Za elegantnu ravnu kosu - Gorenje
zatvori
...
Crvena ... Za glamurozno ravnu kosu

Elegantna ravna kosa

Odabirom crvene boje izabrali ste strast, samopouzdanost i odlučnost. Svoju snažnu energiju i želju za velikim postignućima istaknite savršeno ravnom kosom. Svakim odvažnim korakom, vaša kosa slat će jedinstvenu poruku: Ovo je žena koja zna što želi i ne boji se to pokazati.
Započnite dan samopouzdano uz glamuroznu frizuru, oblikovanu kod kuće. Provjerite kako postići savršene rezultate s Gorenje Beauty kolekcijom uređaja, brzo i jednostavno.

Do sjajne glatke kose u 5 koraka

Stvara li vam ravnanje kose problem? Otkrivamo ključne trikove za glatku, zdravu kosu, punu života.

_products/features/icon - Koristite četku za kosu za vrijeme sušenja kose

Koristite četku za kosu za vrijeme sušenja kose

Na vlažnu kosu nanesite sredstvo za zaštitu kose te je osušite. Koristite veću četku za kosu kako bi olakšali oblikovanje frizure, a sušilo za kosu usmjerite u smjeru rasta kose.
_products/features/icon - Razdijelite kosu u pramenove

Razdijelite kosu u pramenove

Preporučljivo je kosu ravnati postupno. Podijelite kosu u dva dijela na zatiljku, na gornji i donji dio kose, a granica neka bude vrh uha. Gornji sloj kose svežite, a donji sloj kose nježno počešljajte prije ravnanja.
_products/features/icon - Ravnajte pramen po pramen kose

Ravnajte pramen po pramen kose

Zagrijte uređaj za ravnanje kose na optimalnu temperaturu. Snažnija kosa zahtjeva više temperature dok tanja kosa bolje podnosi niže temperature. S donjeg dijela kose izmjerite pramen debljine 2 cm, počešljajte ga i umetnite između dvije keramičke ploče u uređaju za ravnanje kose. Postavite uređaj otprilike 1 cm od glave te nježno i u jednom potezu povucite uređaj od vrha do dna pramena. Isti postupak ponovite s preostalim pramenovima.
više
manje informacija
_products/features/icon - Pravilo

Pravilo "iznutra prema van"

Kosu ravnajte postupno kako bi postigli savršen rezultat. Prvo izravnajte donje slojeve kose, pa tek onda odvojite preostale pramenove koje ste na početku svezali. Na taj način ćete svaki pramen ravnati samo jednom i imati dobar pregled formiranja frizure.
više
manje informacija
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Izravnajte posljednje, gornje slojeve pramenova što bliže tjemenu i pritom pazite da su pokreti uređajem što duži i što ravnomjerniji. Nanesite kap arganovog ulja na krajeve kose za dodatni sjaj.
_products/features/icon - Pogledajte video s uputama!

Pogledajte video s uputama!

Kako zadržati ravnu kosu cijeli dan?

Brza pomoć kod ravnanja kose

Ponekad vas kosa jednostavno ne sluša ili nikako ne možete napraviti frizuru.

Nije vam sve krenulo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvijek potpuno uspješni. Zamolili smo profesionalne frizere da s nama podijele savjete o problemima s kojima se možemo susresti u pokušajima oblikovanja savršene frizure s ravnom kosom. Pogledajte njihove savjete!
Svaki dan koristim uređaj za ravnanje kose. Oštećuje li mi to kosu?
Svako tretiranje kose vrućim uređajima može oštetiti strukturu kose. Razlog leži u tome što toplina suši unutrašnjost kose, što može rezultirati grubljom površinom i ispucanim vrhovima. Dugoročno, može dovesti i do lomljenja kose. Ukoliko zaista ne možete izbjeći svakodnevno ravnanje kose, koristite uređaj za ravnanje visoke kvalitete. Visokokvalitetne keramičke ploče i tehnologija aktivnih iona štitit će vašu kosu od oštećenja. Svakako, kosu uvijek trebate zaštititi od potencijalnih oštećenja korištenjem odgovarajućeg regeneratora ili drugog proizvoda za njegu kose.
Zašto mi kosa izgleda masno i bez volumena nakon što je izravnam?

Kosa može izgledati masno i bez volumena zbog pogrešnog smjera ravnanja kose. Ako uređajem ravnate pramen kose ravno prema dolje, kosa će izgubiti sav svoj volumen, pa će i frizura djelovati kao da je bez volumena. Iz tog razloga prvo trebate malo podići kosu, a zatim je ravnati prema dolje. Na taj način ćete sačuvati volumen i svakako učiniti izgled frizure bogatijim.

Kad ravnam kosu mogu namjestiti nekoliko temperatura na uređaju. Koju temperaturu izabrati?

Odabir temperature uglavnom ovisi o tipu kose koji imate. Osnovno pravilo je da se za ravnanje snažnije kose koristi viša, a za tanju, obojenu ili oštećenu kosu niža temperatura. Previsoka temperatura izazvat će velika oštećenja kose, dok s preniskom temperaturom nećete postići željeni rezultat ili ćete morati kosu ravnati nekoliko puta. Najlakši način za odrediti savršenu temperatura je isprobavanje, a preporučuje se da raspon temperature bude između 190°C i 210°C.

Mogu li koristiti uređaj za ravnanje kose na mokroj kosi?

Savjetujemo da ovo ne pokušavate! Kosa mora biti potpuno suha prije korištenja uređaja za ravnanje kose. Ako primijetite veću količinu pare prilikom ravnanja kose, prestanite s ravnanjem i dodatno osušite kosu sušilom. Prije ravnanja kose također bi trebali pripaziti da u njoj nema proizvoda za njegu ili učvršćivanje kose koji nisu pogodni za toplinski tretman (npr. lak za kosu).

Zašto mi se kosa pretvori u "lavlju grivu" kada pada kiša, iako sam je izravnala?

Vlaga je oduvijek bila neprijatelj kose koju smo izravnali. Budući da ste korištenjem uređaja za ravnanje kose izvukli vlagu iz nje, kosa će biti sklonija upijanju vlage iz zraka. Iz tog razloga će u kišnim danima povlačiti više vlage, što može dovesti do izgleda tzv. lavlje grive na glavi. Iako za ovaj problem ne postoji savršeno rješenje, u kišnim danima možete ga ublažiti uz pomoć nježnog spreja ili losiona za učvršćivanje kose, koji će stvoriti zaštitni sloj na kosi, ili uz pomoć kape ili šešira koji će štititi kosu od vlage.

Strastvena crvena

Odlučili ste obojati svoj dan u crveno. Što to znači?

Crvena je boja energije, strasti i akcije. To je topla i pozitivna boja koja izražava jaku volju i odlučnost. Vaš izbor boje znači da ste ambiciozna i uporna osoba koja obožava dinamiku i postavljanje visokih ciljeva. Vaš dan je pun strasti i smjelih poteza a samosvjesnost prati vaš svaki potez. Svaku odlučnu akciju i samosvjestan nastup najbolje naglašava glatka ravna kosa, koja dodaje notu glamura i profinjenosti vašem besprijekornom izgledu.