Karakteristike kompaktnih aparata - Gorenje
meni+
zatvori
...

Karakteristike kompaktnih aparata

PureSteam

Samo para, bez kapljica vode
Gorenje kombinirane parne pećnice ponose se odličnim performansama koje omogućavaju proizvodnju pare bez dodatnih kapljica vode u unutrašnjosti pećnice, zahvaljujući generatoru pare koji iz pare izlučuje vodu, tako da pećnica ostaje potpuno suha i čista. Oblak čiste pare distribuira se po cijeloj pećnici, bez imalo kapljica vode koje bi mogle dospijeti na hranu i učiniti ju gnjecavom. Ovaj način također je odličan za odmrzavanje namirnica jer topla para ravnomjerno okružuje hranu.

MultiSteam

Holistički pristup kuhanju na pari
Ventilacijski sustav koji se koristi u standardnim pećnicama, MultiFlow 360˚, koristi se i u parnim pećnicama. Nakon što para uđe u šupljinu pećnice kroz više otvora, poseban ventilator rasporedi ju ravnomjerno, dajući hrani mekan i nježan štih. Jedan je vodeni spremnik dovoljan za cijeli postupak kuhanja tako da nije potrebno nikakvo dodatno otvaranje vratiju pećnice što štedi vrijeme i energiju te poboljšava opće rezultate kuhanja na pari.

Spremnik za vodu

Voda pri ruci
Veliki, praktičan i elegantan spremnik vode jednostavno je dostupan a može se ponovo napuniti i za vrijeme kuhanja, čak i bez prekidanja postupka. Spremnik od 1,3 l pozicioniran je za lakše rukovanje, nudeći više mjesta i sprječavajući prolijevanje. Kapacitet je dovoljan za 80 minuta kuhanja na pari, tako da ga nikada nećete trebati puniti za vrijeme postupka kuhanja. Jednostavno se vadi, a može se prati i u perilici posuđa.

Uklanjanje kamenca

Kamenac nije problem
Funkcija uklanjanja kamenca djeluje automatski. Kada je potrebno, pećnica podsjeti korisnika da uključi ovu funkciju. Nakon što se uključi posebno rješenje uklanjanja kamenca, potreban je samo 1 sat vremena do okončanja postupka.

SousVide način kuhanja

Samo jedan korak do slasnog jela
SousVide označava jednostavan, ali čaroban trik: kuhanje u vakuumskim vrećicama. Jelo se priprema na način da sačuva sve vitamine, minerale i ostale hranjive tvari. S obzirom da je jelo pripremljeno u vakuumu i pri niskoj temperaturi, unutrašnjost mesa je uvijek sočna i meka dok povrće ostane glatko i čvrsto. Ovaj se postupak nudi u Gorenjevim kompaktnim parnim pećnicama.

Inverterska tehnologija

Nježni mikrovalovi za ukusnija jela
Inverterska tehnologija raspoređuje energiju ravnomjerno, umjesto pulsirajući. Rezultat takvoga djelovanja je da hrana zadrži svoju početnu strukturu, uključujući svoje vitamine, minerale i vlakna. Prednosti ravnomjerne raspodjele energije posebno dobro dođu prilikom ponovnog zagrijavanja, odmrzavanja ili kod kuhanja tekućina. Ukupno izlaganje mikrovalovima je kraće što također smanjuje potrošnju energije.

Stirrer tehnologija

Dobrodošle su posude bilo kojeg oblika i veličine
Stirrer tehnologija omogućava postavljanje pladnja za pečenje standardne veličine u mikrovalnu pećnicu. Koristi se cijela širina i napuštaju se uobičajeni okretni pladnjevi i neujednačeno zagrijavanje. Zbog toga što se mikrovalovi ravnomjerno raspoređuju po cijeloj unutrašnjosti pećnice, hrana se zagrijava ravnomjerno po cijeloj površini. Napredni sustav raspodjele mikrovalova sprječava prekuhavanje hrane na nekim mjestima i njezino nedovoljno kuhanje na drugim mjestima.

AutoCappuccino

Od cappuccina do mlijeka, u jednoj sekundi
Svojstvo AutoCappuccino protjera vodu kroz kavu tako da iz nje izluči punu aromu i stvori uistinu izvorni okus. Razina mliječne pjene može se lako podesiti.

Zrno po zrno kave

Opuštena jutra
Spremnik kave u zrnu lako je dostupan i može ga se izvući. Ako je potrebno, umjesto kave u zrnu može se upotrijebiti i mljevena kava. Kada aparat ostane bez kave u zrnu, na zaslonu će se pojavit upozorenje.

EasyMilk

Kremasta mliječna pjena nadohvat ruke
Gorenje aparati za kavu imaju veliki spremnik za mlijeko za cappuccino ili caffee latte, od kojih se oba napitka mogu pripremiti sa željenom količinom mlijeka. Veliki spremnik za mlijeko omogućava pripremu nekoliko šalica toploga mlijeka bez potrebe ponovnog punjenja. Lako se odvoji i može ga se jednostavno izvući i pohraniti u hladnjaku do sljedeće prilike.

Finoća mljevenja

Od tamnih zrna do mirisne kave
Kava najbolje prija kada se pripremi od svježe mljevenih zrna kave. Gorenje aparati za kavu nude 9 različitih finoća mljevenja, od super finoga do ekstra gruboga. Preostali kašasti talog automatski se izdvoji.