Gorenje ostaje među najboljima u dizajnu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Utorak, 27. ožujak 2012

Gorenje ostaje među najboljima u dizajnu

Gorenje ostaje među najboljima u dizajnu

Perilica rublja Gorenje SensoCARE i ploča za kuhanje Gorenje IQcook osvojili su nagradu red dot.

Ponosno objavljujemo da je Gorenje ove godine dobitnik dviju red dot nagrada.

Žiri od 30 članova ove prestižne međunarodne nagrade za dizajn ocijenio je savršenstvo i inovaciju u dizajnu nove generacije perilice rublja Gorenje SensoCARE i napredne senzorski upravljane indukcijske ploče za kuhanje Gorenje IQcook. To svrstava ova dva aparata Gorenje, premijerno izložena na sajmu 2011 IFA, među proizvode s najboljim dizajnom ovogodišnjeg izbora za nagradu red dot.

Oba aparata, ploča za kuhanje IQcook, koja se planira lansirati krajem 2012. godine i nova generacija perilica rublja koja uključuje i model koji je osvojio nagradu, dizajnirana su u Gorenjevom studiju za dizajn. Upućujemo srdačne čestitke našem dizajnerskom timu.

Perilica rublja SensoCARE i ploča za kuhanje IQcook među proizvodima s najboljim dizajnom

Perilica rublja SensoCARE i ploča za kuhanje IQcook predstavljaju rezultat Gorenjevog vlastitog razvoja i dizajna. Gđa Lidija Pritržnik, kreativni direktor Gorenjevog dizajnerskog studija i koautor nagrađene perilice rublja:»Koncept nove generacije perilica i sušilica rublja temeljio se na reakciji tržišta na prethodnu generaciju, na istraživanju i testiranju krajnjih korisnika, na istraživanju ključnih tržišta i Gorenjevog položaja na domaćem tržištu kućanskih aparata. Naš dizajnerski tim posvetio je punu pažnju poboljšanju prakse korištenja i jednostavnosti rukovanja tražeći pritom estetsko savršenstvo koje zrači tehnološkom kompetencijom i kakvoćom proizvoda s jedne strane i koje s druge strane istovremen, kroz komfor uporabe, govori jedinstvenim, prepoznatljivim jezikom vizualne umjetnosti. Prednja ploča perilice rublja vizualno je zamišljena na način koji omogućava korisniku puno lakši odabir, bez postavljanja bilo kakvih ograničenja namještanjima korisnika i postavki aparata.«

Koautor g. Borut Keržič dodaje: »Dizajniranju smo pristupili prvenstveno sa stanovišta korisnika. Upotrijebili smo osvijetljene elemente korisničkog sučelja, ergonomski smo pozicionirali ručke ie naglasili kratke i sažete upute kako se korisnik treba koristiti aparatom. Rupe na bubnju i rebra, koja su ostatak koji podsjeća na dasku za pranje koju su za pranje rublja koristile naše bake, dodaju emocionalni element samom srcu aparata.«

Perilica rublja SensoCARE dio je najnovije generacije perilica i sušilica rublja koje su svoj debi imale na prošlogodišnjem sajmu IFA u Berlinu. Aparati se trenutno lansiraju na različitim tržištima. Njihova domišljata tehnologija SensorIQ, koja automatski optimalizira postupke pranja i sušenja, omogućava im mjesto među najsavršenijim i najučinkovitijim aparatima na tržištu. Stoga se vrhunski model diči razredom A+++ -20% što znači da oni koriste 20% manje energije od aparata u energetskom razredu A+++.Na prošlom sajmu IFA u Berlinu, Gorenje je premijerno prikazalo svoju revolucionarnu indukcijsku ploču za kuhanje IQcook koja će promijeniti način kako kuhamo: njezina inteligentna senzorska tehnologija omogućava potpuno sigurno i upravljano kuhanje. Osim toga, nova tehnologija omogućava optimalizaciju temperature kuhanja što daje do 40 % uštede energije u usporedbi s konvencionalnim indukcijskim pločama za kuhanje koje su momentano najekonomičniji aparati za kuhanje. Radeći zajedno s Gorenjevim razvojnim timom, ploču za kuhanje dizajnirao je g. Matevž Popič: »Prilikom dizajniranja sustava IQcook,obratili smo pažnju na pojedinosti koje imaju ključan učinak na jednostavnost uporabe senzorske tehnologije i opću estetiku. Pokretni senzor pričvršćen je za poklopac pomoću magneta i primjeren je različitim oblicima poklopca.« IQcook pojavit će se u prodaji krajem 2012.

Skupina Gorenje osvojila je do sada 19 nagrada red dot

U posljednjih sedam godina, skupina Gorenje osvojila je 19 nagrada red dot za aparate s robnim znakom Gorenje, Asko i Atag. Uz nagrade za perilicu rublja i ploču za kuhanje s robnim znakom Gorenje, Skupina je osvojila i dvije nagrade za nape s robnim znakom Atag.