Filteri - Gorenje
meni+
zatvori
...

Filteri

Sastavljen filter

Ovaj je poseban filter sastavljen od više različitih dolje navedenih filtera koji na taj način objedinjuju više različitih svojstava.

Srebrni ionski filter

Srebrni ioni već u izuzetno maloj količini uništavaju bakterije i mikroorganizme jer njihova apsorpcija u stanice uništava staničnu strukturu i smanjuje unos materijala potrebnih za njihov život. Srebrni ioni time djelatno sprječavaju daljnju staničnu diobu bakterija što uzrokuje njihovo odumiranje. Ioni srebra imaju učinak na različite bakterije i mikroorganizme, potpuno su bez mirisa, sterilni su i ne škode zdravlju. Srebrni ioni koriste se za raskuživanje legionele, u rehabilitacijskim i plivaćim bazenima, u rashladnim tornjevima, za liječenje opeklina i kožnih bolesti te u brojnim ostalim slučajevima gdje je sterilnost od ključnog značaja.

Hladan katalitički filter

Filter deaktivira štetne kemijske plinove kao što su formaldehid (HCHO), amonijak (NH3) i drugi a iz zraka uklanja sve aerosole (prašinu, dim ili maglicu).

Nano filter

Nano filter odstranjuje neugodne mirise, osvježava zrak, te uništava bakterije i viruse.

C-vitamin filter

Filter napuni zrak u prostoriji s vitaminom C što mekša kožu i smanjuje stres. Životni vijek ovog filtera je 2 godine.

Ionizator

Ionizator je uređaj koji stvara i šalje u prostor negativne ione. Negativni su ioni našem organizmu nužno potrebni za staničnu pretvorbu i sve najvažnije životne funkcije. Pomanjkanje iona uzrokuje slabu prokrvljenost mozga i drugih organa te usporava izlučivanje štetnih tvari iz tijela. Posljedice toga su osjećaj slabosti i umora, usporeno razmišljanje i reagiranje, osjećaj napetosti i razdražljivosti dok su tjelesni znakovi isušeno grlo, pečenje očiju, hrapavi glas, začepljeni nos, kašalj i vrtoglavica. Negativni ioni su jednako tako važni kao i vitamini i minerali. Pomanjkanje negativnih iona u prostorijama nastaje stoga što se na sintetičkim materijalima, televizijskim i računalnim ekranima i drugim aparatima stvara statički elektricitet koji privlači negativne ione. Količinu negativnih iona smanjuje i centralno grijanje, visokonaponska električna instalacija, kućna prašina, pelud, bakterije i različite čestice koje lebde u zraku. U šumama, uz more, jezera i slapove ima čak do 50.000 iona/cm3 dok u zatvorenim  prostorijama njihov broj padne ispod 50 iona/cm3. Najniža, još uvijek prihvatljiva količina za ugodno osjećanje je 1000 iona/cm3.