Preuređenje kuhinje: Kreni u retro stilu - Gorenje
zatvori
...

Preuređenje kuhinje: Kreni u retro stilu

Kuhinja je obično najpredvidljivija prostorija u našem domu, ali ne mora biti tako. Ipak je ona srce doma i mjesto u kojem se stvaraju uspomene. Budući da u njoj provodimo mnogo vremena, kuhinja bi, uz osjećaj topline i doma, trebala odražavati naš stil. Osmišljavanje kuhinje kojoj dodajemo osobnost čini je jedinstvenom, ali i daje poseban ugođaj cijelom domu.

Moderan retro stil: nadahnuće sa sredine stoljeća u vašoj kuhinji

Želite li svojoj kuhinji dodati nešto više od uobičajenih klasičnih i neutralnih elemenata, pokušajte u nju uklopiti retro stil. Retro interijeri, nadahnuti 50-im i 60-im godinama 20. stoljeća, daju jedinstvenu i privlačnu osobnost i ponovno su izuzetno moderan i tražen stil unutarnjeg uređenja. Doduše, obilježen naglašenim uzorcima i neuobičajenim bojama, retro stil svakako nije za one kojima nedostaje hrabrosti. Umjesto da sve uredite u retro stilu, možete se odlučiti za samo djelić njegovog šarma i dodati ga vašoj kuhinji – odabir je vaš!

Pročitajte savjete u nastavku i naučite kako uklopiti šarm retro stila koji je obilježio sredinu 20. stoljeća u vašu kuhinju.

1. Kombinacije boja

Prvo pravilo: budite hrabri! Boja je okosnica uređenja prostorije pa si uzmite vremena i dobro razmislite o tome koje bi boje najbolje odgovarale u vašoj kuhinji nadahnutoj retro stilom. Poigrajte se crnom i bijelom bojom, nježnim pastelnim tonovima kao što su svijetlosiva i bež boja, te odvažnijim bojama kao što su crvena, avokado zelena, narančasta, zagasito žuta, tirkizna, siva i jarko roza boja.

2. Odvažni uzorci

Jednostavni geometrijski oblici i motivi koji se ponavljaju, primjerice pribor za jelo, životinje i voće, u kombinaciji s odvažnim i katkad kontrastnim bojama, temeljni su elementi svjetski poznatog retrostila. Nemojte pretjerati, ali slobodno ih uvrstite u svoje kuhinjske zidove ili druge elemente kao što su pločice, ukrasni jastučići, stolnjaci ili rasvjeta.

3. Grafički i umjetnički elementi

Jednostavno, odvažno grafičko ili umjetničko djelo nadahnutom razdobljem pop-arta odličan su način za dodavanje retro šarma modernom interijeru. Odaberite veliko umjetničko djelo ako želite postići dramatičan vizualan efekt.

4. Moderne verzije retro kućanskih uređaja

Kuhinja bi trebala biti onoliko lijepa koliko i funkcionalna. Opremite je modernim verzijama retro kućanskih uređaja retro izgleda i suvremene tehnologije. Kod odabira glavnih predmeta retro stila potražite odvažne boje i zaobljene rubove koji će vašoj prostoriji dati jedinstven retro izgled.
5. Najpoznatiji komadi retro dizajna

Učinite korak više u vašem retro uređenju i odajte počast poznatom razdoblju sa sredine 20. stoljeća tako što ćete vašoj kuhinji dodati najpoznatije predmete iz tog doba. Budite drugačiji od ostalih; dodajte vintage svjetiljku ili se vratite natrag u prošlost zahvaljujući cool retro hladnjaku ili barskim stolcima koji su obilježili restorane 1950-ih godina. Spremni za još odvažniji korak? Dodajte neonski znak koji svijetli!

Retro hladnjak iz posebne Gorenje Retro Special Edition kolekcije, koji je nadahnuo legendarni minibus Volkswagen T1 iz 1950-ih, poznat kao "Bulli", zasigurno će vas vratiti natrag u to razdoblje svojom pastelnoplavom i bordocrvenom bojom te glatkim i zaobljenim rubovima. Osim što će vašem domu dati dašak retro stila, također će vas osvojiti svojom praktičnošću i najnovijom tehnologijom i tako postati sastavni dio vaše kuhinje.