Dizajn koji traje. Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 2. svibanj 2011

Dizajn koji traje. Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel

Kolekcija s bezvremenim nadahnućem savršenstva - Gorenje Pininfarina Steel Collection

Gorenje lansira novu ekskluzivnu kolekciju iz serije Gorenje Pininfarina, Gorenje Pininfarina Steel koja predstavlja savršenu simbiozu tehnološkog savršenstva i nadahnutog dizajna. Kada je uklonjeno sve što je suvišno, ono što je ostalo je vrhunska elegancija, bez gumba ili ručki. Pravi materijali potkrijepljuju karakter kolekcije koja nasljeđuje tri vrhunski prodavane, vrhunski dizajnirane i tehnološki napredne kolekcije koje su nastale iz suradnje Gorenja s obnovljenim Pininfarina design studiom. S Kolekcije Gorenje Pininfarina Steel skinut je veo tajne na sajmu 2010 IFA u Berlinu, predstavljen je posjetiteljiima na sajmu LivingKitchen u Kölnu, a odnedavno se nudi kupcima i na hrvatskom tržištu.

Dizajn koji traje. Primamljivi, rafinirani dizajn čistog reza čini Kolekciju Gorenje Pininfarina Steelneupitnom dizajnerskom ikonom. 

Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel materijalizira urbane trendove isprepletenih materijala i boja; metala i stakla. Iznenađujuća kombinacija struktura je čarobna i primamljiva a jednostavna uporaba je uvjerljiva i uzbuđujuća. Bez iznimaka, bez kompromisa. Kolekcija sadrži elegantni hladnjak/zamrzivač s inovativnim prozorom koji omogućava trenutni pogled na unutrašnjost; ugradbenu pećnicustaklokeramičke ploče za kuhanje SliderTouch i indukcijske ploče za kuhanje s jedinstvenim elektronskim upravljanjem na dodir MultiSlider razvijenim u Gorenju; inovativnu plinsku staklokeramičku ploču za kuhanje s naprednim elektronskim upravljanjem na dodirkuhinjsku napu; dekorativne ploče za perilice posuđa i mikrovalnu pećnicu. 

Visoka tehnologija usidrena iza odsjaja nepatvorenog metala

Kolekciju Gorenje Pininfarina Steel ističe nekoliko inovativnih tehnoloških rješenja. Pećnica HomeMADE ističe se korisniku prilagođenim upravljanjemDirecTouch i inovativno zaobljenom unutrašnjošću koja donosi, u kombinaciji s patentiranim PerfectGrill smještajem grijača u dvije razine, izuzetne rezultate time što oponaša tradicionalne krušne peći ložene drvima. Među pločama za kuhanjemožda je najdojmljiviji novitet staklokeramička plinska ploča za kuhanje s posebno dizajniranim nosačem posuda od lijevanog željeza i naprednoelektronsko svojstvo TouchControl. Unapređenje svojstva TouchControl na plinskim pločama za kuhanje predstavlja automatski uklopni sat - originalni novitet u upravljanju plinske ploče za kuhanje - koji omogućava nezavisno precizno namještanje vremena kuhanja svakog plamenika. Ako se plamen ugasi, elektronska regulacija preuzima brigu za automatsko ponovno paljenje dok jasno izloženi upravljački moduli dozvoljavaju nadzor stanja svakog plamenika.

Uz to, funkcija kliznog upravljanja kod indukcijskih ploča za kuhanje unaprijeđena je kao rezultat vlastitog razvoja i istraživanja. Tehnologija inovativnog kliznog upravljanja MultiSlider omogućava savršenu kontrolu snage, vremena kuhanja i ostalih funkcija odvojeno za svaku površinu kuhanja stoga što svako polje ima svoj programski uklopni sat i modul kliznog upravljanja.

Prestiž i bezvremena elegancija

Prestiž i bezvremena elegancija 

Smione linije nove kolekcije, slijedeći ideju izvanrednog dizajna, miješat će se neometano s okolišem i upotpuniti ga na savršeno organski način, povećavajući njezinu pravu vrijednost. Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel obraća se fanovima izvanrednog 
dizajna i izvornih materijala koji prizivaju bezvremenu ljepotu ekskluzivnih aparata i dizajnerskih kolekcija Gorenje koji im zauzvrat pružaju najbolji odgovor njihovom životnom stilu. Nova kolekcija je simbol komfornog života kojega traže i posebno cijene suvremeni potrošači koji će se zadovoljiti samo najboljim s obzirom da njihovi životni stilovi postavljaju nove trendove. 

Kolekciju je dizajnirao Paolo Pininfarina, svjetska renomirana figura u svijetu dizajna, ikona kompanije Pininfarina Extra i – od 2008. – predsjednik cijele skupine Pininfarina Group. Njegov ogromni portfolio uključuje legendarni Ferrari dok je njegov najzvučniji projekt, koji je upisao njegovo ime u povijest dizajna, bio olimpijska baklja zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. www.pininfarina.com