Gorenje Pininfarina Steel Collection - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Utorak, 30. kolovoz 2011

Gorenje Pininfarina Steel Collection

PLOČE ZA KUHANJE S UPRAVLJANJEM NA DODIR

Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel, osim po bezvremenom i elegantnom dizajnu koji slijedi urbane trendove preplitanja plemenitog metala i stakla,  prepoznata je i po primjenjenim inovativnim tehnološkim rješenjima. Najdojmljiviji novitet kod indukcijskih ploča za kuhanje u kolekciji Gorenje Pininfarina Steel je MultiSlider Touch Control upravljanje, te je kao jedinstvena novost na tržištu, Touch Control upravljanje primjenjeno i kod plinske ploče za kuhanje na staklokeramici.

MultiSlider Touch Control

Inovativna tehnologija kliznog upravljanja MultiSlider Touch kod indukcijskih ploča za kuhanje unaprijeđena je kao rezultat vlastitog razvoja i istraživanja. Tehnologija inovativnog kliznog upravljanja MultiSlider omogućava savršenu kontrolu snage, vremena kuhanja i ostalih funkcija odvojeno za svaku površinu kuhanja. Upravlja se neovisno, klizanjem prsta po upravljačkoj površini. Svako polje ima svoj programski sat i modul za klizno upravljanje, zato se za svako posebno može izabrati kako stupanj snage tako i vrijeme pripreme. Tehnologija MultiSlider podržava i upravljanje posebnih funkcija kao što su PowerBoost, BoilControl, StayWarm, SoftMelt i StopGo. Upravljanje MultiSlider Touch omogućava odličnu preglednost i još više uživanja u pripremi hrane indukcijom!

Dodir koji regulira snagu plamena

Među pločama za kuhanje možda je najdojmljiviji novitet staklokeramička plinska ploča za kuhanje s posebno dizajniranim nosačem posuda od lijevanog željeza i napredno elektronsko upravljanje na dodir TouchControl. Ova izuzetna, upotpunjena funkcija uvjerava svojom funkcionalnošću i učinkovitošću jer omogućava precizno odmjeravanje energije i trenutnu prilagodbu snage plamena - samo dodirom. Unapređenje svojstva TouchControl kod plina je i programski sat koji omogućava precizno namještanje vremena pripreme pojedinog jela za svaki plamenik posebno. Ako se plamen ugasi, elektronska regulacija preuzima brigu za automatsko ponovno paljenje, a pregledni upravljački moduli omogućavaju kontrolu stanja svakog plamenika.

Linkovi za sve koji žele znati više – 1 klik je dovoljan:

Interaktivni katalog Kolekcija Gorenje Pininfarna Steel
Kolekcija Gorenje Pininfarina Steel – fotogalerija – visoka rezolucija
Gorenje Pininfarina aparati