Manje zamornog glačanja uz sušilice rublja Gorenje - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 17. listopad 2011

Manje zamornog glačanja uz sušilice rublja Gorenje

Kondenzacijska ili ventilacijska sušilica za rublje
Možete birati između ventilacijske ili kondenzacijske sušilice. Prednost kondenzacijske sušilice je u tome što nije potreban otvor za odvođenje vlage iz prostorije i zato se može postaviti bilo gdje. Vlaga se tijekom procesa sušenja u obliku vode sakuplja u posebnoj kondenzacijskoj posudi koju treba isprazniti po završetku sušenja. Voda se može upotrijebiti i za glačanje parnim glačalom ili se preko odvodne cijevi može odvesti neposredno u odvod. U tom slučaju pražnjenje kondenzacijske posode više nije potrebno. Gorenje kondenzacijske sušilice se zbog izvanredno dobrog brtvljenja ističu odličnim kondenzacijskim učinkom.

Energetska učinkovitost B
Gorenje sušilice spadaju među najštedljivije na tržištu. Optimalizacijom zračnih tokova i odličnim kondenzacijskim učinkom, aparati se svrstavaju u razred B. U usporedbi s dosadašnjim najvišim energetskim razredom C, time se postiže osjetna 13 %-tna ušteda energije.

Punjenje do 8 kg i otvor vrata 34 cm
Gorenje sušilice s punjenjem do 8 kg i jednim od većih zapremnina na tržištu (117 l) omogućavaju optimalne mogućnosti sušenja većih količina rublja. Udobno umetanje i većih komada rublja kao što su pokrivači, zavjese, presvlake ili jastuci, omogućava 34 cm veliki otvor vrata. Široki kut otvaranja 180 stupnjeva te osvjetljenje bubnja (modeli Premium i Exclusive) omogućava odličnu preglednost i lakše pražnjenje po završenom ciklusu sušenja.

Napredna tehnologija - UseLogic®
Gorenje sušilice odlikuje inteligentna tehnologija UseLogic®. Rad nadzire senzor vlažnosti koji vrijeme sušenja prilagođava izmjerenom stupnju vlage rublja. Sušilica će se sama zaustaviti kada senzor izmjeri izabrani stupanj osušenosti. Odjeća može biti još donekle vlažna ili baš suha za glačanje, djelomično suha, suha za spremanje u ormar ili vrlo suha. Za cijelo vrijeme postupka sušenja, stupanj vlage se može pratiti na ekranu.

Programi sušenja prilagođeni suvremenim tkaninama
Pri uporabi sušilice rublja više ne treba u procesu pranja rabiti posebna sredstva za mekšanje jer se rublje za vrijeme sušenja razrahli i omekša. Potpuno sušenje temelji se na poštivanju svojstava pojedinačnih tkanina kojima je potrebna njima primjerena njega. Pored uobičajenog programa sušenja tkanina od pamuka i sličnih neosjetljivih materijala te mješavina, Gorenje sušilice nude i optimalno sušenje svih vrsta osjetljivih tkanina.

 • Mix - omogućava sigurno sušenje srodne raznobojne odjeće.
 • Osjetljivo rublje - temperaturno osjetljive komade rublja kao što su bluze, majice ili fino donje rublje, može se bez brige povjeriti njezi sušilice. Poseban program omogućava izabrani stupanj suhoće pri nižim temperaturama sušenja.
 • Program za učinkovito prozračivanje odjeće - odjeća se može s posebnim programom učinkovito prozračiti u Gorenje sušilicama. Bez potrebe prethodnog pranja, neprijatni se mirisi odstranjuju iz odjeće pomoću hladnog zraka.
 • XL program - Najučinkovitiji način sušenja većih komada rublja! Poseban program s dvosmjernim okretanjem bubnja sprječava zapletanje rublja za vrijeme sušenja. Veliki komadi, kao što su posteljnina, pokrivači i jastuci, biti će pomoću XL programa ravnomjernije posušeni i istovremeno bitno manje izgužvani!

Osjetno manje glačanja - sustav protiv gužvanja
Gorenje sušilice opremljene su sa sustavom protiv gužvanja. Vrtnja bubnja i posebni oblik 3D rebara omogućavaju da se komadi rublja za vrijeme samog sušenja ne zapletu među sobom i zbog toga se ravnomjernije suše. Za još manje mogućnosti gužvanja rublja dodatno skrbi 10-minutna faza hlađenja rublja prije kraja sušenja. Ako sušilicu ne stignete isprazniti odmah po završetku sušenja, odjeća se ne će izgužvati jer će se bubanj sam okretati još čitavih sat vremena.

Odgoda početka sušenja do 24 sata unaprijed
Kod Gorenje sušilica kojima se upravlja pomoću zaslona na dodir ili klasičnog LCD zaslona (Premium, Exclusive), vrijeme početka sušenja može se prednamjestiti do 24 sata unaprijed. Odjeća će biti posušena do unaprijed određenog stupnja vlažnosti i pripremljena za slaganje ili glačanje onda kada vi za to budete imali vremena.

NOVO!!!! – STEAMTECH SUŠILICA RUBLJA GORENJE

Nova tehnologija njege rublja pomoću pare izgladit će sve nabore! Glačanje pamučnog ili miješanog rublja od sada će biti puno lakše ili čak možda više uopće neće biti potrebno.

Potpuno izdvojen i izuzetan program sušenja košulja parom razveselit će one koji nikako ne vole glačanje. U sušilicu rublja jednostavno umetnite do 5 opranih košulja koje će sušilica za samo 20 minuta posušiti i na kraju pomoću pare na njima zagladiti sve nabore. Moći ćete ih praktično, bez glačanja, odmah pospremiti u ormar. Odlično rješenje!

Gorenje kondenzacijska sušilica D 82426

SteamTech sušenje parom

 • Punjenje: 1-8 kg
 • Inox bubanj
 • osvjetljenje bubnja
 • zapremina bubnja 117 l
 • otvor vrata 34 cm
 • Senzorski i vremenski način sušenja
 • odgoda početka sušenja
 • LED pokazivač faze sušenja i digitalni pokazivač preostalog vremena
 • 19 programa
 • funkcija niža temperatura
 • smanjenje gužvanja i hlađenje
 • Zaključavanje programa
 • Servisna dijagnostika
 • Jednostavno čišćenje filtera