Karakteristike štednjaka - Gorenje
meni+
zatvori
...

Karakteristike štednjaka

Plinski plamenik Wok

Poseban plinski plamenik s trokružnim plamenom zagrijava posudu većom snagom što omogućava pripremu jela u nekoliko minuta. Povrće će ostati hrskavo i odgovarajuće kuhano a sačuvat će se i više vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari nego inače.
* obavezna uporaba wok posuda pri korištenju wok plamenika

Električni ili plinski - štednjak po mjeri

Odlične kulinarske užitke omogućava široka paleta Gorenje štednjaka. Može se birati između električnih, plinskih ili kombiniranih štednjaka koje se može smjestiti u 50 ili 60 cm velike niše. Upravljanje je izvanredno jednostavno čemu doprinose promišljeno oblikovani gumbi i elektronski programator. Bolji modeli nude upravljanje na dodir (pećnica i ploča) što još i dodatno pojednostavnjuje kuhanje ili pečenje.

Plin ili kombinacija na staklokeramici

U raskošnoj Gorenje ponudi može se pronaći i široka paleta ploča s plinskim plamenicima na staklokeramici. Može se izabrati i staklokeramička ploča s kombinacijom plinskih plamenika i HiLight grijača. Pored osjećaja profesionalnog kuhanja, spomenuta kombinacija omogućava i jednostavno čišćenje te privlačan izgled.

Kuhanje na plinu

Plamenike plinskih štednjaka odlikuje bolje iskorištenje direktnog plamena i time veća snaga termičke obrade jela. Hrana se brže stvrdne i time zadrži većinu hranjivih tvari te sačuva vlastiti okus. Plamenici su oblikovani iz tri dijela koji se mogu jednostavno rastaviti i očistiti.

Elektronski programski satovi upravljani na dodir

Novost na tržištu! Pećnice Gorenje odlikuju inovativni elektronski programski satovi sa senzorima. Upravljanjem na dodir možete odrediti vrijeme pečenja, možete izabrati temperaturu te ju na preglednom zaslonu pratiti tijekom cijelog procesa pečenja. Po završetku pečenja oglasi se sat zvučnim signalom. Površina inovativnog elektronskog sata je potpuno glatka i stoga jednostavna za čišćenje. Novi elektronski programski satovi su inovacija prihvatljivog upravljanja!

Pečenje u više razina

Izborom pećnice Gorenje moći ćete kod pečenja sitnog peciva istovremeno upotrebljavati tri razine. Za ravnomjerno i brzo raspoređivanje topline vodi brigu ventilator na stražnjoj stijeni pećnice. Učinkovitije kruženje toplog zraka omogućava odlične rezultate pečenja i istovremeno štedi vrijeme i energiju.

Duboka emajlirana XXL posuda za pečenje

Prednost ove posude za pečenje je u jednostavnom načinu čišćenja i izuzetnim mogućnostima uporabe. Prevučena je emajlom EcoClean i može se stoga uvijek očistiti samo vodom i krpom. Zbog dubine 5 centimetara u njoj ćete lakše pripremiti veće i sočnije obroke kao što su lazanje, musake i slična jela.

HomeMADE pećnica. Jedinstvena novost prema uzoru na krušne peći!

Izuzetni oblik unutrašnjosti pećnice sa zaobljenim stropom i zaobljenim rubovima stranica omogućava iznenađujuće učinke krušne peći! Inovativno konstrukcijsko rješenje novih ugradbenih pećnica Gorenje s promišljenim smještajem grijača provjereno omogućava vrhunske rezultate pečenja. Zaobljene linije rubova na zadnjoj stijeni i zaokruženi strop omogućavaju najučinkovitije usmjeravanje vrućeg zraka po cijeloj pećnici a time i ravnomjernu zapečenost. Zato su jela istovremeno sočna i hrskava, kruh mekan s odgovarajuće zapečenom koricom a mnoga najomiljenija jela onakva kakva smo oduvijek željeli. Novi pristup gurmanskim užitcima plod je višegodišnjih istraživanja i ispitivanja razvojnih inženjera Gorenja i suradnje s uglednim institutima. Jedinstvena novost s blagom primjesom drevne mudrosti!

BigSpace, velika zapremnina pećnice

Čak 65-litrena upotrebljiva zapremnina svrstava pećnice Gorenje među najveće na tržištu! U pećnici takve zapremnine može se bez problema pripremiti i 7-kilogramski puran. Unatoč izuzetnoj veličini, zbog svojeg učinkovitog konstrukcijskog rješenja, pećnice se svrstavaju u energetski razred A-20%, što znači da troše 20% manje energije od pećnica iz A energetskog razreda i time spadaju među najštedljivije na tržištu. Za još više i za još veća obiteljska i prijateljska druženja u vašem domu!

PerfectGrill za ravnomjernu zapečenost

Promišljeni smještaj velikog gornjeg i manjeg infra grijača u udubljeni strop pećnice sigurno skriva oba grijaća elementa a njihov različiti položaj po visini vodi brigu o ravnomjernoj zapečenosti jela. Rezultati pečenja su odlični! Zbog mogućnosti jednostavnog spuštanja gornjeg grijača kod nekih je modela jednostavnije i čišćenje!