Gorenje i ove godine sjaji na sajmu IFA u Berlinu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 31. kolovoz 2011

Gorenje i ove godine sjaji na sajmu IFA u Berlinu

Gorenje i ove godine sjaji na sajmu IFA u Berlinu

Gorenje vas očekuje u hali 1.1, izložbeni prostor 201

Gorenje uspješno povezuje vrhunsko znanje i inovativne tehnologije u uporabiva rješenja koja impresioniraju i najzahtjevnije. Tako se i ove godine s njima predstavlja u Berlinu na sajmu IFA, u hali 1.1, izložbeni prostor 201, gdje na 500 m2 površine izlaže na ogled brojne novosti i inovacije s naglaskom na novu generaciju perilica i sušilica rublja s inovativnom senzorskom tehnologijom SensorIQ te na vrhunske indukcijske ploče za kuhanje s revolucionarnom tehnologijom IQcook koja mijenja način kuhanja. Radi se o proizvodima koje odlikuje inovativna tehnologija, izvrstan dizajn, izuzetna učinkovitost te nadasve jednostavna uporaba što suvremeni korisnici, kako vrijeme prolazi, sve više cijene. Nakon svjetske premijere u Berlinu novi će se proizvodi Gorenja uskoro, a neki već i ove godine, nuditi na različitim tržištima gdje je prisutno Gorenje.

Sajam IFA, na kojem se ove godine već četvrtu godinu za redom predstavljaju i proizvođači kućanskih aparata, smatra se jednim od najvažnijih poslovnih događaja za područje aparata za domaćinstvo. Svojim utjecajem određuje sutrašnji portfelj proizvoda kao i smjernice za razvoj u području inovacija koje su od ključnog značaja za daljnji razvoj poduzeća i robnih znakova.

Predsjednik uprave Gorenja Franjo Bobinac: »Međunarodni sajam IFA omogućava da na jednom mjestu svjetskoj javnosti predstavimo sve svoje razvojne dosege iz proteklog razdoblja kao i da snažnu prepoznatljivost sajma, kako kod strukovne i medijske javnosti tako i kod potrošača, svake godine iskoristimo i za premijerno predstavljanje novosti i inovacija iz Gorenja s kojima gradimo svoju prepoznatljivost u branši. Ovogodišnji sajam IFA iskoristit ćemo i za susrete s brojnim poslovnim partnerima iz cijeloga svijeta i, što je najvažnije, za dobivanje novih narudžbi odnosno sklapanje brojnih novih poslova.«

Ove će godine središnji naglasak predstavljanja Gorenja na svjetskoj izložbi Home Appliances@IFA u Berlinu biti na novoj generaciji perilica i sušilica rublja s inovativnom senzorskom tehnologijom SensorIQ te vrhunskim indukcijskim pločama za kuhanje s revolucionarnom tehnologijom IQcook i pećnicama s jedinstvenim elektronskim upravljanjem na dodir HomeCHEF. Nakon premijernog predstavljanja na sajmu IFA 2011, nove će se perilice i sušilice rublja, kao i pećnice HomeCHEF, nuditi na ključnim tržištima već ove godine a nove ploče za kuhanje u prvoj polovici 2012. godine.

Nova inteligentna tehnologija pranja iz Gorenja

Novu generaciju perilica i sušilica rublja odlikuje inteligentna senzorska tehnogija SensorIQ koja automatski regulira pranje i sušenje te ujedno doprinosi visokoj energetskoj učinkovitosti aparata. Za potpunu njegu rublja brine se vrhunska tehnologija SensoCARE koja uvažava različite potrebe suvremenoh korisnika. Jedinstveni program pranja za osjetljivo bijelo rublje UltraWHITE, koji je rezultat znanja i iskustva stručnjaka iz Gorenja, omogućava potpuno bijelo i blještavo rublje već kod 30 °C. Kod nove generacije sušilica rublja vrijedi istaknuti prvenstveno energetski štedljive modele kondenzacijskih sušilica s toplinskom crpkom koje, s patentiranom tehnologijom sušenja TwinAir, a u kombinaciji s jedinstvenom IonTech tehnologijom učinkovitog glađenja vlakana, vode brigu o izuzetnom i mekom učinku njegovanjaUltraSOFT. Sva ta svojstva svrstavaju nove perilice i sušilice rublja Gorenje među najdorađenije aparate na tržištu, s izoštrenim osjećajem za rublje.

IQcook – svjetska novost koja najavljuje revoluciju u kuhinji

Revolucionarna vrhunska ploča za kuhanje IQcook, koja omogućava posve sigurno i kontrolirano kuhanje s prednamještenim načinima kuhanja i pečenja, također se ističe među novostima iz Gorenja. Inovativna tehnologija senzora IQ, smještenih u ploči za kuhanje te u poklopcu posude, omogućava siguran i kontroliran postupak kuhanja te nudi izbor pet prethodno namještenih načina kuhanja i pečenja. Nova tehnologija, koja omogućava optimalizaciju temperature kuhanja, ne samo da štedi vrijeme već štoviše i energiju. Indukcijska ploča za kuhanje IQcook može uštedjeti do 40 posto električne energije u usporedbi s uobičajenom indukcijskom pločom za kuhanje.

HomeCHEF inovativno upravljanje pećnica

Među zapaženim novostima iz Gorenja nalazi se i pećnica HomeCHEF koja predstavlja najnaprednije elektronsko upravljanje pećnica na dodir do sada i predstavlja važan pomak u razvoju upravljanja kućanskih aparata. Upravljački modul, koji je rezultat vlastitog razvoja Gorenja a koji je nagradio i stručni žiri nagrade reddot, omogućava korisniku napredno klizno upravljanje pećnice preko velikog zaslona u boji što je revolucionarna novost u upravljanju pećnica.

WashEXPERT koncept za udobno i učinkovito pranje

Koncept inovativnog kliznog upravljanja na pločama za kuhanje i pećnicama slijede u Gorenju i druge skupine proizvoda. Stoga Gorenje na sajmu IFA predstavlja konceptualnu perilicu rublja WashEXPERT koju, upravo kao i kod nove pećnice, odlikuje jedinstveno upravljanje na dodir pomoću preglednog LCD pokazivača u boji. Korisnik izabere onaj program koji najbolje odgovara njegovom znanju o pranju odjeće s obzirom na vrstu tkanine ili boju. Radi se o kompleksnoj inovaciji intuitivnog biranja načina pranja pretvorenu u zbilju jednostavne uporabe i privlačnog oblika. Predviđamo da će tržištu biti ponuđena 2012. godine.

Energetska učinkovitost i vrhunski dizajn

Na izložbenom prostoru Gorenja svakako će biti izložene i neke druge novosti; niz novih okolišu prihvatljivih aparata u najvišim energetskim razredima (A+, A++, A+++) kao i dizajnerske linije po kojima je Gorenje posebno poznato. Među ostalim, ove će godine biti premijerno predstavljena linija Gorenje Weblicity koja omogućava korisnicima da učestvuju u oblikovanju aparata koji žele imati kod kuće. Na posebno prilagođenu i meku valovito oblikovanu ručku ili gumb aparata korisnik može jednostavno namjestiti magnet u boji koji se nudi u u šest boja: bijeloj, crnoj, sivoj, narančastoj, zelenoj i ružičastoj.

Ovdje smo predstavili samo nekoliko naglasaka s ovogodišnjg sajamskog predstavljanja Gorenja na berlinskom sajmu IFA 2011 koji vas poziva od 2. do 7. rujna 2011, od 10.00 do 18.00 sati. Gorenje se predstavlja u hali 1.1, na izložbenom prostoru 201.