao globalna pozornica inovativnih ideja i rješenja proizvoda, IFA je velika prilika da se učvrste postojeća poslovna partnerstva i iskuju nova. Prošle je godine Gorenje ugostilo preko 2.300 poslovnih partnera iz cijeloga svijeta a ove će godine sajam biti prilika pozvati ih da se pridruže kompaniji u proslavi njenog šezdesetog rođendana. Gorenje će, u počast ovoj svečanoj prilici, lansirati ograničeno jubilarno izdanje aparata nazvano Gorenje Simplicity Moonlight koje će stoga svoj prvi nastup imati na sajmu.

IFA određuje sutrašnji maloprodajni portfolio proizvoda, iinovaciju i tehnologiju kao i razvoj novih proizvoda koji su od ključne važnosti za daljnji napredak kako kompanija tako i robnih znakova. "Niz novosti predstavljenih u Berlinu ove godine svjedoči Gorenjevu posvećenost razvoju i tehnološki usavršenim i okolišu prihvatljivim kućanskim aparatima koji se obraćaju kupcima privlačnim dizajnom i inovativnim rješenjima. Uistinu, praćenje kvalitetnijeg dizajna, inovacije i održivi razvoj ispunili su 60 godina kreativnosti i uspostavili čvrsti temelj našem budućem poslovnom uspjehu," rekao je Franjo Bobinac, predsjednik i izvršni direktor Gorenja.

Predodređena da izazove pažnju na predstavi je premijera inovativne aplikacije GreenConnected. Korištenje visoko tehnološke inovacije u korist energetske učinkovitosti originalno je unapređenje postojećeg sustava iGorenje koje omogućava upravljanje inteligentno povezljivih kućanskih aparata iz udaljenih lokacija.

Korisničko sučelje iGorenja prilagođeno je za uporabu s iPad tablet PC-jem i unaprijeđeno s revolucionarnim pametnim konceptom upravljanja potrošnje nazvanim PowerManagement koji optimalizira uporabu energije podešavajući tempiranje radnih ciklusa aparata. 

Niz priključivih aparata uključuje perilicu rublja, pećnicu i najnovije dodani hladnjak i hladnjak combo. Ovaj posljednji posjeduje pionirsku inovaciju: akumulator koji se puni kada je struja jeftinija kako bi napajao uređaj za vrijeme kada je struja skuplja ali i rad uređaja kod nestanka struje.

Može se upotrijebiti uređaj s Wi-Fi sučeljem, kao što je mobilni telefon, PDA, iPod Touch, prijenosno računalo, iPad, itd., za provjeru stanja aparata i za slanje naredbi s udaljene lokacije. Gorenjevi stručnjaci nastavit će razvijati sustav iGorenje kako bi u njega uključili za korisnika još bolji i ekonomičniji rad kućanskih aparata, kako kod kuće tako i na putu.

Osim toga, Gorenjev portfolio novosti prikazanih na izložbenom prostoru uključuje novu generaciju modela hladnjaka razreda A+++. Uz udovoljavanje zahtjeva najvišeg energetskog razreda, tu su i buduće brojne ekonomične funkcije i tehnološka unapređenja kao što su poboljšani sustav izolacije, inovativna rješenja komponenata sustava hlađenjan i napredni komperesor sa svrhom smanjenja potrošnje energije na minimum. Stoga će modeli aparata u budućem najvišem energetskom razredu A, predstavljeni u Berlinu, uštedjeti 60 posto energije u usporedbi s aparatima energetskog razreda A. njihovo se lansiranje na tržište planira tijekom sljedeće godine.

2011. će također biti lansirana i kolekcija Gorenje Pininfarina Titanium Collection, još jedna kolekcija aparata čija je premijera ove godine. Inspirirani snagom i ljepotom ovog prestižnog metala, ovo predstavlja slijeđenje triju najpopularnijih kolekcija koje su nastale kao rezultat Gorenjeve suradnje sa studijem Pininfarina design studio.

Središnji izložak na ovogodišnjoj izložbi moža najbolje simbolizira duh Gorenjeve kreativnosti. Jedan od Gorenjevih glavnih konceptualnih proizvoda, luksuzni SmarTable, prekriven je zelenom travom kako bi predstavio još jednu moguću primjenu koncepta hladnjaka integriranog u bazu stola i naglasio postojanje kompanijine svijesti za okoliš. 

Uz Gorenje novosti, na sajmu će se svojim šarmom iskazat i druge Gorenje hit-kolekcije. Gorenje designed by Karim Rashid dirnut će posjetitelje magijom svjetla i karizmom svojeg dizajnera, Gorenje Retro Collection sjajit će dugom novih boja a linija Gorenje Simplicity impresionirat će svojim racionalnim savršenstvom i jednostavnim upravljanjem za koje je Gorenje osvojilo nagradu Plus X Award u kategoriji lakoće uporabe ("Ease of Use").

Ovo su samo neke zanimljivosti  iz divota izložbenog prostora Gorenja na sajmu IFA 2010 koji se održava od 3. do 8. rujna ove godine u Berlinu. Ljubazno vas pozivamo da posjetite Gorenje štand u hali 1.1. i da im se pridružite u proslavi njihovih 60 godina kreativnosti.

IFA - poslovni događaj broj 1 u svijetu zabavne elektronike i kućanskih aparata

Od svojeg početka 1920-tih godina s genijalcima i legendama kao što je Albert Einstein kao glavnim govornicima, IFA je danas svjetski vodeća predstava za današnje tržište potrošačkog stila života. 

Prošle je godine ovu globalnu izložbu inovacija i novih tehnologija posjetilo preko 228.500 posjetitelja i 6.219 predstavnika medija iz 78 zemalja. Ukupno je 1.164 izlagača predstavilo svoje proizvode na ukupnoj izložbenoj površini od 121.000 kvadratnih metara, perfektuirajući 3 milijarde Eura vrijednosti poslova. 

Ove godine, za svoje 50. izdanje, organizatori predstave očekuju nove rekorde u smislu inovacija i poslova zaključenih na sajmu. www.ifa-berlin.com

Gorenje IFA 2010 Press room