Dodir svjetla. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 11. svibanj 2011

Dodir svjetla. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid

Dodir svjetla. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid
Nakon suradnje sa slavnim talijanskim dizajnerskim studijem Pininfarina i britkim francuskim dizajnerom Ora-Ïtoom, Gorenje se sada kladi na talent i odvažnost plodnog dizajnera i neospornog kralja boja, čovjeka koji je ružičastu boju učinio muškom: Dizajnerska zvijezda Karim Rashid, s boravištem u New Yorku, stvara potpuno novu kolekciju Gorenje designed by Karim Rashid. 

Udruživanje s Gorenjem bila je za Karima savršena prilika da počne ostvarivati želju koju je već dugo nosio u sebi: uvesti dizajn u jednostavne, svakodnevne stvari kao što su primjerice kućanski aparati, povezati svoju imaginaciju s naprednom tehnologijom i stvoriti vrhunsku kolekciju aparata koji će pružiti nezaboravno iskustvo svim osjetilima.

“Odavno sam želio dizajnirati kućanske aparate. To je bila dobra vježba u preispitivanju banalnog. Prečesto smo upućeni na zamorne arhetipove. Dizajn je u stvari oblikovanje suvremenosti. Dizajn je kritičan prema našem okružju, prema našim dnevnim doživljajima, našim proizvodima, našemu svemu.”komentira Karim Rashid i dodaje: “Sve treba dizajnirati, od unutrašnjosti aviona do boca za šampon i do novca. Trebamo uljepšati ovaj planet u svakom pogledu, u svakom kutku ove zemlje.” 

On je dizajnirao proizvode u rasponu od usisavača prašine do namještaja, dječjih igračaka do prtljage, televizora do bočica za parfem i rasvjetnih tijela. Kao dekorater interijera dizajnirao je i nekoliko čuvenih hotela i klubova a sada i kućanske aparate Gorenje koje slučajno i sam koristi: “Proteklih je godina Gorenje dokazalo da je kompanija sa snažnim interesom za suvremeni dizajn. Ja sam pratio i uvažavao njihove uspješne kolekcije. Kada su me kontaktirali da dizajniram novu Gorenjevu kolekciju bilo je potrebno malo razgovora da se projekt pokrene. Poznavao sam kompaniju i stoga što imam puno posla u Istočnoj Europi i imam stan u Beogradu opremljen kućanskim aparatima Gorenje.” 

Gorenje je jednako ushićeno suradnjom s Karimom. Ono je impresionirano njegovom karizmom i smjelim bojama upotrijebljenim u njegovim dizajnima. Kako bi prizvali vanjski izgled obojene elegancije, odlučili su upotrijebiti LED tehnologiju za koju se smatra da je inovativno svjetlosno rješenje u budućnosti. “Stoga je Gorenje prvi proizvođač kućanskih aparata koji nudi rješenje koje omogućava korisniku da mijenja boju svojih aparata koristeći inovativnu tehnologiju MoodLite razvijenu u Gorenju. Okomita traka LED-svjetla omogućava više verzija boja i pruža mogućnost podešavanja izgleda aparata prema nečijem trenutnom raspoloženju ili čak prema nečijem životonom stilu", komentirao je g.Aleksander Uranc, direktor marketinga Gorenja. 

Tehnologija MoodLite

Tehnologija MoodLite. Dodir svjetla i boje. Dan za danom, pa ipak, svaki je dan različit. Ova tehnologija omogućava igru bojama i pruža neograničenu slobodu inspiraciji i emocijama u svakome trenutku. Sedam boja za sedam raspoloženja. Sedam boja za sedam dana ili svakoga dana u neko vrijeme. Nemojte se prilagođavati trenutku – neka trenutak bude oblikovan prema vašim željama.MysticWhite, BabyPink, HotPink, DeepPurple, SkyBlue, LimeGreen, JuicyOrange. Vaš dom može biti različit. Svakoga dana i svakoga trena.

Neosporni talent svjetski slavne dizajnerske ikone Karima Rashida, Gorenjeva vrhunski kvalitetna izvedba svih pojedinosti i primjena trajnih materijala bitni su elementi koji kolekciju čine nezaboravnom.

Pećnica. Očarava osjetila

Odraz magičnog svjetla i suvremena estetika novih pećnica očarava osjetila. Kuhanje postaje igra, stvaranje na dodir koji nikada ne zataji. Boja svjetla stvara odjek boje trenutka. Tehnologija MoodLite ne samo što obdaruje okolinu željenom nijansom boje; kada je aktivirana, ona omogućava i pogled u unutrašnjost pećnice a crveni će ton boje upozoriti na visoku temperaturu pećnice. Novu generaciju pećnica ponosno karakteriziraju i brojna patentirana inovativna rješenja. 

HomeMADE 
Inovativni dizajn unutrašnjosti pećnice HomeMADE, sa zaobljenim stropom i zaobljenim bočnim zidovima, uparen s precizno promišljenim smještajem grijača, daje vrhunske rezultate kuhanja. Jedinstveni novitet, inspiriran tradicionalnim krušnim pećima na drva, temelji se na potpuno pravilnoj raspodjeli vrućega zraka. 

DirecTOUCH 
Savršen rezultat u samo tri jednostavna koraka. Patentno zaštićeni elektronski programski modul predstavlja revolucionarnu novost u radu aparata upravljanih na dodir. Brojni prednamješteni programi automatski namjeste pravu kombinaciju grijaćih elemenata, temperature i vremena kuhanja dok dodatna namještanja olakšavaju uporabu i još više štede vaše dragocjeno vrijeme. 

MoodLite 
Estetika ili funkcionalnost? Naša najnovija tehnologija daje oboje. Tehnologija MoodLite ne obdaruje okoliš samo željenom nijansom boje; kada je aktivirana, ona omogućava pogled u unutrašnjost pećnice a crveni će ton boje upozoriti na visoku temperaturu pećnice. Svjetlosna traka je oboje, estetski oblik i inovativna funkcija. 

Ploče za kuhanje. Dodir čarolije.

Kuhanje je užitak. Iskustvo nježnog dodira i stvaralačkog nadahnuća. Inovativne i tehnološki usavršene ploče za kuhanje, sve u stilski bijeloj boji, pretvaraju i najizazovnije kulinarske pothvate u razigrano stvaralaštvo i čisti estetski užitak. Primamljive linije u grafičkim uzorcima zavest će vaša osjetila. Diskretno, suptilno ali i uvjerljivo, one naglašavaju senzualnost minimalizma karakterističan za Karimov dizajn. Možete birati između najnovijih indukcijskih ili hi-light staklokeramičkih ploča za kuhanje ili modernih plinskih ploča za kuhanje na bijelom staklu s plamenikom wok. 

Indukcija 
Vrhunska ploča za kuhanje hvali se brzinom, malom potrošnjom energije, sigurnošću i upravljanjem na dodir. Funkcija PowerBoost dodatno povećava radnu uspješnost i kapacitet indukcijskog kuhala. Trenutni odziv sprječava prekipljavanje tekućine i pošteđuje vas zamornog čišćenja.

Staklokeramička ploča za kuhanje s hi-light grijačima 
Učinkovita i jednostavna. Grijač s dvije prstenaste zone grijanja i posebna ovalna zona grijanja omogućavaju punu prilagodbu na razne vrste posuda za kuhanje. Zone kuhanja mogu se jednostavno povećati na željenu dimenziju kako bi se uštedjela energija. 

Plinska ploča za kuhanje s plamenikom wok 
Suvremena plinska ploča za kuhanje na stilskom bijelom staklu, s ergonomski dizajniranim gumbima i izvrsnim razmještajem, savršeno je mjesto za vrhunske rezultate kuhanja. Poklonici azijske kuhinje biti će ushićeni plamenikom wok koji daje tri prstena plamena, golemu snagu grijanja, trenutni odziv i brzu izvedbu.

Napa. Osvijetlite svoj put na svoj način

U suvremenoj kuhinji je kuhinjska napa središnji izražajni element dizajna i najprivlačnija osobitost prostora. Nova napa, koja prostoru podaruje zrak i svjetlost, donosi svježinu novog oblika i praktična inovativna svojstva. Jedan dodirtrake MoodLite promijenit će prostor u oazu odabrane nijanse boje koja će milovati osjetila i stvoriti zaista posebno ozračje. Izrađena je od aluminija i stakla, s minimalističkom grafikom koja uvjerljivo zacrtava nove smjernice dizajna suvremene kuhinje. 

TouchControl 
Tipke i gumbi ostaju u prošlosti; ono što ostaje je čista jednostavnost i estetika. Elektronska verzija kuhinjske nape predstavlja važni napredak u za korisnika lakom radu. Pažljivo proučeni smještaj upravljačkog dijela u osvijetljenu LED-traku omogućava jednostavno namještanje snage odsisavanja koja se može podesiti u četiri razine. 

Halogeno osvjetljenje 
Uz svoju prvenstvenu funkciju izvlačenja para i filtriranja zraka, kuhinjska napa je dodatni izvor svjetla koji optimalno osvjetljava površinu kuhala. Halogeno osvjetljenje je također snažnije i ekonomičnije od konvencionalnog. 

MoodLite 
Višebojna osvijetljena LED-traka
 vizualno sjedinjuje kuhinjsku napu s ostalim kuhinjskim aparatima. Boje za svako raspoloženje i ambijent. Glatko, ujednačeno i harmnično.