Gorenje u Berlinu premijerno predstavlja osobne kuharske pomoćnike HomeMade - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Petak, 5. rujan 2014, Berlin

Gorenje u Berlinu premijerno predstavlja osobne kuharske pomoćnike HomeMade

Gorenje u Berlinu premijerno predstavlja osobne kuharske pomoćnike HomeMade

Sajam je prilika za predstavljanje novosti kupcima iz cijelog svijeta

Gorenje Grupa se i ove godine predstavlja na sajmu IFA, vodećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata, koji se održava u Berlinu od 05. do 10. rujna. Osim najveće ovogodišnje novosti, nove generacije osobnih kuhinjskih pomoćnika HomeMade, Gorenje u Berlinu predstavlja i najnovije aparate robne marke visokog cjenovnog razreda Asko.

Sajam IFA najvažniji sajam za kućanske aparate i potrošačku elektroniku, na kojem su izlagači tijekom prošlogodišnjeg sajma sklopili poslove u rekordnom iznosu od skoro 4 milijarde eura.

Franjo Bobinac, predsjednik uprave Gorenja: »I ove godine ćemo se u Berlinu susresti s brojnim kupcima i partnerima iz cijelog svijeta, te im predstaviti naša najnovija razvojna dostignuća. Izborom proizvoda, među kojima brojne premijerno predstavljamo, potrđujemo našu filozofiju, razvoj i oblikovanje inovativnih rješenja, koja njihovim korisnicima čine život jednostavnijim.«

Premijerno predstavljanje nove generacije osobnih kuharskih pomoćnika HomeMade koji pojednostavljuju kuhanje

U središtu pozornosti na ovogodišnjem izložbenom prostoru Gorenja, koji se prostire na 810 m2, je nova generacija aparata za kuhanje, koja povezuje potrebe suvremenog korisnika s naprednim rješenjima inženjera, znanstvenika i dizajnera Gorenja. Filozofija HomeMade iznjedrila je sasvim novu kategoriju osobnih kuhinjskih pomoćnika, stvorenih kako bi pomogli korisniku u pripremi ukusnih i zdravih jela. Novu generaciju pećnica, ploča za kuhanje, kuhinjskih napa i mikrovalnih pećnica, proizvedenih u Europi i temeljenih na naprednoj tehnologiji kuhanja, odlikuje privlačan i skladan dizajn, potpomognut najboljim materijalima izrade.

Ugradbene pećnice nove generacije dostupne su u tri linije: osnovnoj Essential, naprednoj Advanced i premium liniji Superior, a sve se temelje na nadogradnji posebnog oblika pećnice Gorenje iz 2008. godine, koja je napravljena po uzoru na oblik i djelovanje domaćih krušnih peći. Kod novih pećnica zaobljen dio je skriven, zbog čega je i unutrašnjost pećnice uz zadržane iste vanjske dimenzije veća. Volumen najveće pećnice iznosi čak 75 litara, a omogućeno je pečenje na čak 5 razina istovremeno. Optimalne rezultate pečenja omogućava kombinacija jedinstvene patentirane unutrašnjosti pećnice i posebnog sustava ravnomjernog kruženja vrućeg zraka MultiFlow 360°. Pored uobičajenih programa pečenja, bolji modeli imaju na raspolaganju i izuzetne prednamještene programe za pripremu jogurta, sušenje voća i sporo pečenje, te sve popularniju sous-vide tehniku pečenja u vakuumu i temperaturno stabilnom okolišu koja pronalazi svoj put od vrhunskih restorana do sve više domaćih kuhinja.

Najnovija dopuna u ponudi pećnica su kompaktna kombinirana parna pećnica visine 45 cm i kombinirana parna pećnica visine 60 cm, pri čemu obje djeluju na istoj platformi. Nove pećnice se od prijašnje generacije razlikuju po smještaju spremnika za vodu koji je prije bio postavljen u prostoru pećnice, dok je sada dio prednje ploče. Štoviše, volumen novog spremnika ua vodu je veći i dovoljan je za bilo koji program pečenja bez potrebe za nadopunjavanjem. Najnovije Gorenje parne pećnice su jedne od rijetkih na tržištu koje djeluju na principu čiste pare. To omogućava patentirana ciklonska tehnologija koja uklanja čestice vode iz pare. Pripremljena hrana stoga nije vlažna, prekuhana niti premalo pečena.

Nove pećnice izrađene su od nehrđajućeg čelika s posebnom prevlakom koja omogućava uvijek čist izgled bez otisaka prstiju.

Nadograđena pametna IQcook ploča za kuhanje

Spektar osobnih kuharskih pomoćnika također uključuje i inovativnu pametnu indukcijsku ploču IQcook, koja pomoću komunikacije između inteligentnih senzora u ploči i na poklopcu posude prilagođava djelovanje ploče. IQcook ploča za kuhanje prvi put predstavljena je 2012. godine, a prednamještenim programima IQSteam, IQBoil, IQGrill i IQPro dodali smo IQPoach, koji je ovogodišnja novost. Ploča za kuhanje automatski prilagođava temperaturu u posudi i trajanje kuhanja, te tako omogućava kuhanje bez posebnog nadzora korisnika. Hrana neće zagorjeti niti se prekuhati, a zbog načina kuhanja i pečenja zadržat će skoro sve vitamine i minerale.

U Berlinu i dizajn linije i aparati u bojama

Gorenje u Berlinu predstavlja i svoje aparate iz dizajn linija. Najviše pažnje svakako će privući nove linije Gorenje Simplicity Collection i Gorenje Classico Collection, a predstavit ćemo i jednu od najpopularnijih linija dizajna dosada Gorenje Ora-Ïto, te obnovljenu liniju aparata Gorenje by Karim Rashid. Poseban dio ove godine bit će posvećen aparatima u boji, koji su sve popularniji među korisnicima, a među njima su i aparati iz nove generacije perilica i sušilica rublja SensoCare, te hladnjaci IonGeneration. Ovogodišnja novost kod rashladno-zamrzivačkih aparata IonGeneration je hladnjak ConvertActive, kod kojeg se zamrzivački prostor može pretvoriti u hladnjak. Rashladni dio hladnjaka opremljen je i sa ladicom za pohranjivanje voća i povrća s posebnim osvjetljenjem VitaLight, koji učinkovito zaustavlja proces oksidacije, te time poboljšava hranjive vrijednosti svježeg povrća i voća. Pored toga, Gorenje ponudu rashladno-zamrzivačkih aparata IonGeneration visine 1,85 m proširili smo modelima kombiniranih hladnjaka visine 2 metra, te s hladnjacima i zamrzivačima visine 1,85 m.