Dnevna doza proteina - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 20. ožujak 2017, Zagreb, Hrvatska

Dnevna doza proteina

Dnevna doza proteina
Osluškujući potrebe modernog doba i pomoću novih tehnologija Gorenje je osmislilo aparate za pripremu jogurta JM20W i JMG20W. Jogurt je izvrstan izvor proteina, obiluje kalcijem, cinkom, vitaminom B i jača imunitet, a mogućnost pripreme u vlastitom domu svakako je privlačna.

Izrada običnog jogurta, grčkog koji ima gušću strukturu i veću količinu hranjivih sastojaka ili voćnog jogurta bez šećera je jednostavna, pomoću samo jednog gumba. Pri automatski namještenoj temperaturi od 42 °C moguće je napraviti i do 2 l zdravog jogurta u jednom ciklusu rada. Izrada jogurta traje između 5 i 10 sati, a rezultat su fini, kremasti i ukusni jogurti.Novi okusi jogurta

Za pripremu jogurta nije potrebno kupovati mliječnu/jogurtovu kulturu, već se jednostavno dodaje običan jogurt u mlijeko. Jogurt se također može pripremiti i od mlijeka bez mliječnih masnoća, a kao osnovu za pripremu jogurta može se koristiti sojino, bademovo, rižino ili kokosovo mlijeko.
Grčki jogurt sadrži viši udio masti i zasićenih masnih kiselina, a nastaje izvlačenjem sirutke iz klasičnog jogurta zbog čega je njegova struktura kremastija od običnog jogurta. Za izradu grčkog jogurta  potreban je samo običan jogurt. Sirutka, koja se odvojila nakon dobivanja grčkog jogurta, izvor je hranjivih tvari i proteina, te se može iskoristiti za daljnju pripremu zdravih napitaka. Pripremljeni jogurt nudi brojne mogućnosti za kreiranje zdravih obroka, može se kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima ili medom. Za razliku od kupovnih jogurta, jogurt dobiven pomoću Gorenje aparata za pripremu jogurta ne sadrži konzervanse i štetne aditive, a u hladnjaku se može čuvati 8-10 dana. Djeca obožavaju voćne deserte, a aparat za pripremu jogurta pruža zdravu zamjenu za obroke bez industrijskih dodataka. Jogurt je idealna dijetalna namirnica, preporučuje se kao međuobrok dijabetičarima i osobama izloženima svakodnevnim stresnim situacijama.

Za zadovoljstvo svakog dana.


Jer mi biramo zdravlje!