Napravite savršene kovrče - Gorenje
zatvori
...
Žuta ... Za uzbudljive kovrče

Živahne kovrče za svaku priliku

Neka vaš dan bude zaigran, pun osmijeha i pozitivne energije. Začinite ga nestašnim laganim kovrčama!


Možete oblikovati manje, veće ili lagano valovite kovrče kod kuće, uz uređaje iz Beauty kolekcije. Pratite niže navedene korake i uz malo vježbe postat ćete pravi stručnjak za kovrče!

 

Do savršenih kovrča u 5 koraka

Imate li često osjećaj kako je oblikovanje kovrča nemoguća misija? Ne bojte se, krenite! Donosimo vam neke od ključnih savjeta za oblikovanje savršenih kovrča koje će se bez problema nositi sa svim vašim dnevnim izazovima.

_products/features/icon - Koristite veću četku za kosu

Koristite veću četku za kosu

Nanesite određenu količinu pjene za raskošne kovrče na vlažnu kosu. Usmjerite sušilo za kosu u smjeru rasta kose za vrijeme sušenja. Koristite veću četku prije nego što kosa postane skoro suha. Ovo će kosu učiniti pogodnijom za kasnije oblikovanje.
više
manje informacija
_products/features/icon - Razdijelite kosu u pramenove

Razdijelite kosu u pramenove

Kovrčajte kosu postupno i ravnomjerno. Prvo podijelite kosu na dva dijela na zatiljku tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Gornji sloj svežite u punđu te podijelite preostalu kosu okomito u dva repa otprilike iste debljine i stavite ih preko ramena, svaki sa svoje strane.
više
manje informacija
_products/features/icon - Omotajte pramen oko uvijača

Omotajte pramen oko uvijača

Zagrijte uvijač do optimalne temperature. Snažnijoj kosi će trebati viša, a tanjoj niža temperatura. Izmjerite pramen debljine oko 1cm. Omotajte ga oko uvijača od tjemena prema krajevima vlasi i tako držite 5 do 10 sekundi. Zatim pustite kovrču i pričekajte. Oblikujte sljedeću kovrču i ponavljajte proces dok ne dođete do posljednjeg pramena.
više
manje informacija
_products/features/icon - Hladne kovrče traju duže

Hladne kovrče traju duže

Važno je rashladiti kovrče kako ne bi brzo izgubile oblik. Nakon toga, okrenite glavu prema dolje, nježno počešljajte kovrče prstima i blago ih rastresite. Na taj način stvorit ćete dodatni volumen i prirodan izgled.
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Ako želite imati kovrčavu kosu što duže, učvrstite je lakom za kosu. Možete je ostaviti da leprša ili svezati ako želite, i napraviti razigranu frizuru.
_products/features/icon - Pogledajte video s uputama!

Pogledajte video s uputama!

Kako napraviti savršene kovrče?

Brza pomoć kod kovrčanja kose

Ponekad vas kosa jednostavno ne sluša ili nikako ne možete napraviti frizuru.

Nije vam sve krenulo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvijek potpuno uspješni. Zamolili smo profesionalne frizere da s nama podijele savjete o problemima s kojima se možemo susresti u pokušajima oblikovanja savršenih kovrči. Pogledajte njihove savjete!

Omotam pramen kose oko uvijača, ali i nakon 10 sekundi ne mogu napraviti kovrču. Što radim krivo?

Ima nekoliko mogućih razloga. Najčešći je svakako da je pramen koji ste omotali oko uvijača prevelik tj. predebeo. U toj situaciji, toplina ne doseže dovoljno duboko u pramen i kosa se ne formira u kovrču. Savjetujemo da u tom slučaju omotate tanji pramen kose.

Razlog može biti i preniska temperatura uvijača za kosu. Snažnija kosa zahtjeva višu, a tanja nižu temperaturu. Na Gorenje Beauty Collection uvijaču možete prilagoditi temperaturu mehanički ili elektronski, što omogućava oblikovanje lijepih kovrči bez oštećivanja kose previsokom temperaturom.

 

Mogu li uređajem za ravnanje kose izravnati kosu koju sam prethodno nakovrčala uvijačem?

Iako uzastopno korištenje različitih uređaja za oblikovanje kose nije potpuno suprotno savjetima, treba biti izrazito oprezan. Kovrčanje, kao i ravnanje kose, spadaju u vrstu tretmana koji koristi toplinu i utječe na strukturu kose. Ukoliko često koristite uređaj za ravnanje ili uvijanje kose, preporučuje se zaštititi kosu odgovarajućim preparatom te priuštiti kosi barem jedan dan odmora prije sljedećeg tretmana.


Ukoliko je zaista neophodno, nakovrčanu kosu možete izravnati uređajem za ravnanje, pod uvjetom da vam frizura nije učvršćena lakom ili drugim sredstvom. Ovi proizvodi reagiraju na temperaturu i lijepe vlasi kose jedne za druge, pa čak dovode i do oštećenja kose.
 
 

Je li bolje oprati kosu neposredno prije korištenja uvijača?
Vaše kovrče bit će mnogo ljepše i trajnije ako operete kosu prije oblikovanja kovrči. Ipak, treba imati na umu da je svježe oprana kosa mnogo nježnija i više glatka, što znači da će biti teže omotati je oko uvijača. Rješenje je da koristite preparat za kosu (npr. pjenu za kovrče) ili da kosu operete navečer te je oblikujete u kovrče sljedeće jutro.
Mogu li nakovrčati mokru kosu?

Obično se preporučuje uvijač koristiti n apotpuno suhoj kosi. Sukladno tome, prije oblikovanja kovrča, kosu bi trebalo dobro osušiti. Vlažna kosa također nije dobar kompromis. Morat ćete držati kosu na vrućoj pločici uvijača mnogo duže, a vruća vlaga koja tom prilikom izlazi iz kose također može ozlijditi kožu glave.

U kojem smjeru trebam omatati kosu oko uvijača?

Uvijek pripazite na to da kovrče radite u smjeru od lica. Prema tome, trebali bi ih uvijati tako da kovrče s desne strane lica idu na desno, a one s lijeve strane lica na lijevo. Za preostale kovrče nema strogih pravila. Možete koristiti i tehniku kod koje se jedna kovrča radi na desno, a susjedna na lijevo. Na taj način kovrče neće biti monotone, a frizura će biti bogatija

Koliko gust pramen trebam uzeti za kovrčanje?

Odgovor ovisi o efektu koji želite postići. Za manje kovrče trebat će vam tanji pramenovi kose, a za nježnije i veće kovrče širi pramenovi. Budući da je svaka kosa različita,  optimalnu širinu pramenova za savršene kovrče pronaći ćete kroz isprobavanje i vježbu. Zato nemojte odustajati ako prve kovrče ne ispadnu kako ste zamislili!

Nestašna žuta

Odlučili ste obojati svoj dan u žuto. Što to znači?

Žuta je pozitivna i razigrana boja. Zrači radošću, optimizmom, humorom, koncentracijom, entuzijazmom i kreativnošću. Vaš izbor boje znači da ste fokusirana ali i nestašna osoba koja voli slobodu, zabavu i isprobavanje novih ideja. Vaš dan je pun optimizma, uvijek ste spremni na nove izazove i na pronalaženje novih načina za savladavanje izazova koje vam život postavlja svakog dana. Razigrane lagane kovrče zrače prijateljskim stavom, entuzijazmom i bezbrižnošću te najbolje odgovaraju vašoj osobnosti.