Gorenje grupa osvojila nove 4 Red dot nagrade za superioran dizajn - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 19. travanj 2017, Zagreb, Hrvatska

Gorenje grupa osvojila nove 4 Red dot nagrade za superioran dizajn

Gorenje grupa osvojila nove 4 Red dot nagrade za superioran dizajn
U konkurenciji više od 5500 prijavljenih proizvoda diljem svijeta, četiri proizvoda Gorenje grupe osvojila su Red dot nagrade za produktni dizajn. I ove godine žiri stručnjaka prepoznao je izvanredan dizajn Gorenje multifunkcionalnih pećnica i nove generacije plinskih ploča za kuhanje te ASKO perilica i sušilica rublja. Time je 18. godinu za redom Gorenje Grupa osvojila Red Dot nagradu – internacionalno traženu i priznatu potvrdu kvalitete.

Žiri od gotovo 40 nezavisnih dizajnera, profesora dizajna i specijaliziranih novinara testirao je, razmatrao i procjenjivao svaki proizvod zasebno, od ukupno 5.500 prijavljenih proizvoda iz 54 države. Na temelju odluke žirija nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija od čega je važno istaknuti Red dot nagradu za visoku kvalitetu dizajna i Red dot Best of the Best nagradu za iznimnu kvalitetu i revolucionaran dizajn.  Gorenje grupa osvojila je ukupno četiri nagrade, dvije nagrade Red dot za Gorenje multifunkcionalnu pećnicu i novu generaciju plinskih ploča za kuhanje, dok su Red dot Best of the Best nagradu odnijele premium ASKO perilica i sušilica rublja.
 
Lidija Pritržnik, direktorica Produktnog dizajna iz Gorenja potvrdila je kako je Gorenje dizajnerski tim veoma ponosan zbog novog osvajanja prestižnih Red dot nagrada. „Ovog puta ponovno smo se istaknuli između nekoliko tisuća prijavljenih radova diljem svijeta, osvojivši nagrade za Gorenje multifunkcionalnu pećnicu i novu generaciju plinskih ploča za kuhanje. Oba proizvoda rezultat su dubinskog istraživanja i razumijevanja želja i potreba naših korisnika, nošena našim dizajnerskim i razvojnim timovima. Duboko promišljenim rješenjima željeli smo ključne izazove kod dnevne pripreme ukusnih jela učiniti što jednostavnijima. Ove godine posebno smo ponosni i na dvije Red dot Best of the Best nagrade koje su osvojile nova premium generacija ASKO perilica i sušilica rublja.“

“Poduzeća koja su osvojila Red dot nagrade slijede pravilnu strategiju dizajna, prepoznavši kako odličan dizajn i ekonomski uspjeh idu ruku pod ruku. Nagradu im je dodijelio stručan Red dot žiri te ona potvrđuje visoku kvalitetu dizajna njihovih proizvoda koja ukazuje na uspješnu dizajnersku strategiju“, rekao je profesor Dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red dot nagrade.
 
U Gorenju smatramo kako je dizajn važan dio naše vizije, budući da je naš cilj postati najbolji inovator kućanskih aparata na području dizajna. Karakterističan i visoko kvalitetan dizajn u kombinaciji sa značajnim suradnjama sa svjetski renomiranim velikanima dizajna, omogućuje nam da se istaknemo kao trendsetter u industriji kućanskih aparata već dugi niz godina. Inovacije i razvoj aparata u premium segmentu predstavljaju jedan od nosivih stupova strategije Gorenje grupe do 2020. godine, koju uspješno provodimo.