Recepti - Gorenje
zatvori
...
OBROCI ZA VAŠE DIJETEJEDNOSTAVNO I BRZO RJEŠENJE
1

Jesenska voćna kašica

Jesenska voćna kašica

Sastojci

  • 1/2 kruške
  • 1/3 šljive
  • 1/3 banane

Priprema

1 Operite krušku i šljivu i narežite ih na kockice.
2 Kuhajte na pari pet minuta, a zatim premjestite u posudu blendera te dodajte bananu.
3 Sve sastojke izmiješajte u glatku kašicu i poslužite.
Kašicu nije potrebno dodatno zaslađivati.

Kašica od domaćih jabuka s kus kusom

Kašica od domaćih jabuka s kus kusom

Sastojci

  • 1 manja jabuka
  • 1 čajna žličica kus kusa

Priprema

1 Operite jabuku, izvadite jezgru i narežite je na kockice veličine 2 do 3 cm. Kuhajte na pari u velikoj košari 5 minuta.
2 Zato vrijeme dodajte jednu čajnu žličicu kus kusa u kipuću vodu. Nakon 5 minuta stavite kuhanu jabuku i kus kus u posudu blendera.
3 Uključite uređaj Gorenje Baby Multichef i izmiksajte sve sastojke u ukusnu kašicu.

Kašica od voća i povrća

Kašica od voća i povrća

Sastojci

  • 75 g hokaido bundeve
  • 75 g kruške

Priprema

1 Narežite meso hokaido bundeve na kockice veličine 3 cm i stavite ih u donju košaru, te kuhajte na pari 10 minuta.
2 Zatim u gornju košaru dodajte krušku koju ste prethodno oprali i izvadili joj jezgru te sve kuhajte na pari još 5 minuta.
3 Premjestite oba sastojka u posudu blendera i dodajte čajnu žličicu sjemenki bundeve ili čajnu žličicu domaćeg hladno prešanog bučinog ulja.
Hokaido bundeva je jedna od prvih namirnica koju možete ponuditi svojemu djetetu. Slatkog je okusa i sadržava mnogo beta karotena koji se u tijelu pretvara u vitamin A, te je važan antiokidans. Bundevine sjemenke bogat su izvor minerala.

Kašica s cjelovitim žitaricama

Kašica s cjelovitim žitaricama

Sastojci

  • 50 g krumpira
  • 100 g bundeve ili mrkve
  • 30 g slatke jabuke
  • 30 g pahuljica od prosa
  • 20 ml jabučnog soka
  • 1 žlica (8 g) ulja uljane repice

Priprema

1 Operite i ogulite krumpir i narežite na kockice veličine 3 cm. Kuhajte na pari u donjoj košari 5 minuta.
2 Bundevu ili mrkvu stavite u manju košaru i položite na košaru s krumpirima i sve skupa kuhajte još 10 minuta.
3 Zatim dodajte jabuku narezanu na kockice i kuhajte još 5 minuta.
4 Sastojke iz košara za kuhanje na pari premjestite u posudu blendera te umiješajte kuhane pahuljice od prosa i jabučni sok. Dodajte malo vode ako je smjesa pregusta i izmiksajte u glatku kašicu.
Prije posluživanja, u kašicu umiješajte žlicu ulja uljane repice. Kašica s pahuljicama od prosa osigurat će potrebnu količinu željeza, a oumjesto njih možete upotrijebiti i zobene pahuljice. Bundeva je nježno povrće koje djeca vrlo dobro probavljaju i prihvaćaju.

Rižina kašica

Rižina kašica

Sastojci

  • 1 mala mrkva
  • 1 svijet cvjetače
  • 1 svijet brokule
  • 1 čajna žličica kuhane riže
  • 1 čajna žličica griza

Priprema

1 Očistite i narežite na kocke cvijet brokule i kuhajte na pari u donjoj košari 5 minuta.
2 Zatim dodajte košaru s cvjetačom i mrkvom narezanom na kockice. Kuhajte na pari još 15 minuta.
3 Premjestite kuhano povrće u posudu blendera, dodajte čajnu žličicu kuhane riže i griza.
4 Sve zajedno izmiksajte u glatku kašicu.

Željezom bogata kašica od prosa

Željezom bogata kašica od prosa

Sastojci

  • 70 g pastrnjaka (po želji možete ga zamijeniti mrkvom, komoračem ili korijenom celera)
  • 60 g krumpira
  • 60 ml sok od mrkve
  • 10 g pahuljica od prosa
  • 2 čajne žličice ulja uljane repice

Priprema

1 Pastrnjak i krumpir ogulite, operite i narežite na kockice te kuhajte na pari 20 minuta u Gorenje Baby Multichefu.
2 Kuhane sastojke premjestite iz košare u posudu blendera. Dodajte sok od mrkve i pahuljice od prosa. Izmiksajte sve sastojke u ukusnu kašicu.
3 Dodajte ulje uljane repice po želji i razrijedite smjesu.
Ova ukusna kašica lako je probavljiva. Esencijalna ulja iz pastrnjaka olakšat će grčeve i bol u želucu, a proso je odličan izvor željeza.

Kašica od mesa i povrća

Kašica od mesa i povrća

Sastojci

  • 50 g mlade korabice
  • 50 g krumpira
  • 50 g mrkva
  • 20 g pilećih prsa
  • prstohvat sušenog kima
  • 1 čajno žličica ulja uljane repice

Priprema

1 Pileća prsa narežite na kockice i stavite u veliku košaru za kuhanje na pari. Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i stavite u manju košaru za kuhanje na pari. Sve namirnice kuhajte na pari 5 minuta.
2 Za to vrijeme pripremite mrkvu i korabicu te ih dodajte u košaru s krumpirom. Kuhajte na pari još 15 minuta, zatim premjestite sve namirnice u posudu blendera.
3 Dodajte prstohvat kima i izmiksajte kašicu. Prema želji dodajte žličicu ulja uljane repice.
Korabica i mrkva zasitne su namirnice prikladne za kašice u vrijeme ručka. Pileća prsa pružaju dragocjene lako probavljive proteine i željezo. Prstohvat kima u kašici spriječit će želučane grčeve.

Proteinom bogat obrok s ribom

Jesenska voćna kašica

Sastojci

  • 30 g otkoštenog filea bijele robe
  • 30 g graška
  • 30 g mrkve
  • 30 g krumpira
  • 1 čajna žličica vrhnja za kuhanje ili maslaca

Priprema

1 Krumpir ogulite i narežite na kockice, te stavite u veliku košaru na kuhanje na pari zajedno s graškom. Kuhajte na pari 5 mnuta.
2 U srednju košaru dodajte opranu i nasjeckanu mrkvu i file ribe, te kuhajte na pari 15 minuta.
3 Premjestite sve sastojke u posudu blendera, dodajte žličicu vrhnja za kuhanje i izmiksajte u kašicu. Poslužite toplo.
Riba je hranjiva i bogata proteinima . Također je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, koje potiču moždanu aktivnost, te vitamin D koji često nedostaje u našoj prehrani.
Jesenska voćna kašica
Kašica od domaćih jabuka s kus kusom
Kašica od voća i povrća
Kašica s cjelovitim žitaricama
Rižina kašica
Željezom bogata kašica od prosa
Kašica od mesa i povrća
Proteinom bogat obrok s ribom