Indukcija XtremePower iz Gorenja - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 23. ožujak 2011

Indukcija XtremePower iz Gorenja

Snaga grijanja nove generacije indukcijskih ploča za kuhanje povećana je za 20 posto

Indukcija se danas smatra vrhunskom tehnologijom sa znatnim prednostima u odnosu na druga tehnološka rješenja: brzina rada, energetska učinkovitost i jednostavno održavanje. Zahvaljujući ovim svojstvima, indukcija je sve više popularna kod potrošača. 

Ljudi sve više postaju ovisni o tehnologiji kako bi zadatke obavili na što prihvatljiviji način. Indukcijske ploče za kuhanje mogu učiniti baš to, osobito stoga što su skoro dvaput brže od plinskih ekvivalenata kada se radi o kuhanju. Brzina je dugo bila kralj u mnogim različitim vidovima svakidašnjeg života a sada je tu i poboljšana metoda koja omogućava brže kuhanje, uštedu vremena i općenito života. Govori se da su indukcijske ploče za kuhanje znatno energetski učinkovitije od plinskih ploča za kuhanje jer koriste do 90 posto proizvedene energije u usporedbi s plinskih 55 posto čineći ih ekonomičnijima. 

Upoznajte indukciju XtremePower

Međutim, indukcija je našla prostor gdje će se još poboljšati. S nekoliko inovativnih razvojnih rješenja, Gorenje je još više unaprijedilo funkcionalnost svojih ploča za kuhanje kako bi ih smjestilo u sami vrh indukcijske tehnologije. Njegovi razvojni stručnjaci posvetili su najveću pažnju pitanjima skraćivanja vremena potrebnog za zagrijavanje tekućine do točke vrenja namicanjem više snage, pitanju pojednostavnjenja upravljanja, omogućavanje što tišeg djelovanja i optimalizaciji uporabe površine za kuhanje. S još većom snagom grijanja i brojnim inovativnim funkcijama koje kuhanje čine jednostavnijim, nova je indukcija čak i uvjerljivija.

Maksimalni komfor kuhanja

Indukcijske ploče za kuhanje XtremePower nude nevjerojatnu snagu! Kada se aktivira funkcija PowerBoost, nastupit će visokodjelotvorne indukcijske zavojnice izrađene od najsavršenijih materijala i dva ventilatora za hlađenje s dvostrukom snagom rada kako bi ploči za kuhanje isporučili dodatnu snagu. Promišljeno elektronsko prespajanje između površina za kuhanje raspoređuje energiju između ugrađenih indukcijskih zavojnica i omogućava kuhanje kod najvećeg namještanja snage na svim površinama za kuhanje istovremeno. 

Indukcijske ploče za kuhanje nude i više prostora, jednostavnije rukovanje posuđem i bolje upravljanje procesa kuhanja. Nove se ploče nude u širinama 60, 77, 90, i 110 cm. 

Brojna prikladna svojstva 

Sustav BoilControl može se aktivirati ili deaktivirati u bilo koje vrijeme a služi za automatsko održavanje površine za kuhanje na željenoj temperaturi i sprječava predugo kipljenje hrane ili čak njeno iskipljavanje.

Međutim, ako hrana i prekipi, funkcija StopGo preuzet će nadzor stanja čak i onda ako je, iz bilo kojeg razloga, proces kuhanja prekinut. Ova funkcija trenutačno isključi sve površine za kuhanje uz zadržavanje svih trenutačnih namještanja; jednostavnim dodirom ponovno će se uspostaviti proces kuhanja. Stoga, ako hrana prekipi, može se upotrijebiti funkcija StopGo koja će vam dati vremena da obrišete ploču i jednostavno nastavite nakon što ste s time gotovi. 

Klizno upravljanje na dodir

Izuzetna prednost indukcijskih ploča za kuhanje XtremePower je precizno i prikladno upravljanje površina za kuhanje. Svaka površina za kuhanje ima svoj vlastiti modul i programski uklopni sat upravljan na dodir dok suvremeni lako razumljivi simboli pojačavaju jasnoću upravljanja. Neki modeli indukcije XtremePower nude jedinstveno napredno klizno upravljanje na dodir – svojstvo razvijeno u Gorenju. Temperatura se namjesti i upravlja jednostavnim klizanjem prsta po upravljačkoj kliznoj površini koja je diskretno integrirana u crnu pozadinu.

SuperSilent i vrlo brzo djelovanje

Indukcijske ploče za kuhanje Gorenje XtremePower rade vrlo tiho čak i kada punom snagom istovremeno rade sve četiri površine za kuhanje! Promišljeno prespajanje između indukcijskih zavojnica i uporaba najsavršenijih dijelova smanjuje šum indukcijskih ploča za kuhanje.

Ovalni grijač FishZone

Indukcijske ploče za kuhanje imaju senzor posuđa koji omogućava uporabu optimalne površine za kuhanje. U opsežnoj ponudi indukcijskih ploča za kuhanje nude se i modeli s posebnim ovalnim grijačim pločama, posebno praktičnim za kuhanje ili pečenje ribe ili velikih komada mesa.

Funkcije SoftMelt i StayWarm

Funkcija SoftMelt održavat će stalnu temperature površinu za kuhanje 42 °C omogućavajući topljenje meda, maslaca i čokolade bez dodatnih gnjavaža. Funkcija Staywarm održavat će hranu toplom na optimalnoj temperaturi 70 °C. Hrana zadrži svoj okus i ostane topla kako bi bila poslužena kasnije. Izvrstan dodatak vašim opcijama kuhanja!