Gorenje Retro kolekcija dobitnica nagrade Get Connected 2011 - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Petak, 20. svibanj 2011

Gorenje Retro kolekcija dobitnica nagrade Get Connected 2011

Gorenje Retro kolekcija dobitnica nagrade Get Connected 2011
Britanski stručnjaci iz područja industrije električnih aparata Gorenjevu su kolekciju retro hladnjaka uvrstili među najbolje od najboljih (»best of the best«) u kategoriji hladnjaka te su joj dodijelili nagradu Get Connected Product of the Year Award 2011. Nagradu za proizvod godine dodjeljuje priznata britanska revija Get Connected Magazine.

Gorenje kolekciju retro hladnjaka, koja je došla na tržišta krajem 2009. godine, britanski su kupci, ali i kupci na drugim europskim tržištima, uključujući i hrvatsko, prihvatili široko raširenih ruku. Izbor je žiri komentirao riječima »Pored prepoznatljivog oblika kolekciju odlikuje široki izbor boja, sve od žarke i sočne boje maline do uglađene burgundsko-crvene. Okolišu prihvatljiva niska potrošnja energije postiže se odličnom izolacijom, tijesnim zatvaranjem vrata i vrhunskim elektronskim sustavom hlađenja zbog čega se kolekcija svrstava u energetski razred A++«.

Ruth Ferguson, voditelj marketinga u poduzeću Gorenje UK, rekao je: »Činjenica da je Gorenjeva kolekcija retro hladnjaka primila uglednu i prepoznatljivu nagradu Get Connected Product of the Year Award 2011, za nas predstavlja veliku čast i važno priznanje. Ostvarenje je utoliko dojmljivije jer su nagradu svojim glasovima dodijelili upravo stručnjaci za elektrotehniku. Retro kolekcija ovom nagradom dokazuje svoju prepoznatljivu kakvoću, prijatan dizajn, funkcionalnost, učinkovitost i vrhunsku tehnologiju hlađenja. Ona je svakako jedan od dragulja u Gorenjevoj kruni (paleti proizvoda).« 

Get Connected Magazine dodjeljuje nagradu Get Connected Product of the Year Award već sedmu godinu zaredom. Gorenje ju je ove godine primilo po treći puta. Prvi puta 2006. godine za kolekciju Gorenje Pininfarina i drugi puta 2010. godine za pećnicu nove generacije linije Gorenje Pure. Get Connected Magazine je najutjecajnija revija za profesionalce u području električnih aparata u Velikoj Britaniji. 

Retro kolekcija iz Gorenja: Chic, Vintage ili Funky.

Već više od desetljeća omiljeni rashladno-zamrzivački aparati Old Timer iz Gorenja predstavljaju se od kraja 2009. godine u obnovljenom obliku i u novim bojama te imaju u skladu s najnovijim trendovima i novo, moderno ime: GORENJE RETRO KOLEKCIJA. Gorenje je oblik iz prošlosti nadogradilo tehnologijom budućnosti i dodalo dašak trendovske smjelosti u obliku šarene palete novih boja za koje se zalažu i poznavaoci mode. Naime, suvremeni potrošači žele u svojem domu više individualizma i više smjelih, živahnih, razigranih i osvježavajućih boja. Tako je nastala nova retro kolekcija duginih boja, štedljivih i okolišu prihvatljivih hladnih ljepotana u tri različita stila, Chic, Vintage i Funky koji očaravaju svaki za sebe. 

Svaki od stilova karakterziraju posebno odabrane boje i različiti modeli kombinacije rashladnog i zamrzivačkog dijela. Namijenjeni su kupcima profinjenog ukusa koji se usuđuju u kuhinju unijeti svoj stil i način života. Novu kolekciju su u Gorenju dizajnirali za okruglu obljetnicu rashladno-zamrzivačkog aparata koji je kao Old Timer bio prvi puta lansiran na tržišta 1999. godine i pokazao se kao pravi prodajni hit. Najomiljeniji model je kultni jednovratni retro hladnjak s posebnim niskotemperaturnim dijelom dok su među bojama do sada kupce najviše privlačile bordo-crvena i bež boja. Prije nekoliko godina dizajn hladnjaka osvježen je novom ručkom a zato što je među kupcima još uvijek izuzetno popularan, u Gorenju su sada odlučili proširiti i paletu boja.